Snickerskage med dadler og peanuts

Selvom weekenden ikke lige er om hjørnet kan du stadig bikse en lækker hverdags-snickerskage sammen. Den tager ikke mange minutter og heller ikke mange ingredienser, hvis du først har bygget et godt lager op. 

Snickerskagen er en af de bedste kager, som er fyldt med to gode ting: Chokolade og peanuts. Det er en lækker kage, der er perfekt at servere som noget sødt til et større kagebord, brunch eller kaffebord. Og hvis du vil spare lidt på sukkeret, får du altså stadig en skøn kage der er svampet, lækker og snasket.

Jeg har lavet opskriften sammen med min mor. Vi lavede kagen sammen sidste lørdag. Den første bund til kagen vi lavede blev lidt tør, men efter et par forsøg fik vi ramt en god konsistens, hvor den blev lækker svampet. Så nu er jeg klar til at dele opskriften med jer.

sund snickerskage

Snickerskage med dadler

Sund snickerskage uden raffineret sukker. Denne snickerskage er bagt med dadler, peanutbutter og chokolade. Kagen er super nem og virkelig lækker svampet i konistensen.
5 fra 4 stemmer
Antal: 6 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Kage

Noter

Karamel: Hvis du er glad for karamellaget, som også er i en ægte snickers kan du med fordel smøre et lag karamel ovenpå den færdigbagte kage, inden chokolade-peanuts-laget kommer på.
TIP: Kagen kan fryses. Men ikke genopvarmes på grund af chokoladelaget. Kagen skal derfor tøes op.
 

Fremgangsmåde

 • Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.
 • Pisk æg til det får en luftig konsistens. 
 • Blend havregryn og mandler til mel.
 • Bland de tørre ingredienser: mandelmel, havremel, salt, bagepulver og vaniljepulver sammen og hæld det derefter i æggemassen.
 • Hak chokoladen groft og vend den i dejen.
 • Blend bananen sammen med kokosolie, dadler og peanutbutter i en foodprocessor og rør det sammen med de andre ingredienser.
 • Kom dejen i en kageform (min er omkring 20 cm lang – hvis det ikke er en slip let bageform, så smør den med lidt olie eller smør).
 • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 10-12 minutter. Hold øje – når der ikke længere kan hænge dej fast ved en gaffel, er kagen færdig. 
 • Lad den herefter afkøle, inden du påfører din chokolade-peanut-topping.
 • Smelt chokoladen over vandbad og vend dine saltede peanuts i.
 • Hæld den smeltede chokolade med peanuts hen over kagen, drys med lidt flagesalt. Nyd den afkølet.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem og sundere snickerskage uden sukker

Kombinationen af peanuts, chokolade og sødme fra bunden giver en god snickers-fornemmelse – bare i en kageversion. Mums, den blev god hvis jeg selv skal sige det! Det vil selvfølgelig aldrig være det samme, som at spise den ægte vare, men jeg synes vi ramte meget godt plet alligevel.

Kagen her er glutenfri og laktosefri – og en nem og god opskrift på kage uden mel, sukker og mælk. Det et altså en kage de fleste kan være med på.

Opskriften er utrolig nem at lave og så er det ikke til at spotte, at den er uden sukker. Medmindre du selvfølgelig sammenligner én-til-én med den ægte vare.

opskrift snickerskage med peanutbutter

Snickerskage med dadler og peanuts

En lækker snickerskage med peanutbutter og peanuts

Denne kage indeholder peanutbutter, fordi hvilken snickers uden smagens af peanuts? ‘You not you, when you’re hungry’ – true story. Snup en bid snickerskage og du har det meget bedre. Kombinationen af peanuts og chokolade kan kun gøre godt. Og det lover jeg at denne her kage gør, selvom den er lavet på dadler. Fordi kagen er stadig super svampet og fuld af smag.

Læs også: Hvis du er ellevild med smagen af snickers, kan du også afprøve en af mine meste populære opskrift på bloggen – nemlig mine sunde snickersbidder. De skal modsat min kage, ikke bages. Det er også en virkelig nem opskrift, og en form for raw snickerskage. Og ellers er disse karamelsnitter med chokolade helt vildt lækre!

Se vores andre nemme og gode opskrifter på bradepandekager.

Sådan laver du den perfekte snickerskage

Det er virkelig nemt at forberede dejen til denne snickerskage, da de tørre ingredienser blot skal vendes sammen. Derudover skal dadler, peanutbutter, olie og banan blendes. Ingredienserne blandes sammen og hældes i en form.

Kagen er bagt i en aflang kageform, på den måde kan du også skære kagen ud i snickers-formet bidder. Men en springform vil også fungere fint. Jeg bruger oftes bare et firkantet fad eller en rugbrødsform til dejen. Vigtigt at du smøre formen med lidt smør eller olie inden dejen kommer i.

Over kagen har jeg lagt et lag med peanuts vendt i mørk chokolade, som skal størkne inden man skære. Det giver et dejlig knas og tilføre bare endnu mere snickers-feeling. Hvis du er vild med karamellaget i snickers, så kan du smøre et lag over hele den færdigebagte kage, hvorefter peanuts-chokolade-toppingen fordeles på karamellen. Begge dele er en sand vinder.

Læs også: En anden skøn kage med et karamellag på toppen er min opskrift på sød kartoffelbrownie – endnu en kage, som er fri for raffineret sukker.

sund snickerskage

Find flere opskrifter på kager uden tilsat raffineret sukker

Er du på udkig efter noget med mindre sukker og mel eller var du vild med min opskrift på denne sundere snickerskage? Så kan jeg anbefale at kigge på mine sunde bounty kugler eller sund bountykage. Der er kokos i fokus, og det smager altså så godt!

Hvis du er glad for kager sødet med dadler kan jeg anbefale dig at prøve denne opskrift på sund chokoladekage uden uden sukker. Den er virkelig lækker, nem at lave og fuld af smag.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments