Dadelkugler – en grundopskrift

Dadelkugler - en grundopskrift

Jeg elsker at spise dadler i alt fra kager, rå med peanutbutter og chokolade på eller som her, hvor de er blevet blendet med andre ingredienser til små lækre dadelkugler. Jeg laver tit en omgang af disse små konfektkugler, som jeg sætter på køl. Så har jeg altid dem stående, hvis den søde tand skulle melde sin ankomst – det er for mig som en slags sund slik med dadler, som smager utrolig godt!

Dadelkugler har en god sødme og en skøn konsistens. Jeg laver dadelkugler i flere forskellige varianter og med forskellige krydderier. Jeg tilføjer også ofte forskellige kerner og nødder. Fx cashewnødder, mandler eller hampefrø. Men herunder får du min grundopskrift, som du kan tilsætte forskellige smagsgivere til, som du synes.

Dadelkugler - en grundopskrift

Dadelkugler – grundopskrift

Hjemmelavede dadelkugler. Her er en grundopskrift på dadelkugler, som kan varieres med indhold og smag.
4,73 fra 11 stemmer
Antal: 30 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Noter

  • Du kan også erstatter halvdelen af dadlerne med tørrede figner, abrikos eller svesker.

Fremgangsmåde

  • Pil stenene fra dadlerne og blend dem til en ensartet massen i en foodprocessor. 
  • Tilsæt resten af ingredienserne og blend videre. 
  • Tilsæt evt. lidt væske, hvis din dadelmassen er for tør – det afhænger nemlig af dine dadler. Tilføj eksempelvis vand, mere kokosolie eller appelsinsaft.
  • Stil dadelmassen på køl i en time, til den har sat sig og du kan rulle den til små kugler.
  • På billedet er der rullet i disse fire forskellige ingredienser: Rå lakridspulver, kakaopulver, kokosmel og hampefrø.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet sunde dadelkugler

Dadelkugler er en let og lækker snack, som de fleste elsker. De er nemme at lave og de smager dejligt. De er også fulde af næringsstoffer, så de er en god snack til både børn og voksne.

Det er i princippet ligegyldigt hvilke slags dadler du bruger, men de skal selvfølgelig være stenfrie. Jeg bruger oftes dem fra papæsken eller medjool dadler, som er mere juicy i konsistensen og derfor perfekte til denne dadel snack.

De små dadelkugler er uden tilsat sukker – det klarer dadlerne fint alene. De er lynhurtige at lave og du kan også sagtens fryse dem ned. Så du kan med fordel lave en dobbelt portion, når du er igang. Du kan også med fordel prøve andre variationer, fx mine organgekugler med chokolade som også er lavet med dadler.

Prøv også:
Havregrynskugler med kokos eller snickerskugler med chokoladeovertræk.

En nem basisopskrift på dadelkugler

Dadelkugler kan man sagtens nemt lave derhjemme! Det er super nemt. Med denne basis opskrift på dadelkugler med forskellige lækre ingredienser, får du en sund snack, som også er lige til at gå til.

Opskriften indeholder meget få ingredienser, og du kan sågar variere smagsnuancer efter eget ønske. Du kan derfor lave alle mulige forskellige smagsvarianter for dadelkuglerne, men du kan også starte med blot at bruge min grundopskrift.

Tips til hjemmelavet dadelkugler

  • Valg af dadler: Brug dadler fra papæsken eller Medjool dadler, da er mere juicy i konsistensen.
  • Tør dadelmasse: Oplever du at dadelkuglemassen bliver er tør, kan du prøve at reducere mængden af tørre ingredienser, såsom kokos eller hasselnødder næste gang. Det afhænger nemlig af dine dadler. Desuden er det vigtigt, at dadelkuglerne ikke står for længe, før de spises. Derudover kan du tilføje lidt væske, såsom kokosolie, appelsinsaft, vand eller agavesirup, til ingredienserne, inden du ælter det hele sammen. Dette vil sikre, at dadelkuglerne gnides rigtigt sammen og holder sammen, når de skal rulles og derefter serveres.
  • Våd dadelmasse: Hvis dine dadelkuglemasse er for våd, så kan du tilsætte lidt ekstra havregryn, kokosmel eller nødder.
  • Pynt: Vend dadelkuglerne i forskellige ingredienser, som fx kokosmel, kakaopulver, hampefrø eller lakridspulver som du kan se nedenfor på billedet.
Opskrift på hjemmelavede dadelkugler

Dadelkugler med forskellige smagsgivere

For at tilføje endnu mere smag til dine dadelkugler, kan du tilsætte krydderier som kanel, kardemomme og vanillepulver. Det vil give dine kugler en ekstra dimension af smag.

Jeg laver altid mine dadelkugler meget forskellige – det afhænger af, hvad jeg lige har i skufferne. Så i dag får i en grundopskrift. En opskrift, som jeg næsten altid bruger, hvortil jeg så tilføjer andre ingredienser eller smagsgivere.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man tilsætte forskellige smage?

Du kan eksperimentere med forskellige smage såsom kanel, kardemomme, appelsinskal, lakridspulver og vanille – eller måske endda tilsætte lidt finthakket mørk chokolade. Du skal blot tilsætte det til basisopskriften sammen med kakaopulveret.

Hvordan opbevares dadelkugler bedst?

For at opbevare dadelkugler skal de pakkes i lufttætte beholdere eller bokse. Det er bedst at opbevare dem i et køligt, mørkt sted, såsom i køleskabet. De kan også fryses, hvis du ønsker at opbevare dem i længere tid. Det anbefales at lade dem tø op i køleskabet, inden de spises.

Kan man erstatte mandler med andre nødder?

Du kan sagtens bruge hasselnødder, valnødder eller cashewnødder i stedet for mandler.

Er dadelkugler et sundt alternativ til slik?

Ja, dadelkugler kan være et godt alternativ til slik. Dadelkugler er en god kilde til fiber og essentielle næringsstoffer som kalium, magnesium og kalcium. De indeholder også vitaminer og antioxidanter, som kan hjælpe med at bekæmpe frie radikaler. Desuden er de naturligt søde og derfor kan dadelkugler være et godt alternativ til slik, når du er på udkig efter noget sødt, der samtidig er godt for dig.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments