Brombærmuffins
Muffins skal være svampede og saftige, og det er lige hvad disse nemme brombærmuffins er. De er spækket med friske brombær, som giver dem den fineste farve. Det gælder både for de helt friske direkte plukket fra brombærbusken i haven, og dem du kan købe i supermarkedet. Udover at bidrage med en smuk farve, bidrager de også med en smagskontrast til sødmen med den friske og syrlige smag.
Opskriften er alsidig, og er faktisk en klassisk grundopskrift. Derfor kan du snildt skifte brombær ud med fx hindbær, blåbær eller solbær. Så hvis du har en hindbærbusk kan du snildt ribbe den for bær og bruge dem i disse luksus muffins.
Læs også: Hvis du leder efter en anden god opskrift med brombær, kan jeg anbefale en lækker brombærtærte. Den er perfekt at servere, hvis du skal forkæle andre end blot dig selv – måske gæster?
Svampede og lækre brombærmuffins
Brombær er i sæson mellem juli og oktober, men allerbedst smager de nu mellem august og september. Det skal dog ikke holde dig fra at lave disse muffins med brombær! Næh, for vi er jo så heldige at man altid kan finde frosne brombær i frysedisken, og det kan også bruges. Således kan du også bruge anden frossen frugt i denne opskrift.
Opskrift på muffins med brombær
Det er, hvis jeg selv skal sige det, en god opskrift, for ikke nok med at den er grundopskrift for at komme andre bær i, så er den også nem at følge. Det skal jo være nemt at lave muffins! Så nemme er de:
Mens ovnen opvarmes, laves dejen. Smørret smeltes, mens det afkøles laves en æggesnaps af sukker og æg, hvortil det afkølede smeltede smør tilføjes sammen med mælk. Tilsæt så de tørre ingredienser gennem en sigte og rør det sammen. Nu kan du forsigtigt vende brombærerne i, hvorefter de bages i ovnen til de er blevet gyldne – Tjek evt med en tandstik om de er gennembagte.
Nyd dem som de er, eller server dem med is, creme fraiche eller flødeskum. Hvis du er glad for søde sager, kan du se nærmere på flere gode muffins opskrifter.
Jeg kan virkelig anbefale min opskrift på æblemuffins med marcipan, som også er en skøn efterårsmuffin eller min opskrift på sunde rabarbermuffins.
Få den bedste opskrift på muffins med brombær her:
Brombærmuffins
Ingredienser
Muffins
- 100 g smør
- 2 stk æg
- 250 g sukker
- 100 ml mælk
- 250 g hvedemel
- 8 g bagepulver*
- 5 g vaniljesukker*
- 200 g brombær
Desuden
- 50 g sukker
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Smelt smør i en lille kasserolle. Lad det afkøle en smule.
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps.
- Vend smør og mælk i.
- Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i og rør det let sammen med en dejskraber.
- Vend forsigtig brombær i dejen, så de ikke smatter ud og farver dejen for meget.
- Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme. Kom evt. lidt ekstra brombær i.
- Drys med sukker på toppen og bag dem i 15-20 minutter, til de er lettere gyldne og gennembagte.
- Lad dem afkøle på en bageris. Nyd med fuldfed creme fraiche.
Gode tips til hjemmebagte brombærmuffins
- Friske brombær: Vær forsigtig med friske brombær, når de vendes i dejen så de ikke smatter ud i dejen. Smid dem hellere direkte i dejen fra fryseren hvis du har muligheden for det. Det er nemt, og sikre at dine nemme brombærmuffins forbliver svampede.
- Sukkerdrys: Inden bagning kan du drysse et lag sukker på overfladen, det vil give en lækker og sprød overflade – MUMS!
- Hvid chokolade: Hvis du vil have dine muffins sødere, kan du tilføje lidt hvid chokolade for lidt ekstra luksus.