Brombærkage uden mel

Brombærkage uden mel

En sund brombærkage lavet med hvide bønner, dadler og havregryn. Kagen smager super dejligt og er hverken tør eller kedelig, bare fordi der er bønner i. Tværtimod! Jeg synes derfor du skal prøve at kaste dig ud i opskriften. Den er meget nem, fordi alle ingredienser skal blot blendes sammen – med undtagelse af brombærerne selvfølgelig.

Jeg har været på brombær-rov, som netop er i sæson lige nu. Og hvad er bedre end bage noget lækkert med de skønne bær. Jeg kan anbefale at prøve dig af med opskriften på en sund kage med brombær, som er uden sukker og så er den glutenfri.

Brombærkage uden mel

Sund brombærkage

En nem opskrift på sund brombærkage med friske brombær. En glutenfri og hurtig kage med brombær sødet med dadler og lavet med hvide bønner.
4,67 fra 6 stemmer
Antal: 12 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Desuden

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Kagen er virkelig lækker med en lille klat vaniljeis eller flødeskum til.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175° varmluft.
  • Bland alle ingredienser (undtaget brombær) sammen i en blender til massen er ensartet.
  • Vend forsigtigt dine brombær i. OBS! Du kan også blende brombærrene med, som vil give en flot lilla farve til hele kagen.
  • Smør en form med kokosolie, min var på 20×30 cm.
  • Hæld massen heri, top med lidt hakkede mandler og bag kagen i ca. 20-25 minutter til den er lettere gylden. 
  • Lad kagen køle af, inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på en sund brombærkage med dadler

Jeg er selv ret glad for et lækkert stykke kage og som I nok allerede har luret, så en gang imellem elsker jeg at eksperimentere i de mere ernæringsforbedret kager og søde sager. Det er tilfældet med denne sundere brombærkage med friske brombær.

Kagen er uden raffineret sukker, men i stedet har jeg sødet med dadler. Det fungerer rigtig godt i kagen, og sammen med sammen med brombær, der giver det lidt syrlighed, er det helt perfekt.

Brombærmuffins
Svampede brombærmuffins kan laves med friske eller frosne brombær. Her får du min bedste grundopskrift, som kan bruges til alle bær.
Gå til opskrift
Brombærmuffins med frosne bær
Brombærtærte med vaniljecreme
Brombærtærte med vaniljecreme er en sand klassisker, og en tærte som er nem at gå i krig med. Perfekt til en sommeraften eller fødselsdag.
Gå til opskrift
Brombærtærte med vaniljecreme og friske bær

Glutenfri brombærkage med friske brombær

Jeg er og bliver en bær-pige, fordi jeg elsker virkelig bær. Skønne søde og syrlige bær, som vi er så heldige at have her i Danmark om sommeren.

Der er ingen mel i denne glutenfrie brombærkage – kun havremel, som i sig selv er glutenfrit. Hvis du alligevel vil være på den sikre side, kan du finde glutenfrie havregryn på hylderne i supermarkedet. De skal blot blendes til mel, hvis du ikke allerede har fundet den færdige havremel.

Brombærkage uden mel

Brombærkage uden mel

En simpel kage lavet på hvide bønner

Kagen er lavet hvide bønner, som tilfører kagen lidt mere mæthed og protein, på en naturlig måde. Bønnerne fungerer godt, og giver en god konsistens. På billederne ser du et lille drys af mandelmel, bare fordi det ser pænt ud og knaser lidt.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,67 from 6 votes (6 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments