Bountykugler

Bountykugler smager fantastisk og er virkelig nemt at lave selv. Så hvis lysten til noget med kokos melder sig, er disse kokoskugler helt vildt lækre. De er bløde i midten og har en skal af chokolade om sig, som giver et lille knæk når du tager en bid af den. Dog må man ikke sammenligne dem én til én med den ægte Bounty bar, men de kommer altså stærkt efter. Det tør jeg godt love.
De små kugler her, som hovedsageligt er lavet på kokos kræver ikke meget tid i køkkenet. Det er derfor også en opskrift du kan tage din børn med igennem. Om ikke andet, så vil de sikkert elske at få dem serveret.
Bounty konfekten kan laves til fødselsdage, familiekommensammen, som fredagsslik eller som en del af noget sødt til både jul og nytår.

Bountykugler
Ingredienser
- 1 dåse kokosmælk* (eller '250 ml Rich Creamy Coconut Milk')
- 100 g kokosmel*
- 15 g akaciehonning
- ½ tsk vaniljepulver*
- ¼ tsk flagesalt
- 100 g mørk chokolade
Drys
- 20 g kokosmel*
Noter
Fremgangsmåde
- Du skal kun bruge den fede del af kokosmælken, som du får ved at stille en dåse kokosmælk på køl i minimum to timer før brug, således mælken kan dele sig i to dele: Kokosfedt og kokosvand. Det er kokosfedtet du skal bruge.
- Bland kokosfedt med kokosmel, honning, vaniljepulver og et nip salt sammen til en samlet masse. Sæt på køl i 30-45 minutter.
- Tag massen ud fra køl og form til små kugler. Sæt dem på frys i 1 time, hvis de er for bløde til du kan overtrække dem med chokolade. Hvis du har tiden, anbefaler jeg det, da det er nemmere.
- Smelt chokolade over vandbad og overtræk kuglerne.
- Pynt med kokos, mens chokoladen ikke er størknet.
- Sæt dem på køl, til de skal nydes.
Sunde bountykugler med kokosmælk
Hvad gør dem sunde? I virkeligheden handler det for mig altid om at fylde min krop med råvarer der er så lidt forarbejdet som muligt – og økologiske. Det kan man ikke sige om den færdigkøbte variant. Når du laver dine egne Bounty kan du være sikker på ingredienslisten, hvorfor du også selv styre råvarerne. Det handler altså ikke om kalorierne, men næringen.
Hovedingrediensen er kokos, og det som er omdrejningspunktet for hele opskriften. I opskriften finder du både kokosmælk og kokosmel, sågar også kokossukker. Det er al indholdet i dåsen med kokosmælk i der skal bruges – det er kun den fede del af mælken. Når dåsen med kokosmælk sættes i køleskabet, deler mælken sig i sin henholdsvis fede del og kokosvand. Her er det kun den fede del, altså kokosmælken der skal bruges.


Læs også: Vil du fortsætte lidt i de sundere udgaver, så vil du måske også kunne lide min opskrift på sunde snickers eller sunde bountybarer.
Nem opskrift på bountykugler overtrukket med chokolade
Det er nok ikke første gang du ser disse lækre og sundere bountykugler florere på diverse medier – og det er nok heller ikke sidste gang. Men alligevel har jeg også lyst til at dele min version med Jer.
Først skal kokosmassen bare røres sammen og derefter formes til kugler. Efter de er formet, sættes de på køl og bagefter overtrækkes de med mørk eller lys chokolade. Til sidst pyntes de med lidt kokosmel, men du kan med fordel og bruge tørrede blomster, hakkede mandler eller frysetørrede bær.
Der bliver cirka 30 bountykugler ud af opskriften, og du skal helst opbevare dem på køl i en lufttæt beholder.
Prøv også: Snickerskugler med chokoladeovertræk!
Kokos konfekt til den søde juletid
Julen står for døren og det samme gør alle de dejlige søde fristelser. Jeg elsker julen for netop det, og der må ikke mangle julegodter. Disse kugler lavet med kokos og chokolade er helt perfekte at lægge på et fad, sammen med andre godter. Fx dadelkugler, hvis vi nu skal forblive i kategorien med kugler, så kan jeg også anbefale mozartkugler, der består af marcipan, nougat, en hasselnød og mørk chokoladeovertræk.
.. Også til nytår kan de være lækre! Når julen er overstået, og næste kapitel i bogen er nytår kan jeg også anbefale dig disse – eller faktisk bare året rundt. Som en sidemand til den ellers famøse kransekage når klokken slår 12, foreslår jeg at du servere lækre bounty kugler.
