Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær
I sidste uge var min veninde Line og jeg et smut forbi Amager Fælled for at plukke brombær, og det blev til en god portion. Vi fandt flere steder med den smarte App “Byhøst” – måske I allerede kender den? Hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale at tjekke den ud. Vi fik en god posefuld brombær med hjem, hver især. Det er om at udnytte naturens råvarer. Ud af de lækre brombær lavede jeg også amerikanske pandekager med brombær og en sund hvid brownie med brombær.

BROMBÆRTÆRTE MED VANILJECREME

Forrige uge havde jeg også plukket brombær, som resulterede i en dejlig brombærtærte med hjemmelavet vaniljecreme. Jeg lavede den til min mors café, og kunderne var helt vilde med den. Så derfor vil jeg også dele opskriften her på domænet.

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

NEM MØRDEJSBUND

Bunden består af en mørdej, som du kan lave dagen før. Faktisk er det et godt tip altid lige at have en mørdej liggende, så du altid kan bage tærte, linser mm. Ovenpå er der hjemmelavet vaniljecreme og til sidst en masse brombær – der kunne (efter min mening) sagtens være dobbelt så mange på! Mmh, jeg elsker brombær.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ EN LÆKKER TÆRTE MED BROMBÆR HER:

0 fra 0 stemmer
Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær
BROMBÆRTÆRTE MED VANILJECREME OG FRISKE BÆR
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Hviletid af mørdej
2 t
Samlet tid
2 t 35 min
 
Ret: Dessert, Kage
Antal: 1 Tærte
Ingredienser
Tærtebund
 • 130 g hvedemel
 • 90 g koldt smør
 • 65 g flormelis
 • 1 stk æg
Vaniljecreme
 • 3 dl sødmælk
 • 4 stk æggeblommer
 • 50 g rørsukker
 • 1/2 stk vaniljestang
 • 1,5 spsk Maizena, juster evt. til
Top
 • 3 dl frisk brombær, gerne flere
Sådan gør du
Tærtebund
 1. Smuldr smør i en skål. Tilsæt flormelis og æg, og saml dejen forholdvis hurtigt. Stil den herefter på køl i mindst to timer, gerne dagen før hvis du har tid. 

 2. Tag dejen ud 5-10 minutter før, så du kan arbejde med den. 

 3. Tryk den ud i en smurt tærteform eller beklæd den med bagepapir.

Vaniljecreme
 1. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Et godt lille tip for at få dem skilt fra hinanden, er ved at tage lidt sukker og blander med kornene.

 2. Bring mælk og vaniljen i kog - læg gerne vaniljestangen ved.

  Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt maizena, men pisk ikke videre. Hæld den varme mælk i æggemassen og pisk samtidig. 

 3. Herefter hældes blandingen tilbage i gryden, og det varmes op under omrøring. Det må ikke brænde på, så hold øje. Lad det koge et minut eller to - cremen skal være forholdsvis tyk og opnå en cremet konsistens.

Brombærtærte
 1. Bag i en forvarmet ovn på 180˚ i 12-15 min., til bunden er bagt. 

 2. Lad den afkøle inden du smøre vaniljecremen på. Top til sidst med friske brombær. 

 3. Velbekomme.

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

Brombærtærte

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

 

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Kirstine
Gæst
Kirstine

Jeg er så kæmpe mega stor fan af din blog ! Jordnær med utrolig smukke billeder og opskrifter der både bryder med alle mine klassiske og til tider kedelige gengangere i mit køkken og bidrager med ny inspiration. Derudover er jeg så så glad for at din blog ikke er som de fleste andre efterhånden er – en side der fyldes med opskrifter der baseres på helsekostens sortiment. Jeg har netop plukket en masse dejlige brombær og i går fik jeg bakset denne lækkerhed sammen ! Tak for opskriften, den smagte fortrinligt ! Den skal laves igen og selvom jeg… Læs mere »

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær
I sidste uge var min veninde Line og jeg et smut forbi Amager Fælled for at plukke brombær, og det blev til en god portion. Vi fandt flere steder med den smarte App “Byhøst” – måske I allerede kender den? Hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale at tjekke den ud. Vi fik en god posefuld brombær med hjem, hver især. Det er om at udnytte naturens råvarer. Ud af de lækre brombær lavede jeg også amerikanske pandekager med brombær og en sund hvid brownie med brombær.

BROMBÆRTÆRTE MED VANILJECREME

Forrige uge havde jeg også plukket brombær, som resulterede i en dejlig brombærtærte med hjemmelavet vaniljecreme. Jeg lavede den til min mors café, og kunderne var helt vilde med den. Så derfor vil jeg også dele opskriften her på domænet.

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

NEM MØRDEJSBUND

Bunden består af en mørdej, som du kan lave dagen før. Faktisk er det et godt tip altid lige at have en mørdej liggende, så du altid kan bage tærte, linser mm. Ovenpå er der hjemmelavet vaniljecreme og til sidst en masse brombær – der kunne (efter min mening) sagtens være dobbelt så mange på! Mmh, jeg elsker brombær.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ EN LÆKKER TÆRTE MED BROMBÆR HER:

0 fra 0 stemmer
Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær
BROMBÆRTÆRTE MED VANILJECREME OG FRISKE BÆR
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Hviletid af mørdej
2 t
Samlet tid
2 t 35 min
 
Ret: Dessert, Kage
Antal: 1 Tærte
Ingredienser
Tærtebund
 • 130 g hvedemel
 • 90 g koldt smør
 • 65 g flormelis
 • 1 stk æg
Vaniljecreme
 • 3 dl sødmælk
 • 4 stk æggeblommer
 • 50 g rørsukker
 • 1/2 stk vaniljestang
 • 1,5 spsk Maizena, juster evt. til
Top
 • 3 dl frisk brombær, gerne flere
Sådan gør du
Tærtebund
 1. Smuldr smør i en skål. Tilsæt flormelis og æg, og saml dejen forholdvis hurtigt. Stil den herefter på køl i mindst to timer, gerne dagen før hvis du har tid. 

 2. Tag dejen ud 5-10 minutter før, så du kan arbejde med den. 

 3. Tryk den ud i en smurt tærteform eller beklæd den med bagepapir.

Vaniljecreme
 1. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Et godt lille tip for at få dem skilt fra hinanden, er ved at tage lidt sukker og blander med kornene.

 2. Bring mælk og vaniljen i kog - læg gerne vaniljestangen ved.

  Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt maizena, men pisk ikke videre. Hæld den varme mælk i æggemassen og pisk samtidig. 

 3. Herefter hældes blandingen tilbage i gryden, og det varmes op under omrøring. Det må ikke brænde på, så hold øje. Lad det koge et minut eller to - cremen skal være forholdsvis tyk og opnå en cremet konsistens.

Brombærtærte
 1. Bag i en forvarmet ovn på 180˚ i 12-15 min., til bunden er bagt. 

 2. Lad den afkøle inden du smøre vaniljecremen på. Top til sidst med friske brombær. 

 3. Velbekomme.

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

Brombærtærte

Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

 

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Kirstine
Gæst
Kirstine

Jeg er så kæmpe mega stor fan af din blog ! Jordnær med utrolig smukke billeder og opskrifter der både bryder med alle mine klassiske og til tider kedelige gengangere i mit køkken og bidrager med ny inspiration. Derudover er jeg så så glad for at din blog ikke er som de fleste andre efterhånden er – en side der fyldes med opskrifter der baseres på helsekostens sortiment. Jeg har netop plukket en masse dejlige brombær og i går fik jeg bakset denne lækkerhed sammen ! Tak for opskriften, den smagte fortrinligt ! Den skal laves igen og selvom jeg… Læs mere »

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu