Salat med rødbede, feta og hasselnødder

Salat med rødbede

Jeg er vild med rødbeder, og spiser dem en del, når de er i sæson, og denne her lækre salat med rødbede og feta smager helt vidunderligt! Rødbeder har simpelthen den fineste farve. Farven som de lækre rodfrugter afgiver, har selv de smukkeste blåbær svært ved at slå. Jeg er pjattet med rodfrugten og spiser dem i alt fra lækre salater, juice, kager, brød eller i en rødbedetærte.

Den lækre rødbede er, efter min mening, en rodfrugt som vi altså spiser for lidt af. Rødbeden er i sæson i de kolde måneder, hvilket jo er nu. Så på med forklædet, for rødbedefarven smitter, og lad os så få tilberedt lidt mere med den fantastiske rodfrugt! Jeg vil ihvertfald gøre mit for at dele et bud på – hvad der efter min mening – er verdens bedste salat med rødbede.

Salat med rødbede

Salat med rødbede

Her er opskriften på en lækker salat med rødbede og feta. En dejlig kold rødbedesalat, der smager himmelsk og er super let at lave. 
4,25 fra 8 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Salat med rødbede

Fetacreme

  • 100 g yoghurt natural
  • 60 g feta
  • ½ stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Salat med rødbede

  • Kog rødbederne hele i letsaltet vand, i ca. 20 minutter til de er møre. Lad dem afkøle i koldt vand.
  • Fjern skrællen, og skær dem i kvarte stykker. Vend dem med lidt olivenolie og citronsaft. 
  • Rist hasselnødderne på en tør pande.
  • Pluk estragon.

Fetacreme

  • Kom youghurt, feta og saften og skallen fra en halv citron i din blender og blend cremen glat. Smag til med salt og friskkværnet peber. 
  • Anret rødbeder med fetacreme og drys med hakkede hasselnødder og frisk estragon. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Læs også: Hvis du elsker den røde bede, så er denne opskrift på pærersalat med rødbede er også virkelig god!

En lækker kold salat med kogte rødbede

Rødbederne er kogt, så de stadig har bid og derefter skal de være kolde. De anrettes på et fint fad, og derefter topper du med den lækre feta der er lavet til en skøn cremet dressing.

Salat med rødbede

Opskrift på lækker salat med rødbede og fetacreme

Opskriften på denne salat er noget så simpel, da rødbederne som sagt blot skal koges i letsaltet vand. Rødbederne er blot kogt en smule, så de stadig har lidt bid i sig. Når de er afkølet, skæres de i mundrette stykker. Hertil er serveret en yderst velsmagende en feta-yoghurtcreme, der komplimenterer rødbeden rigtig godt.

Fetacremen er lavet på et splitsekund, da feta og yoghurt bare skal en tur i blenderen og derefter smages til med citron, salt og peber. Nemmere bliver det ikke at lave denne lækre salat med rødbede!

Serveringsforslag: Jeg elsker at servere sådanne dejlige vintersalat med et dejligt hjemmebagt foccacia brød med rosmarin eller en heltstegt kylling i ovnen.

Flere opskrifter med rødbede

Er du vild med rødbede, eller har nogle tilovers, så kan jeg anbefale dig at se nærmere på flere af mine opskrifter med rødbede, som fx rødbedetatar eller rødbede carpaccio.

Salat med rødbede
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments