Appelsinsalat med granatæble og myntesukker

Marokkansk appelsinsalat med mynte

Appelsiner er virkelig gode nu i de kolde måneder – så meget smag, sødme og saft! Så det er om at bruge dem i skønne kager, muffins, marmelader og salater. Jeg er selv vild med at lave en vintersalater og serverer enten som hovedret med brød som tilbehør, eller omvendt som tilbehør til en hovedret.

Appelsiner egner sig nemlig virkeligt godt i salater, da de bidrager med sødme, men samtidig også et svagt syrligt element. Det er nemt at lave en appelsinsalat og så den også super fint, og vil pynte på ethvert bord.

Salaten er en meget marokkansk spise, og er helt dessert agtig. Jeg vil dog mene, at den også vil være lækker at servere til lækkert mørt kød – men du kan selvfølgelig også serverer den som dessert.

Appelsinsalat med granatæblekerner og mynte

Appelsinsalat

Opskrift på nem salat med appelsiner, mynte og pistacienødder

Denne appelsinsalat er super nem at lave, og så kan derudover også forberedes – perfekt til hvis du skal have gæster. Så er det bare at hive den ud af køleskabet og sætte den på bordet sammen med de resterende retter. På ingredienslisten finder du også pistacienødder, som jeg har drysset over. De giver et knasende element – helt perfekt til de saftige bløde appelsiner! Derudover drysser jeg også med myntesukker og friske mynteblade, som sammen med pistacienødderne skaber en smuk visuel kontrast til de orange appelsiner. 

Du kunne også prøve en anden salat med appelsin, hvor der også er en flot farvekontrast, men også en skøn velbalanceret konsistens kontrast. Denne kulinariske oplevelse vil du netop få i min rødkålssalat med appelsin. Den kan ligesom denne salat serveres til det meste.

Hvis du har flere appelsiner tilbage, så skal du prøve at sylte dem. Opskriften på syltede appelsiner i kanel får du her.

Få opskriften på en forfriskende appelsinsalat her:

Marokkansk appelsinsalat med mynte

Appelsinsalat med granatæble

Marokkansk inspireret appelsinsalat med granatæble og mynte kan spises til morgenmad og brunch, aftensmad eller dessert.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse0 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Serveringsforslag

  • 100 g yoghurt natural

Fremgangsmåde

  • Skær skrællen af appelsiner og skær dem i skiver.
  • Frigør granatæblekerner fra deres skræl.
  • Hak pistacienødder groft.
  • Læg appelsinskiver på et fad. Drys med granatæblekerner, pistacienødder, myntesukker og friske mynteblade.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Marokkansk appelsinsalat med mynte 

Som nævnt spiser de i Marokko denne appelsinsalat med granatæble kerner og mynte som dessert. Det er ret typisk at man i Marokko faktisk spiser sådan en appelsinsalat som dessert. Bare som den er. Det er også en skøn dessert, men herhjemme i Danmark vil jeg vove at påstå, at vi er mere til bagte desserter eller is.

Hvis vi nu skal holde os indenfor tema med Marokko og appelsiner, vil jeg eksemplificere med min marokkansk appelsinkage med mandler. Den er super, hvis du er glad for den intense appelsinsmag. Her koges en hel appelsin til den er mør, og blendes herefter til en smagsbombe af appelsinpuré, som giver kagen den skønneste smag.

ingredienser til appelsinsalat

Saftig appelsinsalat med granatæblekerner 

Denne appelsinsalat kan serveres som en del af en brunch sammen med andre gode brunch serveringer. Den er nemlig sød og frisk, samtidig med at den pynter på bordet, hvor den giver lidt ekstra farve. Man kan også servere den med yoghurt til, for det smager nemlig bare dejligt.

Den sødmefyldte saftige appelsin i kombination med syrlige granatæblekerner og friske mynteblade er det perfekte supplement til enhver middag. Jeg har også drysset med myntesukker – for lige at give den et ekstra pift! 

Appelsiner er lækre fordi de er saftige og søde. Du kunne fx også prøve min fennikelsalat med appelsin og granatæble, den smager også skønt! Og passer super godt til fisk.

Appelsinsalat med myntesukker
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments