
Jeg elsker dadler: At spise, i kager eller som her, hvor de er blevet blendet med andre ingredienser til små lækre dadelkugler. Jeg laver tit en omgang af disse små kugler, som jeg sætter på køl. Så har jeg altid dem stående, hvis den søde tand skulle melde sin ankomst.
Dadelkugler er fantastiske og et derfor et hit hos mig. De har en god sødme og en skøn konsistens. Jeg laver dadelkugler i flere forskellige varianter og med forskellige krydderier. Jeg tilføjer også ofte forskellige kerner og nødder. Fx cashewnødder, mandler eller hampefrø.
Hjemmelavet sunde dadelkugler
Det er i princippet ligegyldigt hvilke slags dadler du bruger, men de skal selvfølgelig være stenfrie. Jeg bruger oftes dem fra papæsken eller medjool dadler, som er lidt størrer.
De små frugtkugler er uden tilsat sukker – det klarer dadlerne fint alene. De er lynhurtige at lave og du kan også sagtens fryse dem ned. Så du kan med fordel lave en dobbelt portion, når du er igang. Du kan også med fordel prøve andre variationer, fx mine organgekugler med chokolade som også er lavet med dadler.
En nem basisopskrift på dadelkugler
Jeg laver altid mine dadelkugler meget forskellige – det afhænger af, hvad jeg lige har i skufferne. Så i dag får i en grundopskrift. En opskrift, som jeg næsten altid bruger, hvortil jeg så tilføjer andre ingredienser eller pulver, kokosmel eller lign. som de efterfølgende bliver rullet i.
Prøv fx også disse, som er med lakrids og tranebær.
Få en opskrift på nemme dadelkonfektkugler her:

Dadelkugler – grundopskrift
Ingredienser
- 200 g dadler, stenfrie*
- 1 spsk kokosolie*
- 1 dl mandler* (grofthakket)
- 1 tsk vaniljepulver*
- 1 dl kokosmel, groft*
- 2 spsk kakaopulver*
Fremgangsmåde
- Pil stenene fra dadlerne og blend dem til en ensartet massen i en foodprocessor.
- Tilsæt resten af ingredienserne og blend videre.
- Tilsæt evt. lidt væske, hvis din masse er for våd. Fx vand eller appelsinsaft.
- Stil på køl en time, til massen har sat sig og du kan rulle den.
- På billedet er der rullet i fire forskellige ingredienser; lakrids, kokosmel, hampefrø.

Leg med forskeligt fyld i dadelkuglerne
Du kan også erstatter halvdelen af dadlerne eller alle dadlerne med tørrede figner, abrikos eller svesker.