Myntesukker
Første gang jeg stiftede bekendtskab med myntesukker var til en brunch i indre by, København, med en veninde. Vi fik myntesukker serveret på en grapefrugt, hvor det meget elegant var drysset ovenpå den røde, bitre grapefrugt, som en pæn kontrast.
Nu har jeg lavet mig et glas, og har det stående på køl til dagligt brug på min morgenmad (græsk yoghurt, grød mv.) til glasset er tomt. Men så er det heldigvis hurtigt og nemt at lave en ny portion. Og alt hvad du skal bruge er mynte og sukker.
Myntesukker er pænt med dens skønne grønne farve og har en dejlig frisk og sød smag. Jeg kunne også snildt finde på, at drysse det ovenpå jordbær med fløde… ÅHHHH!
Sådan laver du sukker med myntesmag
Alle burde have et glas med myntesukker stående i køleskabet. Det er virkelig nemt, og det kan tilpasses din smagsløg. Til en blender tilføjes blot sukker og de friskplukkede mynteblade, som herefter blendes til myntesukker. Smag på den, og juster evt. til med mere mynte/sukker. Og så har du lavet din helt egen myntesukker, som er klar til at blive drysset på alt det du nu lyster.
Opskrift på myntesukker
Det er altså verdens nemmeste opskrift. Om du køber myntebladene på stilke, eller har dem voksende selv – op til dig. Myntesukker er blevet et must i mit hjem, og jeg tror også at det kunne blive i dit. Det er ihvertfald mega hurtigt at lave sådan en portion – så hurtigt at du kan forberede den, mens du venter på kaffen brygges.
Opskriften på myntesukker får du her:
Myntesukker
Ingredienser
- 4 kviste frisk mynte
- 70 g sukker
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Fjern myntebladene fra stænglerne og kom dem i en minihakker med sukker.
- Blend til du har en fin grøn myntesukker.
- Opbevar i afskolet tørt glas og sættes på køl.
Hvad kan jeg bruge mit myntesukker til?
Du kunne servere det til hjemmelavede pandekager, og drysse myntesukker på i stedet for normal sukker, det vil give både lidt ekstra smag, men også lidt ekstra farve – MUMS
Kom din færdige sukker på grapefrugt eller andre citrusfrugter. Fx en lækker appelsinsalat med granatæble som kan serveres til en skøn brunch sammen med andre gode brunchretter.
Helt ærligt kunne du drysse det på mange af de steder, hvor man ellers ville bruge sukker. Prøv at udfordre dine smagsløg lidt. Drysset ovenpå en portion havregrød smager helt eminent! Den varme grød bliver løftet og forfrisket med myntes skønne friskhed. Prøv dig frem, og eksperimenter med myntesukkeret.