Sunde snickers uden sukker

Sunde snickersbars

Kan man lave sunde snickers?! Ja, den er god nok – det kan sagtens lade sig gøre at lave sine egne snickers i en sund udgave. Eller ihvertfald sundere, da opskriften er lavet med naturlige ingredienser, der er fyldt med næringsstoffer. De er lavet af ting som nødder, tørret frugt og kakao, og de er også lavet uden tilsat sukker.

Det her er nok en af de bedste opskrifter jeg har udviklet, fordi de virkelig smager af den klassiske Snickers! Selvfølgelig med forbehold, fordi det vil aldrig svare helt til den originale, men de her er altså godt på vej. Men hvis du er en af de mange, der elsker snickers, men gerne vil spise med lidt god samvittighed, så har du heldet med dig! Prøv opskriften nedenfor, og bliv positivt overrasket.

sunde snickers uden mel og sukker

Sunde snickers

Her får du opskriften på sunde snickers uden mel og sukker. En nem og lækker chokoladebar med peanuts der er perfekt som en snack på farten.
4,72 fra 7 stemmer
Antal: 30 Stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time 10 minutter
I alt1 time 25 minutter

Ingredienser

Bund

Karamellen

Desuden

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Kan opbevares i lufttæt beholder. De kan også fryses, og smager stadig helt perfekt.

Fremgangsmåde

Bunden

  • Pil først alle stenene ud af dadlerne. 
  • Kom derefter dadlerne i foodprocessoren eller blender og kør dem til en ensartet masse sammen med kokosolie og vand. 
  • Tilsæt mandelmelet og kakaopulver.
  • Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud I en firkant i den tykkelse du ønsker den. Mine er 0,5 cm.

Karamellen

  • Blend dadler, peanutbutter, vanilje og kogende vand sammen til det har en ensartet karamelagtig masse.
  • Vend derefter dine peanuts i og et lille nip salt – rør godt. Karamellen må ikke være alt for flydende, men skal være lidt fast i det. 
  • Smør karamellen ud over bunden og stil på køl i ca. 30 minutter, til karamellen har sat sig.
  • Smelt din chokolade og hæld det udover. 
  • Stil den igen på køl – gerne et par timer, så er den bedst. Herefter er den klar til udskæring. Skær den i små snickersstykker.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på hjemmelavet sunde snickers med peanutbutter og chokolade

Snickers barerne er lavet med peanutbutter og overtrukket med en mørk chokolade – så vi kan også kalde den for en peanutbar. Der er en god smag af peanuts og chokolade, og med en midte der smager af karamel kommer du ret tæt på en snickersbar, som den du kan købe.

At lave sunde snickers hjemme er meget lettere, end man måske tror. De tager nemlig ikke mere end en lille time, også skal chokoladen bare køle af, før de skæres. Opskriften opskrift er nem at følge, og man kan lave så mange, som man har lyst til. Jeg fik ca 30 små snickers ud af portionen, men det er ingen skam at doble portionen op. De kan nemlig opbevares på frys, og så kan de jo holde sig længe.

Sunde snickers uden sukker

Hjemmelavet sunde snickersbar uden sukker til fredagshyggen

Disse sunde snickers indeholder ikke sukker. De er i stedet lavet med dadler, som er med til at give en karamel-feeling. Dadler har et natuligt indhold af sukker, men de er også rige på kostfibre, kalium og magnesium. Disse sunde snickers er derfor et godt alternativ til dem, der gerne vil spise sundere.

Snickerskugler med chokoladeovertræk
En nem opskrift på sundere snickerskugler med dadler, peanuts, peanutbutter og chokoladeovertræk. Opskriften er nem og de er perfekt som en sund snack på farten.
Gå til opskrift
dadelsnack med peanuts
Snickerskage med dadler
Sund snickerskage uden raffineret sukker. Denne snickerskage er bagt med dadler, peanutbutter og chokolade. Kagen er super nem og virkelig lækker svampet i konistensen.
Gå til opskrift
sund snickerskage

Hjemmelavede snickersbar er både lette og sunde at lave, og de smager fantastisk! På en fredag og lørdag er det altså guld værd at have snickersbar stående på køl eller i fryseren, som kan komme i weekendens slikskål.

Disse snickers barer kan både spises som et mellemmåltid eller som en snack, og de er perfekte hvis du gerne vil spare lidt på raffineret sukker. Der er selvfølgelig lidt sukker i chokoladen, men her kan du finde en 100 % sukkerfri chokolade og overtrække dem med.

Opskrift på sunde snickers uden sukker

Ofte stillede spørgsmål

Er sunde snickers et godt alternativ til almindelige snickers?

Sunde snickers er et godt alternativ til almindelige snickers, hvis du søger en sundere snack. Nogle sunde snickers har mindre sukker, mindre fedt og mere fiber end almindelige snickers. De indeholder også ofte flere vitaminer og mineraler. Det er imidlertid vigtigt at huske, at sunde snickers stadig indeholder kalorier, så du bør ikke spise for mange af dem.

Hvor mange kalorier er der i én sund snickers?

I denne opskrift er der omrking 135 kalorier i en snickers.

Hvor længe kan sunde snickers holde sig?

Sunde Snickers kan holde sig friske i op til 2-3 uger på køl, hvis de opbevares i en lufttæt beholder. De er også fryseegnet, men skal tø op inden du sætter tænderne i dem.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments