Annonce

Havregrynskugler med kokos

nemme havregrynskugler

Havregrynskugler med kokos er et lækkert og nemt indslag til jul, hvor opskriften er ekstra populære. Havregrynskugler er nemlig en lækker og nem måde at tilføje lidt sødme til julen. I mine havregrynskugler finder du appelsinskal og appelsinsaft, fordi det giver en fantastisk smag til kuglerne. Men for en mere gammeldags havregrynskugle kan du udelade dette.

I bunden af indlægget deler jeg desuden inspiration til variationer af havregrynskugler. 

havregrynskugler med appelsin

Havregrynskugler

Gammeldags havregrynskugler er en klassiker til jul. De er utroligt nemme at lave – og smager vidunderligt. De kan holdes sig længe på køl.
5 fra 2 stemmer
Antal: 40 kugler
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Til servering

Fremgangsmåde

  • Kom smør, havregryn, kokosmel, kakaopulver, sukker, skal fra en hel appelsin og saften fra en halv i en skål.
  • Rør det hele godt sammen, og tril dejen til små kugler.
  • Tril dem i kokosmel og opbevar på køl, ind til servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på klassiske havregrynskugler med kokosmel

Opskriften på havregrynskugler er nem og hurtig at lave, og det er en god måde at få børnene involveret i madlavningen. Du skal blot blande havregryn, sukker, smør, kokos og kakaopulver sammen. Når dejen er rørt godt sammen, skal den formes til små kugler og derefter rulles i kokos. Der skal også en form for væske til, for at dejen er nemmere at røre sammen. Her kan du bruge eksempelvis vand, appelsinsaft, rom eller kaffe. 

Når kuglerne er rullet, kan de opbevares i en lufttæt beholder. Her kan de opbevares i køleskabet i op til en uge. 

Tip! Når smørret stivner på køl bliver de små kugler helt hårde og derfor er det en god idé at tage dem ud 10 minutter før servering. Så smager de også af mere. 

Havregrynskugler er den perfekte julekonfekt

Havregrynskugler med kokos er en klassisk julekonfekt, som er nem at lave og som smager fantastisk. De er også en god måde at tage børnene med i køkkenet til jul. Havregrynskuglerne kan vendes i alverdens drys, fx flormelis, kakaopulver, krymmel eller havregryn, hvis du ønsker det. 

Så hvis du leder efter en nem og lækker julekonfekt, så er havregrynskugler med kokos det perfekte valg. De flotte til at pynte på julebordet, da de er så smukke. Prøv opskriften og se selv, hvor lækre de er!

havregrynskugler til julekonfekt

havregrynskugler med appelsin

Variationer af havregrynskugler

Havregrynskugler kan også laves med andre ingredienser, såsom nødder, chokolade, krydderier eller andre søde ting. Det er også muligt at tilføje lidt ekstra smag til kuglerne ved at tilsætte lidt fx vaniljesukker, kaffe, appelsin, rom eller andre smagsstoffer. Hvis du er på udkig efter nogle mere sunde kugler, så kan du kigge på disse dadelkugler uden raffineret sukker.

Vaniljesukker

  • Vaniljesukker: Vaniljesukker er en god måde at give havregrynskuglerne lidt ekstra smag. Det er en god ide at tilføje lidt vaniljesukker til dejen, før kuglerne rulles i kokos. Her kan du erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker. På den måde får kuglerne en lækker og sød smag af vanilje. 
  • Kaffe: Kaffe er også en god måde at give havregrynskuglerne lidt ekstra smag. Her tilføjes 2 spsk espresso til dejen. På den måde får kuglerne en lækker og kaffesmag. 
  • Appelsin: Appelsin er en anden god måde at give havregrynskuglerne lidt ekstra smag. Her tilføjes 2 spsk appelsinsaft eller juice samt revet appelsinskal fra en hel appelsin til dejen. På den måde får kuglerne en lækker og orangesmag.
  • Rom: Rom er også en god måde at give havregrynskuglerne lidt ekstra smag. Her tilføjes 2 spsk rom til dejen. 

Hvor længe kan havregrynskugle holde sig?

Havregrynskugler kan holde sig frisk i op til en uge, hvis den er godt pakket ind i et lufttæt glas eller beholder. Det er også bedst at opbevare havregrynskuglen i køleskab, da dette vil hjælpe med at forlænge holdbarheden.

havregrynskugler-med kokosmel
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments