Annonce

Saltkarameller

Saltkarameller

Hjemmelavede bløde saltkarameller med flagesalt er helt vildt lækre, og meget nemme at lave! De har en dejlig sødme og sammen med små saltflager får du en skøn smagskombination. Og det bedste af det hele er, at du skal bruge virkelig få ingredienser!

Tip! Prøv at brug saltkaramellerne i hjemmelavet konfekt, som disse rocky road med chokolade og skumfiduser! De smager SÅ godt.

Hjemmelavede karameller med salt

Min yndlings karamel er med havsalt! Jeg elsker saltkaramel i alt fra kager til is.

Hvis du pakker de små saltkarameller ind i madpakkepapir eller cellofanpapir er det den fineste værtindegave. Bind et bånd om eller twist dem i enderne.

Opskrift på nemme saltkarameller

Min opskrift på hjemmelavet karamel med havsalt er i ekstra høj kurs i december måned omkring juletiden, men lad os være ærlige – saltkarameller er gode året rundt!

Opskriften er super nem. Du skal faktisk blot koge sukker, fløde og glukosesirup i en tykbundet gryde. Her skal det lige koge op ved middel varme, og herefter skaldet stå og småsimre i 40-45 minutter til karamellen begynder at blive mere brun.

Når karamelmassen rammer mellem 121-122 grader er den klar, og så kan du tage den af blusset og hælde i en beholder. Til sidste drysser jeg med lidt mere flagesalt, fordi det jo smager så dejligt!

saltkaramel

Saltkarameller

Opskrift på nemme hjemmelavede saltkarameller med kun 4 ingredienser. Prøv denne opskrift og spis bløde gammeldags karameller med flagesalt.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 40 karameller
Forberedelse2 minutter
Tilberedelse45 minutter
Køletid4 timer
I alt47 minutter

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 500 ml fløde
  • 120 g glukosesirup
  • 2 tsk flagesalt*

Køkkenudstyr

Noter

Opbevaring: De er bedst at have stående på køl, gerne adskilt fra hinanden så de ikke klistre sammen. Jeg bruger lidt madpakkepapir til formålet.  

Fremgangsmåde

  • Kom sukker, fløde og glukosesirup i en tykbundet gryde. Lad det hele koge op ved middel varme, og skru herefter ned på lav-middel varme – nu skal det står og småsimre i 40-45 minutter. Undervejs vil der ske et farveskifte, og karamellem bliver mere mørkere med tiden.
  • Rør i gryden en gang imellem, tilsæt lidt flagesalt og tag først gryden fra varmen af, når karamelmassen slipper bunden af gryden, er fast i konsistensen og har en temperatur mellem 120-122 grader.
  • Hæld massen i et ildfast fad på ca. 20 x 20 cm, beklædt med bagepapir og drys med flagesalt på toppen. Lad karamellen afkøle i køleskabet i minimum 3-4 timer.
  • Skær karamellerne ud i den ønskede størrelse og pak dem eventuelt individuelt ind i cellofanpapir eller bagepapir.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Mine bedste tips til hjemmelavede saltkarameller

  • Ha’ altid et øje på dem og rør jævnligt!
  • Kom dem i madpakkepapir og opbevar i derefter i en lukket bøtte, så holder de sig rigtig fint.
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments