Annonce

Myntesukker

sådan laver du myntesukker

Første gang jeg stiftede bekendtskab med myntesukker var til en brunch i indre by, København, med en veninde. Vi fik myntesukker serveret på en grapefrugt, hvor det meget elegant var drysset ovenpå den røde, bitre grapefrugt, som en pæn kontrast.

Nu har jeg lavet mig et glas, og har det stående på køl til dagligt brug på min morgenmad (græsk yoghurt, grød mv.) til glasset er tomt. Men så er det heldigvis hurtigt og nemt at lave en ny portion. Og alt hvad du skal bruge er mynte og sukker.

Myntesukker er pænt med dens skønne grønne farve og har en dejlig frisk og sød smag. Jeg kunne også snildt finde på, at drysse det ovenpå jordbær med fløde… ÅHHHH!

Sådan laver du sukker med myntesmag

Alle burde have et glas med myntesukker stående i køleskabet. Det er virkelig nemt, og det kan tilpasses din smagsløg. Til en blender tilføjes blot sukker og de friskplukkede mynteblade, som herefter blendes til myntesukker. Smag på den, og juster evt. til med mere mynte/sukker. Og så har du lavet din helt egen myntesukker, som er klar til at blive drysset på alt det du nu lyster. 

Myntesukker opskrift

Grapefrugt med myntesukker-6

Opskrift på myntesukker

Det er altså verdens nemmeste opskrift. Om du køber myntebladene på stilke, eller har dem voksende selv – op til dig. Myntesukker er blevet et must i mit hjem, og jeg tror også at det kunne blive i dit. Det er ihvertfald mega hurtigt at lave sådan en portion – så hurtigt at du kan forberede den, mens du venter på kaffen brygges.

Opskriften på myntesukker får du her:

Myntesukker opskrift

Myntesukker

Hjemmelavet myntesukker med kun to ingredienser: Sukker og mynte.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse0 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 4 kviste frisk mynte
  • 70 g sukker

Køkkenudstyr

Noter

Holdbarhed: 1-2 uger i køleskabet. 

Fremgangsmåde

  • Fjern myntebladene fra stænglerne og kom dem i en minihakker med sukker.
  • Blend til du har en fin grøn myntesukker.
  • Opbevar i afskolet tørt glas og sættes på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan jeg bruge mit myntesukker til?

Du kunne servere det til hjemmelavede pandekager, og drysse myntesukker på i stedet for normal sukker, det vil give både lidt ekstra smag, men også lidt ekstra farve – MUMS 

Kom din færdige sukker på grapefrugt eller andre citrusfrugter. Fx en lækker appelsinsalat med granatæble som kan serveres til en skøn brunch sammen med andre gode brunchretter. 

Helt ærligt kunne du drysse det på mange af de steder, hvor man ellers ville bruge sukker. Prøv at udfordre dine smagsløg lidt. Drysset ovenpå en portion havregrød smager helt eminent! Den varme grød bliver løftet og forfrisket med myntes skønne friskhed. Prøv dig frem, og eksperimenter med myntesukkeret. 

Marokkansk appelsinsalat med mynte
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments