Ærter a la francaise

Ærter a la francaise med bacon og salat

Ærter a la francaise smager så godt! Franske ærter er en slags salat, som laves på grønne ærter med bacon og sprødt hjerte. Det er skønt tilbehør til kylling, kalv eller fisk – altså generelt de lyse og lette retter. Det er en super simpel ærte opskrift, som du hurtigt kan bikse sammen, hvis du mangler lækkert tilbehør til aftensmaden. 

Ærter a la francaise med salat

Franske ærter med salat kan serveres både til frokost og aftensmad. Til frokost kan retten fint serveres for sig selv, gerne med brød til. Til aftensmad fungerer retten virkelig godt som tilbehør. Retten stammer fra Frankrig, og det er selvfølgelig også tydeligt i navnet Ærter a la francaise. 

I denne opskrift skal man tilberede hjertesalaten, dvs. det får en tur på panden sammen med de øvrige ingredienser. Det lyder måske underligt, men prøv det – det smager så godt og giver en dejlig friskhed!

Vild med grønne ærter? Prøv min lækre og cremede ærtesuppe med bacon eller en sprød salat med radiser og ærter.

Opskrift på franske ærter med bacon

Grønne ærter med bacon er meget nemt at lave. Først skal ærter tøes op, så skal først bacon og så løg steges og til sidst tilsættes også ærter og hjertesalat til panden. 

I stedet for at lave franske ærter med salat, kan man også servere retten med spidskål. Prøv fx at servere de grønne ærter med bacon oven på et smørstegt spidskål

Ærter a la francaise med bacon og salat

Ærter a la francaise

Ærter a la francaise er en skøn fransk side der består af ærter, bacon, hjertesalat og løg. Franske ærter med bacon smager så godt!
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Ærter a la française

  • 20 g bacon
  • ½ stk løg
  • 200 g frosne ærter
  • ½ stk hjertesalat
  • 30 ml hvidvinseddike*
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Ærter a la francaise

  • Tø de frosne ærterne hurtigt op i lidt vand.
  • Hak løg fint og snit hjertesalat i fine strimler.
  • Skær baconen i små tern, og steg dem af i en gryde på medium varme.
  • Tilsæt løget til gryden, når bacon er begyndt at blive gyldent. Lad løget stege med i ca. 15 sekunder.
  • Tilsæt derefter ærterne og fintsnittede hjertesalat. Smag til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tip til grønne ærter med bacon

  • Ærter a la francaise fungerer allerbedst til lyse retter. Servér derfor det franske tilbehør til fx fisk, kylling eller lam. 
  • Du kan skifte bacon ud med serranoskinke, hvis du foretrækker. 
  • Retten laves typisk med frosne ærter, men du kan selvfølgelig også lave den med friske. 
Franske ærter med bacon og salat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments