Kardemommesnurrer

Verdens bedste kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer – man kan næste ikke sige det uden det klinger svensk! Bagværket med kardemomme er da også en virkelig svensk ting, og den her opskrift kommer af, at jeg for nylig var på en smuttur til Malmö. Her købte vi selvfølgelig et par stykker, og de smager altså bare så godt. 

Så derfor får I her min opskrift på kardemommesnurrer, som jeg selvfølgelig vil mene er den bedste. Det vil de fleste nok prøve at lokke dig med, men altså jeg kan jo ikke sige andet, at jeg bestemt synes, at disse snurrer er de lækreste jeg har prøvet. Så giv dem et forsøg!

Verdens bedste kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

Skønne kardemommesnurrer med marcipan remonce, kan laves på under 2 timer – den bedste opskrift på dejligt svensk bagværk!
4,73 fra 11 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse1 time 35 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid45 minutter
I alt2 timer 35 minutter

Ingredienser

Dej

Remonce

 • 125 g smør
 • 80 g marcipan
 • 2 tsk knuste kardemommefrø
 • 100 g rørsukker*

Sukkerlage

Fremgangsmåde

 • Bland mælk og gær sammen i skål – gør endelig dette på en røremaskine (på mediumhastighed), hvis du har en til rådighed.
 • Tilsæt ét æg sammen med hvedemel, sukker, stødt kardemomme og salt. Rør yderligere på medium hastighed i ca. 5-6 minutter.
 • Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur, tildækket med et fugtigt klæde. 

Remonce

 • Lad smør blive blødt og riv marcipan groft.
 • Lav remoncen klar ved at røre alle ingredienser godt sammen. 
 • Rul dejen ud på et meldrysset bord med målene 15 x 30 cm.
 • Smør remoncen på dejen og fold den ind over sig selv tre gange.
 • Rul igen dejen ud til den er ca. 10 cm i bredden og skær dejen i ca. 2 cm strimler. Nu skal strimlen foldes til en snurrer, ved at tage dejen om din pegefinger og langemand to gange og til sidst trækkes den igennem hullet mellem dine fingre.
 • Placer kardemommesnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir med et lag film over sig. Lad dem efterhæve i 45 min. et lunt sted, eller til de er hævet til ca. dobbelt størrelse.

Sukkerlage

 • Lav sukkerlagden klar, ved at koge vand og sukker ind i ca. 5 minutter ved lav varme.
 • Efter 45 minutter hævning, pensler ma kardemommesnurrerne med et sammenpisket æg – drys evt. med knust kardemomme og- eller strøsukker.
 • Bag dem i ca. 15 minutter på 190°, varmluft. Lad dem afkøle 5 minutter, inden sukkerlagen pensles på.
 • Pensl de nybagte kardemommesnurrer med sukkerlage.
 • Nyd dem lune eller afkølet. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nemme svenske kardemommesnurrer

Jeg er som nævnt vældig glad for kardemommesnurrer. Det skyldes måske, at jeg ret generelt elsker svensk bagværk. Knækbrød, luciabrød og svenske kanelboller er simpelthen bare must-haves i mit liv. 

Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med sunde kanelsnurrer, får du også en opskrift her på dem. De er uden sukker, men smager helt fantastisk skønt alligevel fordi de er sødet med dadler.

Opskrift på kardemommesnurrer

Opskrift på de bedste kardemommesnurrer med marcipan

Opskriften består af tre dele: Dej, remonce med marcipan og sukkerlage, og når alt er rørt sammen, og snurren er snurret og bagt, får du et stykke bagværk, som er lækkert, luftigt og helt igennem rigt på kardemomme-smag. Så selvfølgelig skal man være til smagen af kardemomme. Min mor bryder sig fx ikke særlig meget om kardemomme, hvilket jeg har lidt svært ved at forstå. Altså hvordan kan man ikke lide kardemomme? Men hvis det altså er sagen, vil jeg nok anbefale noget andet svensk bagværk end disse kardemommesnurrer. 

Selve dejen er simpel at trylle frem, da det er en almindelig gærdej, hvor der selvfølgelig bare skal tilføjes kardemomme. Dejen indeholder desuden æg, så den bliver luftig og bindes sammen. Dejen skal hæve i en times tid, før den er klar – og imellem tiden kan du så lave remoncen. Og det er netop i remoncen, at endnu en fantastisk ingrediens kommer i spil – nemlig marcipan. 

Prøv at bage kardemommesnurrer med marcipan

Hvis du elsker marcipan og kardemomme lige så meget som jeg, så er det her nok drømmeopskriften. Remoncen består af blødt smør, knuste kardemommefrø, rørsukker og marcipan. Marcipanen skal rives og herefter blot blandes sammen med de øvrige ingredienser, så det er ikke en besværlig opskrift. Når nu du har både dej og remonce klar, kommer vi til den svære del, nemlig selve foldningen af snurrerne. Hvor kanelsneglen er noget de fleste kan præstere, er snurre-formen lidt mere kringlet – men ikke desto mindre noget alle kan lære!

Du starter med at rulle dejen ud, smøre remoncen på og så folde dejen ind over 3 gange. Herefter ruller du ud igen og kan nu skære dejen i strimler, så du er klar til at snurre. Dejen skal rundt om din pegefinger og langefinger to gange og til sidst trækkes igennem mellemrummet mellem fingrene. 

opskrift på kardemommesnurrer med marcipan

Hvis det ikke giver helt mening, så kan du finde nogle gode klip på youtube, og ellers kan du se min video, hvor jeg viser hvordan jeg snurrer mine. Du kan finde videoen i min opskrift på kanelsnurrer, og her viser, jeg hvordan man snurrer dejen rundt om fingrene og til sidst ender med en smuk snurre. Nu mangler du blot at lade dem efterhæve, bage snurrerne og pensle dem med sukkerlage.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments