Stegte rosenkål med hasselnødder og citron
Det er altid dejligt at spise rosenkål på en ny måde! Og det kan være du allerede har lavet stegte rosenkål før, men hvis du stadig har til gode at smage det, kan jeg virkelig anbefale dig at prøve denne opskrift.
Stegte rosenkål er perfekt som tilbehør til aftensmaden, fx til laks, kylling eller kød.
Stegte rosenkål med hasselnødder og citron
Stegte rosenkål er meget nemt at tilberede. Jeg fjerner blot lige de yderste blade og skære dem i kvarte. Herefter steges de af på en varm pande i lidt olie og smør – det giver en god smag at kombinere de to fedtstoffer.
Derudover kommer der også hasselnødder samt citronsaft- og skal. Du kan også stege lidt bacon med, hvis du ønsker. Eller lidt honning.
Opskrift på stegte rosenkål på panden
Der er flere gode måder at tilberede rosenkål på, men en af mine favoritter er når de steges på en pande i olie og smør. Det er nemlig super nemt og smager vidunderligt, når de får en grillede smag hvor de stadig er helt møre i midten – men stadig har bid!
De må ikke steges for meget, fordi så får den her kål-smag som de fleste hader kål for. Så vær nænsom og tag panden af, hvis du synes de har fået for meget. Citronens saft- og skal skal på bagefter og det løfter altså de små rosenkål gevaldigt!
Stegt rosenkål med citron
Ingredienser
- 15 stk rosenkål
- 15 g olivenolie* (til stegning)
- 10 g smør
- 30 g hasselnødder*
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pil de yderste blade af rosenkålen, og skær dem herefter i kvarte.
- Varm en pande op, så den bliver rygende varm.
- Tilsæt olie, kom rosenkålen på panden og lad det stege i 1 minuts tid.
- Kom herefter smør samt hasselnødder på og steg yderligere i ca. 2-3 minutter.
- Smag til med skallen og saften fra en halv citron og krydr med salt og peber.