Grøn bulgursalat med feta og fennikel

Grøn bulgursalat med feta og fennikel

Jeg elsker salater, der mætter nok til at man kan spise det som et helt måltid. Salater, som både er lækre for sjæl og for øjet. Og sunde for kroppen! Denne bulgursalat er lige præcis sådan en måltidssalat, der kan det hele. Opskriften er nem, og oplevelsen er fantastisk! 

Denne bulgursalat afviger fra den klassiske bulgursalat – den, du nok kender som tabouleh salat. Tabouleh er også drønlækkert, men man kan bruge bulgur til meget mere end bare én slags salat. 

I denne opskrift fokuserer jeg på at inkorporere masser af grønt i form af grønne grøntsager og urter. Jeg bruger en ramsløgsolie samt citron som dressing, og så skal der drysses med rigelig feta – selvfølgelig! 

Bulgursalat med feta-kopi

Grøn bulgursalat

Her får du verdens bedste bulgursalat der afviger fra den klassiske. Her får du en lækker bulgursalat med feta og en dressing af grøn urteolie. Se opskrift her. 
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 300 g bulgur*
  • 1 stk citron
  • 1 stk fennikel
  • ½ stk agurk
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g feta
  • ½ bundt basilikum
  • ½ bundt bredbladet persille

Urteolie

  • ¼ bundt purløg
  • 50 g frisk spinat
  • ¼ bundt basilikum
  • 50 g olivenolie*
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kog bulguren efter pakkens anvisning i letsaltet vand. Lad det afkøle.
  • Skær agurk i tern og snit fennikel fint.

Urteolie

  • Blend alle ingredienserne sammen i en blender til en grøn urteolie. Smag til med citron, salt og peber.
  • Vend bulgur med olien, agurk, fennikel og feta (gem lidt til toppen) samt groftplukket basilikum og persille.
  • Smag til med citron, salt og friskkværnet peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Bulgursalat med feta

Opskrift på bulgursalat med feta

Bulgur er det bærende element i denne salat. Det er nemlig bulguren, der mætter, da bulgur indeholder masser af protein og kostfibre. Bulgur er knækkede hvedekerner, som allerede er forkogte – derfor skal de ikke koge i så lang tid som almindelige knækkede hvedekerner. 

Bulgur bruges særligt i det mellemøstlige køkken, og det er da også derfor at en tabouleh laves med urter og grønt, der bruges meget i mellemøstlige retter – mynte, persille, tomat og løg. 

Denne opskrift på bulgursalat byder dog på et mere nordisk udtryk – jeg bruger ramsløgsolie, fennikel, basilikum og agurk. Ramsløg er jo nordens hvidløg, mens fennikel tilføjer en dejlig smag af anis. Og så er det grønne look så indbydende og elegant. Jeg serverer den grønne bulgursalat med feta, men du kan også gå i en endnu mere nordisk retning og bruge flager af vesterhavsost eller klatter af rygeost i stedet for feta.

Lækker grøn bulgursalat der tager under 20 minutter at lave

Bulgursalat er både en sund og en nem salat. Bulguren med dens sunde proteinindhold og fibre og de mange grønne grøntsager gør salaten sund og mættende. Derudover tager salaten ingen tid at lave, da der blot skal koges bulgur og snittes grøntsager og urter. Hvis du allerede har en rest kogt bulgur, tager salaten max 10 minutter at lave.  

Du kan også bruge andre kerner end bulgur. Prøv fx med hel eller knækket perlebyg, quinoa eller hvedekerner. Afhængig af hvilken du vælger, er der forskellig kogetid, så følg pakkens kogeanvisning, når du skal koge kernerne. 

Salaten serveres kold, så det er bedst at lade bulguren afkøle efter den har kogt. Er du i tidsnød, kan du evt. skylle kernerne med koldt vand efter kogning.  

Inspiration til flere grønne salater: prøv denne salat med agurk.

Bulgursalat

Grøn bulgursalat med feta

Bulgursalat med persille

Hvilken dressing er god til min bulgursalat?

Jeg foretrækker at servere min bulgursalat med en helt simpel blanding af olie og citronsaft. Jeg bruger en grøn urteolie, som i dette tilfælde er en hjemmelavet ramsløgsolie. Du kan også blende olivenolie med andre urter for en sund og lækker dressing. 

Alternativt kan du bruge en creme fraiche dressing eller tahindressing, hvis du har lyst til en dressing med mere fylde end blot olivenolie og citron. 

Flere lækre måltidssalater med urteolie: hvedekernesalat med græskar og perlebyg salat.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments