Sunde bananmuffins med chokolade

Hurtige havregrynsmuffins med chokolade - uden sukker

Disse sunde bananmuffins med chokolade som du ser på billedet ovenfor, er super hurtige at bikse sammen og dagens højdepunkt! Ikke alene for min mave og gane (læs: Søde tand), men også på bloggen og i indlægget her. Jeg vil nemlig dele en opskrift med jer på lækre muffins med banan.

Men hvorfor kalder jeg dem nu sunde? Ja, måske det kan lyde lidt frelst, men faktisk er det alene af den simple årsag, at de er lavet på helt naturlige ingredienser og de er tilmed uden raffineret sukker. De er blot sødet med banan.

Derduover indeholder de ikke mange ingredienser, og de fleste af de ingredienser du skal bruge, har du måske allerede hjemme i skuffer, skabe og køleskab. Jeg har ihvertfald ofte selv de ingredienser liggende, som skal bruges i disse muffins med banan. Er du mere til en kage med banan kan du se nærmere på en simpel og sund banankage. Den er dog ikke glutenfri, men bagt med fuldkornsmel. Det gør den dog ikke mindre lækker, tværtimod!

Havregrynsmuffins med chokolade - uden sukker

Sunde bananmuffins med havregryn

Sunde bananmuffins uden sukker og gluten til fx madpakken eller snack. Her får du opskriften på sunde havregrynsmuffins med chokolade og banan.
4,03 fra 87 stemmer
Antal: 5 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en gaffel til at mose bananerne i en skål, sammen med ægget. 
  • Hak chokoladen groft.
  • Bland de resterende ingredienser i.
  • Find muffinsforme frem. Bruger du ikke silikoneforme, skal de smøres med lidt olie, inden massen hældes i. 
  • Bages i ca. 20 minutter. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Muffins med banan og havregryn

På normalvis ville jeg komme mel i dejen, men i denne omgang har jeg lavet en skøn og luftig muffins uden mel. Jeg vil derfor kalde dem for havregrynsmuffins, fordi det er hvad de er bagt på istedet.

De er lidt grovere i krummen, men det giver blot lidt struktur. Havregryn bidrager desuden med fuldkorn og fibre, hvilket blot gør disse (i forvejen) sunde muffins lidt sundere 😉

Har du ikke lyst til at bruge havregryn, kan du evt. lege lidt med mandelmel eller fuldkornshvedemel. Ligeledes hvis du ikke synes bananen søder nok, kan du komme lidt honning eller sirup i dejen. Men jeg synes nu, at en moden banan gør et godt stykke arbejde alene.

Sunde bananmuffins uden sukker

Opskrift på nemme og sunde bananmuffins med chokoladestykker

Jamen er chokolade sundt? Alt med måde, plejer jeg at sige. Også med chokoladen… Men den smule der er kommet i disse små bananmuffins, går nok.

Opskriften på mine sunde bananmuffins kan du næsten ikke gå galt i byen med. De er lynhurtigt bikset sammen, og på ingen tid har du altså en god portion, som du kan spise både til morgenmad på farten, mellemmåltid eller du kan give børnene dem med i madpakken (eller din egen). Det vil dine børn helt sikkert elske dig (ekstra meget) for. Præcis ligesom disse nemme og sunde bananpandekager.

Flere muffinsopskrifter

Når nu vi snakker muffins… Så kan du også se nærmere på disse havregrynsmuffins. De er med kokos og ja, hindbær. De smager så lækkert!

Ellers kan jeg også varm anbefale disse sunde squashmuffins, der også en af mine yndlings, som også er helt perfekte til madpakken. Eller sunde rabarbermuffins.

Hurtige havregrynsmuffins med chokolade - uden sukker
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

19 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments