Sund chokoladekage

sund sukkerfri chokoladekage med banan og dadler

Herhjemme får vi ikke altid spist de bananer vi har liggende, før de når at blive for overmodne. Men det gør ikke spor, fordi så er de vidunderlige at bruge i bagværk, som i denne opskrift på sund chokoladekage uden sukker eller mel. Kagen er både sødet med banan samt dadler og derudover indeholder kagen havregryn, mandler og chokolade.

Den smager så fantastisk godt og har en intens smag af chokolade. Kagen har en svampet midte og konsistens, og så er den super nem at bage. Så nem at man kan lave lave kagen på under 30 minutter.

sund chokoladekage opskrift

Sund chokoladekage

Sund chokoladekage uden sukker, men hvor modne bananer giver sødme til kagen sammen med dadler.
4,35 fra 47 stemmer
Antal: 8 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Chokoladekage

Desuden

Noter

 • Chokoladekagen kan fryses. 
 • Kom evt. friske bær på toppen. 

Fremgangsmåde

Chokoladekage

 • Tænd oven på 180° varmluft. 
 • Blend havregryn og mandler helt fint til mel i en foodprocessor og kom det over i en skål med vaniljepulver, kakaopulver og bagepulver samt salt.
 • Blend kokosolie, dadler, bananer og æg sammen i en foodprocessor og rør det i skålen med de tørre ingredienser. 
 • Hak den mørke chokolade groft og vend den i dejen. 
 • Hæld massen over i en form – jeg brugte en springform på ca. 20 cm.
 • Bag kagen i ca. 15-20 minutter, i midten af ovnen. 
 • Prik evt. i kagen undervejs med en gaffel, for at se om den er færdig. Gaflen skal kunne slippe uden der hænger kagemasse ved. Hak imens 70 g chokolade groft.
 • Når kagen tages ud, lægges chokoladen på så den smelter. Fordel det ud med en ske eller kniv.
 • Drys med kokosmel eller hvad du lyster. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på sund chokoladekage uden sukker på under 30 minutter!

Her får du min bedste opskrift på sund chokoladekage uden tilsat raffineret sukker. Kagen er nemlig sødet med banan og dadler, som er med til at give den en god konsistens. Derudover har den en intens og syndig smag af chokolade. Der er nemlig både kakaopulver og mørk chokolade i. Jeg kommer hele stykker af chokolade i, fordi jeg synes det giver det bedste resultat.

Kagen kalder jeg for en sund, fordi den er uden raffineret sukker. Det er stadig en kage, men en sundere en af slagsen, fordi sukkerindholdet kommer fra naturlige ingredienser.

Det tog mig kun lige omtrent 5-10 minutter at bikse sådan en sund chokoladekage sammen. Alle ingredienser skal blot blendes og derefter hældes i en form. Det kan fx være en springform eller en rugbrødsform. Derefter er det kun bagetiden du skal vente på, som kun er ca. 15-20 minutter, afhængig af din ovn og form.

Tips til opskriften

 • Appelsinskal: Prøv at tilsætte lidt revet økologisk appelsinskal til kagen, det smager vildt godt.
 • Form: Du kan sagtens bage kagen i en anden form, som fx en rugbrødsform – vær dog opmærksom på at kagen måske skal have længere tid da der er højde på.
 • Dadler: Brug gerne medjool dadler eller dadler fra papæske, da de er mere juicy i konsistensen.
opskrift på sund chokoladekage

Sund chokoladekage

Nem sukkerfri chokoladekage med dadler og banan

Den er så nem, er rimelig fedtfattig og så indeholder den ingredienser som mange allerede har liggende. Blandt andet havregryn, mandler, bagepulver og kokosolie men også æg.

Dejen er sødet med banan og dadler. De overmodne bananer er med til at gøre kagen dejlig svampet og dermed ikke tør. Det fungerer altså virkelig godt og jo mere modne dine bananer er, desto mere sødme afgiver de. Så hvis du har nogle der har lidt brune pletter på sig, så er de perfekte til kagen. Jeg håber du vil elske opskriften på denne sukkerfri chokoladekage med havregryn!

En af de bedste sunde kager uden sukker og mel

Kagen er både sukkerfri og uden mel, så den er altså glutenfri og en kage alle kan spise med på. Derudover kan denne sunde chokoladekage snyde en chokoladekage-elsker, selvom den er uden sukker. Selv børn er vilde med den! Så servér endelig et stykke til dem du holder af, inklusiv dig selv, med (ekstra) god samvittighed, da kagen er spækket med gode nærende ingredienser.

Sund chokoladekage med havregryn - uden mel

Sund chokoladekage med dadler

Vil med sunde kager med chokolade?

Er du vild med chokolade, og vil du prøve en endnu mere intens kage med chokolade? Jeg har heldigvis flere spændende opskrifter på sunde kager, som smager vidunderligt.

Bønnebrownie med chokolade
En dejlig bønnebrownie med chokolade, sødet med dalder. En super nem opskrift hvor alt blot skal blendes og bages. 
Gå til opskrift
Bønnebrownie med chokolade
Sund banankage
Sund banankage uden sukker. Nemt og mere simpelt bliver det ikke. Banankage lavet med med overmodne bananer, chokolade og hasselnødder.
Gå til opskrift
Sund banankage

Du kan generelt se flere opskrifter lige her, på alle mine sundere søde sager hvis du mangler inspiration.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

20 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments