Bulgursalat med pesto og tomater
Denne lækre bulgursalat med pesto og cherrytomater kan spises alene som den er, eller med et stykke kylling eller kød til. Den mætter utrolig godt, da de kogte bulgur bidrager med fylde og derfor er sådan en salat her også god til fx frokost, eksempelvis på madpakken.
Nem opskrift på bulgursalat med pesto
Hvis du vil bruge minimal tid på en nem og hurtig salat, så er denne bulgursalat med pesto helt ideel! Den er nemlig så nem at lave og tager ikke mere end små 15 minutter at lave.
Du skal blot hælde kogende vand over bulguren, og lade den stå og trække. Imens kan du forberede det andet fyld der skal i salaten. Cherrytomaterne skal halveres og pinjekernerne ristes på en tør pande. Hefter skal den kogte bulgur vendes med tomaterne og grøn pesto – her kan du bruge den pesto du foretrække. Men jeg kan anbefale at bruge enten en hjemmelavet dildpesto, basilikumspesto og rucolapesto.
Til sidst vendes der forsigtigt feldsalaten i og du kan anrette på et fad, og toppe med ristede pinjekerner på toppen. Velbekomme!
Bulgursalat med pesto og tomater
Ingredienser
- 75 g bulgur*
- 20 g olivenolie*
- 1 tsk flagesalt
- 20 g pinjekerner
- 10 stk cherrytomater
- 50 g grøn pesto
- 50 g feldsalat
Noter
- Tip: Brug den pesto du bedst kan lide. Jeg veksler lidt mellem dildpesto, basilikumspesto og rucolapesto.
Fremgangsmåde
- Kom bulgur, olivenolie og salt i en skål.
- Hæld kogende vand på, så det dækker og lad det trække i ca. 10-12 minutter med sølvfolie, til de er tilberedte. Lad herefter afkøle.
- Rist pinjekerner gyldne på en tør pande.
- Halver cherrytomaterne.
- Vend kogt bulgur med tomater og pesto. Vend til sidst forsigtigt feldsalaten med og anret på et fad med ristede pinjekerner på toppen.