Mozartkugler

Hjemmelavede konfekt med hasselnødder

Glædelig 1. december. I dag får i opskriften på Mozartkugler – et stykke konfekt der består af marcipan, nougat, ristede hasselnødder og chokolade. De smager så godt og er helt perfekt til jul på et lille konfektfad med andre lækre julegodter og julesmåkager.

Mozartkugler er chokoladekonfekt, der i 1890 blev opfundet af af konditoren Paul Fürst fra Salzburg i Østrig. Kuglerne blev opkaldt efter Wolfgang Amadeus Mozart, men det oprindelige konfekt-navn var Mozart-bonbon. Så fik du også lige den oprindelses-historie med!

Hvis du elsker Ferrero Rocher eller Toffifee, så må disse små konfektkugler med hasselnødder og nougat lige være noget for dig!

Hjemmelavede Mozartkugler med marcipan og nougat

De små hjemmelavede Mozartkugler er blevet én af mine favoritter, da jeg synes det er nemt konfekt er det bedste konfekt. Jeg håber du får det på samme måde, når du har afprøvet den nemme opskrift.

Marcipan og nougat rimer på jul, og derfor er denne en god juleopskrift som du kan hive frem hvert år i december. Med denne opskrift kan alle være med – store som små, fordi de små Mozartkugler er meget nemme at lave. Det er blot marcipan der fyldes med nougat og en ristet hasselnød, der til sidst overtrækkes med mørk chokolade. De ristede hasselnødder gør en stor forskel – både for smagen skyld, men også for et ekstra knas. Så det må du prøve!

Prøv også: Orangekugler med chokolade eller bountykugler med kokos.

Mozartkugler

Opskrift på Mozartkugler med chokoladeovertræk

Jeg pynter mine Mozartkugler med hvad jeg har, og i dagens anledning var det lidt frysetørrede bær og pistacie. Du kan også sagtens bruge fx hakkede mandler, hasselnødder, kakaonibs, kokos eller guldstøv. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Jeg overtrækker med mørk chokolade, men hvis du er til mælkechokolade kan du bare bruge det! I denne opskrift får du i alt 10 hjemmelavede Mozartkugler, men du kan sagtens lave en dobbelt portion.

Hjemmelavede konfekt med hasselnødder

Mozartkugler

Mozartkugler er en nem lille konfekt der kan laves på ingen tid. Det oprindelige konfekt-navn var Mozart-bonbon.
5 fra 2 stemmer
Antal: 10 kugler
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Pynt

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødderne på en tør pande, til de har taget farve og hinderne er løsnet sig. Gnid dem af og lad dem afkøle.
  • Del marcipanen i 10 lige store stykker, 10 g pr. kugle og tryk hver kugle flad. Lav en lille fordybning i hvert stykke og kom et lille stykke nougat i hver. Kom en hasselnød i, luk marcipanen omkring fyldet, og tril en rund kugle.
    sådan formes Mozartkugler
  • Smelt chokoladen over vandbad og overtræk/dyp alle kuglerne. Kom dem over på et stykke bagepapir og drys med dit favorit pynt.
  • Lad dem afkøle og størkne.
  • Opbevares i en lufttæt beholder, enten ved stuetemperatur eller på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opbevaring af hjemmelavede mozartkugler

Opbevares i en lufttæt beholder, enten ved stuetemperatur eller på køl.

Prøv også: Snickerskugler med chokoladeovertræk!

Mozartkugler med pynt
Mozartkugler opskrift

nemme mozartkugler med nougat

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments