Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage
Mandelboller med chokolade

Det er søndag og tid til ekstra hygge herhjemme og jeg sidder i skrivende stund og spiser en mandelbolle med smør på, til morgenmad. Som en lille ekstra ingrediens har jeg tilføjet chokolade, for lidt crunch og sødme. Det er altså ikke helt værst, skal jeg hilse og sige – det pifter lige bollerne lidt op.
Dagen i dag står på afslapning og måske en tur på loppemarked senere. En rigtig hyggedag – og så på en søndag, og det elsker jeg en gang imellem. Bare sådan en rigtig lave-ikke-noget-dag.
Indholdsfortegnelse 📖
Vis
Reklamelinks er markeret med*

Mandelboller med chokolade
Mandelboller med chokolade smager så godt! Her får du opskriften på lækre boller med hele mandler og chokoladestykker.
Antal: 12 Stk
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl vand
- 1 tsk flagesalt*
- 1 spsk honning
- 100 g mørk chokolade*
- 30 g mandler*
- 200 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
Køkkenudstyr
Noter
TIP: Bollerne kan sagtens fryses ned, efter de er afkølet.
Fremgangsmåde
Dag 1
- Opløs gæren i koldt vand og tilsæt salt og honning – jeg brugte en røremaskine.
- Hak imens chokolade og mandler groft.
- Tilføj grahamsmel sammen med chokoladen og mandler.
- Hvedemelen tilsættes langsomt – måske der skal tilsætte mere eller mindre mel, det afhænger af din dej. Dejen skal være klistret, og ikke alt for flydende.
- Dejen sættes på køl natten over.
Dag 2
- Om morgenen sættes ovnen på 180 graders varmluft.
- Bollerne sættes på en bageplade, beklædt med bagepapir. Jeg brugte to spiseskeer til sætte bollerne på pladen.
- Bollerne bages i ca. 15-20 minutter i midten af ovnen, til de er let gyldne, men hold øje.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Mandelboller med chokolade og fuldkorn
Det er nogle virkelig nemme boller at kaste sig ud i. Jeg er begyndt at bage mere og mere koldhævet, da jeg synes det bliver så lækkert! Det sparer mig tid om morgenen, når jeg blot skal forme bollerne og smide dem i ovnen. Jeg lavede dejen igår ved en 17-tiden, og de har derfor fået lov at hæve længe.
Brusebadsboller
Koldhævede brusebadsboller som bages mens du nupper et morgenmad. Få opskriften her på hurtige boller og en koldhævet dej til flere lækre dage.
Gå til opskrift
Det gode ved koldhævede boller er også, at smagen fra kornet kan få lov at udvikle sig. Og så synes jeg altid, at koldhævede boller bliver mere saftige og lækre. Jeg brugte mørk chokolade til bollerne, men lys chokolade er nu heller ikke dumt. Eller måske hvis man kombinere? Uhm…. det er jo også en mulighed!
Er du bare til en klassisk opskrift på koldhævede boller, så har jeg selvfølgelig også sådan en liggende. Der har jeg hverken mandler eller chokolade i, men i stedet finder du lidt havregryn.

Abonner
0 Comments