Annonce

Nøddekager med hasselnødder

Opskrift på møddekager til jul

Her kommer en af verdens hurtigste opskrifter på små, søde småkager med hasselnødder. Disse nøddesmåkager er nemme og hurtige at lave og helt perfekte at servere til efterårshygge eller til jul.

Sprøde nøddekager med hasselnødder

Hasselnøddesmåkager er så yndige med deres mønster og så sprøde og lækre. Hasselnødderne inkorporeres i nøddesmåkagerne ved at blende dem i en minihakker eller foodprocessor, og blande dem sammen med de øvrige ingredienser.

Når dejen er æltet sammen, skal den bare hvile og herefter skal der trilles nøddesmåkager. Jeg laver det fine mønster ved hjælp af en gaffel – det går stærkt, men ser rigtig fint ud. 

Opskriften giver 60 småkager. Er det ikke nok, kan du fordoble opskriften, som du synes.

Prøv også: Lakrids småkager med syrlig kirsebærglasur.

småkager med hasselnødder

Små perfekte julesmåkager

Hasselnøddekager og nøddekager generelt passer perfekt til julehygge – netop på grund af nødderne. Som jeg også foreslår under tips til opskriften, kan jeg kun anbefale at komme lidt appelsinskal i dejen, hvis småkagerne skal serveres til jul. Du finder selvfølgelig også endnu flere nemme julesmåkager på min blog.  

Hasselnøddekager

Nøddesmåkager med hasselnødder

Lækre og sprøde nøddesmåkager lavet med hasselnødder. Hasselnøddesmåkagerne er små og passer perfekt til en kop kaffe.
4 fra 1 stemme
Antal: 60 stk
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse12 minutter
I alt47 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Noter

*Tip! Du kan fryse halvdelen af dejen ned, når du har trillet den til kugler. Kom dem i en beholder med bagepapir mellem lagene. Tag kuglerne op fra drys, læg dem på en bageplade og lad dem tø op. Bag dine småkager efter opskriftens anvisning.

Fremgangsmåde

  • Kom de hele hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor og blend dem til de er helt finthakkede. Skal ikke være mel og heller ej for groft blendet.
  • Kom de hakkede hasselnødder i en skål. Skær smør i tern og tilsæt i skålen sammen med sukker, hvedemel, bagepulver og et nip flagesalt.
  • Ælt alle ingredienserne sammen til dejen er samlet, og stil den på køl i 20 minutter.
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir og tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Tag dejen ud fra køl og brug dine hænder til at trille dejen til små kugler. Placér hver kugle på bagepladen med lidt afstand. *Læs noter for tip til nedfrysning.
  • Brug en gaffel til at give kuglerne et lille tryk – først på den ene led, og så den anden. Mønsteret skal forestille et lille gitter, som du kan se på billederne.
  • Bag småkagerne i ca. 10-12 minutter.
  • Lad småkagerne afkøle på en rist, hvorefter de bliver sprøde. Opbevar i en lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til opskriften på nøddekager

Min opskrift på nøddesmåkager er ligetil, men her kommer alligevel lidt tips: 

Frysegnet: Småkagerne kan sagtens fryses. Det er smartest at fryse dem, efter du har trillet dem til kugler. 

Skift ud med andre nødder: Hvis du ikke er til hasselnødder, kan du sagtens bruge andre nødder. Fx mandler eller valnødder. 

Appelsinskal: Tilføj lidt appelsinskal, hvis dejen skal være julet. Du kan også bruge citronskal – det giver dog ikke samme julede vibe. 

Prøv også: Mozartkugler, en dejligt stykke julekonfekt, hvor der også er en lille ristede hasselnød i midten.

Nøddekager med hasselnødder

små sprøde hasselnødde småkager

Hasselnøddekager
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments