Annonce

Stegte rosenkål med hasselnødder og citron

Stegte rosenkål med hasselnødder og citron

Det er altid dejligt at spise rosenkål på en ny måde! Og det kan være du allerede har lavet stegte rosenkål før, men hvis du stadig har til gode at smage det, kan jeg virkelig anbefale dig at prøve denne opskrift. 

Stegte rosenkål er perfekt som tilbehør til aftensmaden, fx til laks, kylling eller kød. 

Stegte rosenkål med hasselnødder og citron

Stegte rosenkål er meget nemt at tilberede. Jeg fjerner blot lige de yderste blade og skære dem i kvarte. Herefter steges de af på en varm pande i lidt olie og smør – det giver en god smag at kombinere de to fedtstoffer. 

Derudover kommer der også hasselnødder samt citronsaft- og skal. Du kan også stege lidt bacon med, hvis du ønsker. Eller lidt honning. 

Opskrift på stegte rosenkål på panden

Der er flere gode måder at tilberede rosenkål på, men en af mine favoritter er når de steges på en pande i olie og smør. Det er nemlig super nemt og smager vidunderligt, når de får en grillede smag hvor de stadig er helt møre i midten – men stadig har bid!

De må ikke steges for meget, fordi så får den her kål-smag som de fleste hader kål for. Så vær nænsom og tag panden af, hvis du synes de har fået for meget. Citronens saft- og skal skal på bagefter og det løfter altså de små rosenkål gevaldigt! 

stegte rosenkål på panden

Stegt rosenkål med citron

Stegte rosenkål med citron og hasselnødder er en skøn tilbehør til aftensmaden og en dejlig måde at tilberede rosenkål på.
4,34 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Pil de yderste blade af rosenkålen, og skær dem herefter i kvarte.
  • Varm en pande op, så den bliver rygende varm.
  • Tilsæt olie, kom rosenkålen på panden og lad det stege i 1 minuts tid.
  • Kom herefter smør samt hasselnødder på og steg yderligere i ca. 2-3 minutter.
  • Smag til med skallen og saften fra en halv citron og krydr med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
stegte rosenkål
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments