Annonce

Churros – lækre sprøde spanskrør vendt i sukker

opskrift på churros

Churros, også kendt som spanskrør, er lette at lave derhjemme. De er sprøde udenpå og bløde indeni, og deres søde smag gør dem til en favorit hos både børn og voksne. Det kan jeg godt skrive under på! 

Churros er en lækker snack, der er perfekt til enhver lejlighed. De kan serveres som en dessert efter et måltid eller som en snack mellem måltiderne. De kan også serveres som en del af en morgenmad, brunch eller blot til eftermiddagskaffen. Uanset hvordan de serveres, er churros et sikkert hit. Nogle foretrækker at servere med kanelsukker, og andre almindelig sukker – jeg er på den sidste. 

Nem opskrift på hjemmelavede lune churros

Churros består af få almindelige ingredienser og er lette at lave derhjemme. Det er en simpel proces, der ikke kræver meget tid eller kræfter. Du skal blot røre en dej sammen af ikke så vand, vaniljesukker, smør, hvedemel og æg. Når dejen til spanskrørene er klar, kommes den i en sprøjtepose med en stjernetylle. Det er den nemmeste måde at gøre det på derhjemme. Så skal du blot presse dejen gennem stjernetyllen i en gryde med varm olie, og steges indtil den er gylden og sprød.

Til sidst skal de lune spanskrør vendes i sukker.

opskrift på churros

Churros (spanskrør)

Du kan lave churros derhjemme ganske nemt. Det kræver få ingredienser, udstyr og tid. Nyd lune spanskrør med sukker eller kanel
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Churros

 • 5 dl vand
 • 25 g vaniljesukker*
 • 20 g smør
 • 300 g hvedemel
 • 3 stk æg
 • 1,5 L smagsneutral olie (fx solsikke- eller vindruekerneolie)

Servering

 • sukker

Fremgangsmåde

 • Hæld vand i en mellem gryde, tilsæt smør samt vaniljesukker og lad det koge op. Sigt hvedemel lidt ad gangen, og rør godt undervejs således melsmagen forsvinder. Pas på, at det ikke brænder på. Fortsæt med at sigte hvedemel i, og rør til dejen slipper grydens kanter.
 • Lad dejen køle af på køkkenbordet. Pisk ét æg i ad gangen, til dejen er fast men stadig lind og fyld nu dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
 • Varm en gryde op med fritureolie.
 • Pres dejen gennem stjernetyllen ned i gryden med den varme olie, og skær dejen af med en kniv til churros på ca. 10 cm.
 • Tip! Hvis du er usikker på om olien er varm nok, kan du komme en lille klump dej ned i olien, inden starter med at lave churros. Hvis den lille klump dej bruser den op, så er olien varm nok og klar.
 • Steg nu alle churros gyldne, og vend dem undervejs i olien så de får varme hele vejen rundt.
 • Tag de færdige churros op med en hulske, og lad dem afdryppe på køkkenrulle. Når de er lettere afkølet kan de vendes med sukker.
 • Servér med vaniljeis, syltetøj, karamelsauce eller chokoladesauce.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad er churros?

Churros er også kendt som spanskrør her i Danmark. Churros er en spansk klassiker, der er kendt og elsket over hele verden. Det er en slags sprød og sød kage, der er lavet af dej, der er bliver stegt i olie. Dejen er typisk formet som små rør og derefter vendt i sukker og/eller kanel. 

Hvor kommer churros fra?

Churros stammer oprindeligt fra Spanien og Portugal, hvor de har været en del af madkulturen i århundreder. De blev oprindeligt lavet af en simpel dej, der bestod af mel, vand og salt, som blev formet som små rør og stegt i olie. 

I dag er churros en populær snack, der kan serveres som en dessert eller som en snack mellem måltiderne. De kan også serveres som en del af en morgenmad, brunch eller eftermiddagskaffe hvor de dyppes i smeltet chokolade eller dulce de leche

churros med sukker

hjemmelavede churros

Hvad kan man spise med churros?

Churros er ofte serveret med sukker og kanel, men der er mange andre måder at nyde dem på. De kan serveres med en varm chokoladesauce, honning, syltetøj, is, frugt og meget mere. 

Churros er en lækker snack, der er perfekt til at nyde lune med en kop kaffe eller te. De kan også serveres med is, frugt og andre søde sager. Softice er en velkendt kombination, som du måske kender fra fx Tivoli i København eller julemarkeder. Chokoladesauce eller karamelsauce er der også nogle der foretrækker på de sprøde spanskrør. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments