Rocky road med skumfiduser, karameller og pistacie

Rocky road med chokolade og skumfiduser

Rocky road med skumfiduser, karameller og pistacie er et lækkert stykke chokoladekonfekt, som er noget af det nemmeste du kan lave. Det kræver ikke det store køkkenkundskaber. Du skal kun bruge 4 ingredienser og 10 minutter for at lave disse lækre rocky road. Til sidst skal du kun vente på at chokoladen er stivnet, således du kan skære de små chokoladebrud i ønskede stykker.

Hjemmelavede rocky road kan laves med lige præcis det fyld du kan lide, og det bedste du kan gøre er at komme både noget i blandingen der knaser, er chewey og blødt. I bunden af opskriften giver jeg lidt inspiration til fyld.

Hjemmelavet rocky road med karamel og skumfiduser

Min opskrift på hjemmelavet rocky road kan alle være med på! Det er stykke konfekt der ikke skal bages og som består af primært chokolade og marshmallows, der sammen med andre ønskede ingredienser udgør noget af det bedste hjemmelavede slik. Særligt til fødselsdage, kaffen når du får gæster eller i den søde juletid.

Det gode ved at lave rocky road selv er, at du komme lige præcis det fyld i chokoladeblandingen du kan lide. Det er faktisk også sådan rocky road er opstået i Australien, hvor rester af slik man havde liggende kunne bruges op.

Prøv også disse opskrifter på konfekt med chokolade:
Mozartkugler eller sprøde cornflakestoppe.

Opskrift på rocky road konfekt

Jeg kan personligt godt lide at komme skumfiduser og Dumle karameller i den smeltede chokolade. Det smager rigtig godt, men der er mange muligheder når det kommer til fyld i konfekten.

Opskriften er super nem! Du skal kun smelte chokoladen, fjerne papiret fra dine karameller og skære dem i mindre stykker. Du kan sagtens bruge hjemmelavede flødekarameller. Herefter skal alle ingredienserne vendes sammen og hældes ud på et stykke bagepapir og chokoladen skal stivne. Det gør du i køleskabet, og efter 1-2 timer har du den lækreste konfekt!

Hvilke chokolade? Du kan bruge lige præcis den chokolade du kan lide, men vælg en af god kvalitet. Det er nemlig chokolade der er mest af i opskriften. Du kan bruge enten mørk chokolade, mælkechokolade eller hvid chokolade.

Her får du min bedste opskrift på hjemmelavede lækre rocky road med dumle:

Rocky road konfekt til jul

Rocky road med skumfiduser og karameller

Rocky road er nem konfekt, der består af smeltet chokolade, skumfiduser og andet fyld efter eget valg. Du kan under opskriften læse inspiration til fyld.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stykker
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Noter

Tip! Under opskriften kommer jeg med idéer til andre slags fyld du kan komme i dine rocky road. 

Fremgangsmåde

  • Halvér karamellerne og kom dem i en skål med pistacienødder og skumfiduser.
  • Temperer chokoladen og hæld chokoladen over i skålen til de øvrige ingredienser.
  • Bland det hele godt sammen og drys med lidt flagesalt. Vend igen.
  • Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir, glat det lidt ud top evt. med lidt ekstra karameller og pistacie. Kom massen på køl.
  • Lad det afkøle fuldstændig og skær i ønskede stykker, når det er helt stivnet.
  • Opbevar i en lufttæt beholder – gerne på køl, men ikke nødvendigt.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Inspiration til andre ingredienser i rocky road

Jeg kan personligt bedst lidt rocky road, hvis der både er noget sprødt og knasende, noget blødt og noget chewey. Derfor har både skumfiduser, karameller og nødder i min opskrift. Men jeg vil herunder komme med inspiration til hvad du kan erstatte de forskellige tekstur-grupper med.

Knasende: Af sprøde og knasende ting kan du fx bruge: Alle slags nødder (gerne ristede), cornflakes, kiks, bolcher.

Blødt: Her er mini marshmallows gode, men nougatstykker eller marcipan er også gode. Det er desuden oplagt, hvis du har lidt rester tilbage i julen.

Chewey: Her er karameller helt oplagt. Alle slags, men Dumle er særlig velkendte at bruge, men fudge er også godt.

Rocky road med Dumle

Hvad er holdbarheden for rocky road?

Jeg anbefaler at du opbevarer dem i en lufttæt beholder. Jeg har haft mine stående på køl, da jeg bedst kan lide konfekt koldt. De kan holde sig i ret lang tid, ca. 2-3 uger.

Hvad kan jeg komme i rocky road?

Der er mange gode muligheder for fyld i rocky road, og lige ovenfor billedet her, kan du se en masse inspiration til lækkert fyld.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments