
Amen kan man lave sunde snickers, tænker du? Ja, den er god nok – det kan sagtens lade sig gøre at lave sine egne snickers – også i en sund udgave. Eller ihvertfald sundere. Sundere er nok et bedre begreb, fordi det der med at kalde noget sundt, hvad vil det egentlig sige? Jeg ved det. Men det er simpelthen det, som folk efterspørge nogle gange – at de klassiske versioner, kan komme i en sund udgave. Derfor overskriften!
Det er fredag aften, lige om hjørnet – og herhjemme betyder det hygge med lidt ekstra lækkert. Jeg skal arbejde i eftermiddag, og derfor får jeg ikke tid til at kaste mig ud i disse lækre peanutbarer, selvom jeg virkelig godt kunne spise dem senere! Men hvis du har tid og lyst, så kan du være god ved dig selv og måske din familie eller venner, og lave dem.
HJEMMELAVET SNICKERS UDEN MEL
Jeg har lavet disse snickers før og heldigvis har jeg stadig nogle liggende i fryseren. Uhm. Det her er nok en af de bedste opskrifter jeg har udviklet, fordi de virkelig smager af den klassiske. Selvfølgelig med forbehold, fordi det vil aldrig svare helt til den originale, men de her er altså godt på vej. De små glutenfrie snickersbar er lavet uden mel og sukker. Istedet er de sødet med dadler, som er med til at give en karamel-feeling. De er super lette at gå til, og så indeholder de få, men gode ingredienser.
Er du til gengæld virkelig vild med karamel, så er det disse karamelsnitter du skal tage et kig på. De indeholder desuden kokos, chokolade og havregryn. Der har jeg også brugt dadler i bunden.

SNICKERSBAR MED CHOKOLADE
Opskriften på disse sunde snickers skal ikke bages. Det er en rawbite og barerne er lavet med peanutbutter – så vi kan også godt kalde den for en peanutbar. Bliver du en lille smule fristet nu? Så frygt ej – du kan stadig nå at lave dem. De tager nemlig ikke mere end en lille time, også skal chokoladen bare køle af, før de skæres. Jeg fik ca 30 små snickers ud af portionen, men det er ingen skam at doble portionen op. De kan nemlig opbevares på frys, og så kan de jo holde sig længe endnu!
Er du vild med sundere snacks som disse, kan du også tage et kig på bountykugler eller sund bountykage. Velkommen til to opskrifter med kokos i, hæhæ. Men smagen af kokos er jo også bare vidunderligt.
FÅ EN DEJLIG OPSKRIFT PÅ EN NEM SNICKERSBAR HER:
SUNDE SNICKERS
Ingredienser
Bund
- 50 g affedtet mandelmel* (, vigtigt det er denne!)
- 1 spsk kokosolie*
- 1 spsk vand
- 150 g dadler, stenfrie*
- 20 g kakaopulver*
Karamellen
- 10 stk dadler, stenfrie*
- 100 g peanutbutter*
- 200 g usaltet peanuts (saltet kan også bruges, men undlad da salt)
- 1/2 dl kogende vand
- 1 tsk vaniljepulver*
- 1 nip salt
- 200 g mørk chokolade til overtræk
Sådan gør du
Bunden
- Pil først alle stenene ud af dadlerne.
- Kom derefter dadlerne i foodprocessoren eller blender og kør dem til en ensartet masse sammen med kokosolie og vand.
- Tilsæt mandelmelet og kakaopulver.
- Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud I en firkant i den tykkelse du ønsker den. Mine er 0,5 cm.
Karamellen
- Blend dadler, peanutbutter, vanilje og vand sammen til det har en ensartet karamelagtig masse.
- Vend derefter dine peanuts i og rør godt. Karamellen må ikke være alt for flydende, men skal være lidt fast i det.
- Smør karamellen ud over bunden og stil på køl i ca. 30 minutter, til karamellen har sat sig.
- Smelt din chokolade og hæld det udover.
- Stil den igen på køl – gerne et par timer, så er den bedst. Herefter er den klar til udskæring.
- Velbekomme.
Noter

De ser lækre ud! Skal det være affedtet mandelmel eller kan alm. også bruges?
Ja, det skal være affedtet ☺️
Hvor lang tid kan de sunde Snickers holde sig ?
Hej Annemette,
Jeg har mine på køl i en tæt beholder i op til to uger efterfølgende. Jeg opbevarer dem også gerne på frys.
Kh Maria Charlotte