Solbær crumble med mørk chokolade og hasselnød

Solbær crumble opskrift

De første solbær begyndte at titte frem på min solbærbusk i sommerhuset forleden, og nu har jeg høstet min første portion solmodne solbær. Solbær gør sig godt i alt fra saft til syltetøj, og de passer bestemt også godt i en lækker hjemmelavet solbærcrumble. 

Har du ikke solbærbuske i haven, kan du nogle steder købe pluk-selv solbær, eller du kan være heldig i et supermarked. Alternativt kan min opskrift på solbær crumble sagtens laves med frosne bær.   

Solbær crumble med mørk chokolade og hasselnød

Opskrift på solbær crumble med mørk chokolade og hasselnød

Det gælder som for enhver crumble, at det er en super nem opskrift! Solbær skal vendes med sukker, og selv crumble dejen skal laves. Jeg bruger hasselnødder, som blendes til mel, samt almindelig hvedemel, havregryn og selvfølgelig smør. Derudover tilsættes hakket chokolade mellem solbær og crumble dej. 

Solbær, mørk chokolade og hasselnødder – det er en sikker vinder! Prøv også denne opskrift på hjemmelavet solbæris med mørk chokolade.

Få opskriften på crumble med solbær lige her:

Solbær crumble dessert

Solbær crumble

En fantastisk opskrift på solbær crumble med mørk chokolade og hasselnødder. Du kan lave den skønne crumble med solbær på blot 30 minutter. Servér med flødeskum eller fuldfed creme fraiche.
5 fra 2 stemmer
Antal: 6 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Crumble

Pynt

  • 20 g flormelis

Flødeskum

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Vend friske eller frosne solbær med 4 spiseskeer sukker og kom dem i et tærtefad eller andet ovnfast fad.
  • Hak chokoladen groft og kom den over de sukkervendte solbær.
  • Blend hasselnødder helt fint til mel, i en minihakker eller foodprocessor.
  • Bland hasselnøddemel med hvedemel, havregryn, salt og sukker i en skål.
  • Tilsæt tern af koldt smør og smuldr det med de tørre ingredienser til du har en let smuldret dej – den skal ikke smuldres for meget. Kom et "låg" af dejen ovenpå chokoladen i fadet og bag i ca. 15-20 minutter, til du har en gylden crumble hvor solbærrene simrer.
  • Nyd den færdigbagte solbærcrumble lun eller afkølet. Drys med lidt flormelis på toppen.
  • Lige inden servering piskes fløde med vaniljepulver og flormelis. Servér til solbærcrumble.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
bedste crumble med solbær og chokolade

Hjemmelavet crumble med solbær

Hvis du har solbærbuske i haven, så er det absolut oplagt at bruge dem til denne dejlige solbær crumble. Hvis ikke, kan du sagtens bruge frosne bær.

Crumble med solbær smager himmelsk med is, flødeskum eller creme fraiche til. Du kan også drysse med lidt flormelis for et ekstra fint finish. 

Kan jeg skifte solbær ud med andre bær? 

Ja, bærcrumbles kan laves med alle slags bær. Prøv med hindbær, brombær eller stikkelsbær. Du skal dog være opmærksom på sukkermængden. Solbær er nemlig meget syrlige, og det vejer jeg op for ved at tilsætte mere sukker til bærrene, end jeg ville gøre til en anden opskrift. 

Hvis du skifter bærrene ud, kan du altså med fordel vende med mindre sukker.

Tip: Du kan også prøve min opskrift på stikkelsbærgalette, som er lavet med en lækker mørdejsbund med hasselnødder.

Solbær crumble med mørk chokolade

hjemmelavet Solbær crumble

Solbær crumble med flødeskum

Kan crumble fryses?

Crumble kan sagtens fryses. Du kan fryse den enten før eller efter den bliver bagt, og du kan fryse hele kagen ned, eller i små portioner. Du kan fx fryse din crumble med solbær ned i små ovnfaste skåle, så de kan bages direkte fra fryseren. 

Fryser du kagen ned efter den er bagt, eksempelvis rester, er det en god ide at tø den op først, og så give crumblen 10 minutter i ovnen, indtil den er sprød igen. 

Kan jeg lave crumble på forhånd? 

Ja, sagtens. Smæk din solbær crumble sammen, sæt den på køl og smid den i ovnen, når gæsterne kommer. Eller du kan forbage og vente med de sidste par minutter til lige inden gæsterne kommer. 

Læs også: Er du vild med crumble, så prøv også at tage et kig på min rabarbercrumble med marcipan, ribscrumble med hvid chokolade eller æblecrumble med kanel og nødder.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments