
Så ramte vi fredag, og weekenden er lige om hjørnet – hvad er så ikke bedre end at spise en dejlig brombærkage, som oven i købet er i den lidt sundere boldgade end den ellers (måske) sukkerholdige. Jeg stemmer for i dag for noget, hvor det ikke indeholder mørk chokolade. Det ender jeg nemlig tit med at lave, haha. Så derfor er dagens opskrift altså en kage med friske brombær i.
Jeg er selv ret glad for et lækkert stykke kage og som I nok allerede har luret, så en gang imellem elsker jeg at eksperimentere i de mere ernæringsforbedret kager og søde sager. Dog skal det ikke altid være de sunde kager. Hvis du vil prøve en mere sød kage kan du se på denne nemme brombærtærte. Den er virkelig også god, og har en fantastisk sprød bund! Du kan også tage et kig på disse amerikanske pandekager med brombær.

Opskrift på nem brombærkage
Jeg har været på brombær-rov, som netop er i sæson lige nu – jeg plukkede ved mine forældre. Men jeg har set de små bær mange steder efterhånden i supermarkederne og diverse buskadser. Jeg er sikker på, at hindbær også ville fungere rigtig godt!
Kagen er uden raffineret sukker, men i stedet har jeg sødet med dadler. Det fungerer rigtig godt i kagen, og sammen med sammen med brombær, der giver det lidt syrlighed, er det helt perfekt.
Få opskriften på brombærkage her:

Sund brombærkage
Ingredienser
- 2 stk æg
- 1 dåser butterbeans
- 50 g havregryn*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 1 tsk bagepulver*
- 15 stk dadler*
- 1 nip flagesalt*
- 2 dl brombær
Desuden
- 2 spsk kokosolie*
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Bland alle ingredienser (undtaget brombær) sammen i en blender til massen er ensartet.
- Vend forsigtigt dine brombær i. OBS! Du kan også blende brombærrene med, som vil give en flot lilla farve til hele kagen.
- Smør en form med kokosolie, min var på 20×30 cm.
- Hæld massen heri, top med lidt hakkede mandler og bag kagen i ca. 20-25 minutter til den er lettere gylden.
- Lad kagen køle af, inden servering.
Glutenfri kage med vilde brombær
Jeg er og bliver en bær-pige, fordi jeg elsker virkelig bær. Skønne søde og syrlige bær, som vi er så heldige at have her i Danmark om sommeren. Der er ingen mel i kagen – kun havremel, som i sig selv er glutenfrit. Hvis du alligevel vil være på den sikre side, kan du finde glutenfrie havregryn på hylderne i supermarkedet. De skal blot blendes til mel, hvis du ikke allerede har fundet den færdige havremel.
En simpel kage lavet på hvide bønner
Kagen er lavet hvide bønner, som tilfører kagen lidt mere mæthed og protein, på en naturlig måde. Bønnerne fungerer godt, og giver en god konsistens. På billederne ser du et lille drys af mandelmel, bare fordi det ser pænt ud og knaser lidt. Kagen smager super dejligt og er hverken tør eller kedelig, bare fordi der er bønner i. Tværtimod! Jeg synes derfor du skal prøve at kaste dig ud i opskriften. Den er meget nem, fordi alle ingredienser skal blot blendes sammen – med undtagelse af brombærerne selvfølgelig.
