Spidskålssalat med æbler

Spidskålssalat med æbler

Min absolutte go-to salat, som bare spiller hver gang og er en af de mere klassiske salater. Denne spidskålssalat med æbler passer godt til alt fra det magre stykke kød og lam til grillkød eller grillpølser om sommeren. 

Hvis du har prøvet nogle af mine andre opskrifter på salater, så ved du nok efterhånden at jeg elsker kål og især spidskål. Jeg spiser det ofte, og har en del retter med det her på bloggen. Stegt spidskål er klart på min top 3 over mest kreerede retter. 

Denne opskrift på salat med spidskål er serveret med en ramsløgsolie til, men en mormordressing eller sennepsdressing vil også passe rigtig godt. Så prøv dig endelig frem. 

Spidskålssalat med æbler

Spidskålssalat med æbler

En simpel og sprød spidskålssalat med æbler. En perfekt salat som tilbehør til forår og sommer.
4,40 fra 38 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse7 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt12 minutter

Ingredienser

  • 1 stk spidskål
  • 2 stk æbler
  • 40 g græskarkerner*
  • ½ bundt bredbladet persille

Sennepsdressing

Køkkenudstyr

  • Stegepande

Fremgangsmåde

  • Spidskål snittes fint og æbler skæres i små tern.
  • Rist græskarkerner på en varm, tør pande. Lad dem afkøle og hak dem groft.
  • Vend spidskål med æbler, persille og ristede græskarkerner. Gem lidt til at pynte af med.
  • Rør ingredienserne sammen med sennepsdressingen.
  • Anret på et fad og top med de resterende græskarkerner.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En sprød spidskålssalat med æbler

Spidskål smager godt, når det er stegt, men når det er helt fintsnittet og sprødt, så har det altså også en fantastisk smag. Her kombineres spidskål med æbler, som både tilføjer lidt sødme og syre og i øvrigt går utrolig godt med en omgang cremet dressing. Det er altså en utrolig simpel opskrift, der ikke kræver så lang tid i køkkenet. 

Simpel salat med spidskål og ramsløg

Det er vigtigt at spidskålen snittes omhyggeligt, da det ikke må være for groft. Æblerne kan skæres i tern eller skiver og så skal der ellers bare drysses med ristede græskarkerner, og dressingen skal vendes i. Her vil jeg lige slå et slag for ramsløg! Prøv det i salaten – enten som en olie eller med blade.

Nem spidskålssalat

spidskaalssalat med aebler

Den perfekte dressing til spidskålssalaten

Ingen lækker spidskålssalat uden en god dressing. Du ved det sikkert nok, men derfor siger jeg det alligevel: Dressingen er vigtigt! Som nævnt er der et par oplagte valgmuligheder, når det netop kommer til denne salat. Vælg derfor den, der passer bedst til dine smagsløg eller prøv noget, du ikke har prøvet før: 

  • Ramsløgsolie: Brug ramsløgsolie, når de små blade er i sæson i løbet af foråret. Det er simpelt og lækkert og tilføjer lidt kant til salaten.  
  • Yoghurtdressing: En god dressing lavet på yoghurt, olivenolie, citron samt salt og friskværnet peber. Tilsæt også fx dild eller andre af dine foretrukne krydderurter.  
  • Mormordressing: Denne dressing laves på fløde, citron, sukker og salt og peber. Så det er nogle simple ingredienser, men fløden tilføjer en utrolig lækker cremethed til salater som denne. 
  • Sennepsdressing: Sennep, olie, eddike, honning samt salt og friskværnet peber. Til dig, der gerne lige vil have et nip af noget stærkt. Kan også gøres børnevenlig ved brug af en sød sennep. Den dejlige sennepsdressing er også perfekt til min opskrift på salat med hindbær, hvor der også er spidskål i.
Sennepsdressing til Spidskålssalat med æbler

Skift æbler ud med andre ingredienser

Denne opskrift på spidskålssalat med æbler er oplagt året rundt, da vi jo altid kan få æbler i supermarkedet. Vil du gerne spise efter sæson, så brug da æble til dine salater om efteråret. I årets øvrige måneder er der masser af andre råvarer, man kan lege med: 

  • Ærter: Søde ærter om sommeren passer perfekt til spidskål. 
  • Feta: Tilføj mere cremethed med en god feta, der også gerne skal give en let syrlig smag. Du kan også kigge på min quinoasalat med feta og avocado, som desuden også er spækket med spidskål.
  • Avocado: Avocado er selvfølgelig ikke et sæsonbetonet valg, da de ikke dyrkes i Danmark. Men det tilføjer dejlig fedme til salaten, så snyd endelig ikke dig selv for den oplevelse. 
  • Edamamebønner: En supernem løsning, da edamamebønner fås på frost både i og uden bælg. Det er en perfekt måde at få mere protein på. Du kan også gå direkte til min spinatsalat med edamame bønner.
  • Nødder: Du kan fx tilsætte mandler eller andre nødder, hvis du er glad for crunch. 
Salat med spidskål og æbler

Vild med salater med kål?

Hvis du er på udkig efter flere kålsalater, så vil jeg lige skynde mig at dele en anden skøn kålsalat, bare hvor kålen har skiftet lidt farve – det er nemlig denne salat med rødkål og æble. Den minder lidt om, og så alligevel ikke. Udtrykket er nemlig helt anderledes og så er den skønne ingrediens grønkål også i.

Vil du ha’ en spidskålssalat med lidt mere knald på smagen i, så er denne asiatisk nudelsalat en rigtig godt bud! Salaten er uden kød, men stadig dejlig mættende.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments