
Cremet kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter – en perfekt kombi, hvis du spørger mig. Jeg spiser ofte grød til morgenmad derhjemme. Som du kan se på billederne, elsker jeg at kræse om toppingen – altid med frugt, kanel og vigtigst af alt – altid peanutbutter!

Opskrift på hjemmelavet nøddesmør med peanuts
Jeg har kastet mig ud i projekt hjemmelavet nøddesmør – det er ikke sidste gang! Det er virkelig simpelt og lækkert. Og så er det tilmed billigere! Win-win. Konsistensen er dejlig cremet og blød. Du kan også lave den mere crunchy, ved at forkorte blendetiden lidt. Begge dele er lækkert!
Opskriften på peanutbutter finder du her:

Hjemmelavet peanutbutter
Ingredienser
Hjemmelavet peanutbutter
- 200 g saltede peanuts*
- 15 g smagsneutral olie
- 15 g honning
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Havregrød
- Kom havregryn og chiafrø, sammen med vand og mælk i en gryde og bring det i kog. Tilsæt salt og kanel. Top med hvad du lyster – jeg brugte banan, hjemmelavet peanutbutter, frysetørrede jordbær, hampefrø og kokossukker blandet med lidt mere kanel.
Hjemmelavet peanutbutter
- Rist peanuts af på en varm pande, til de begynder at blive gyldne. Kom dem derefter i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med olie og sødme. Blend godt, til massen er ensartet og cremet – ha’ tålmodighed, det tager lidt tid. Omkring 10-15 minutter.
- Stop foodprocessoren ind i mellem, skrab kanterne og blend videre. Opbevares i et skoldet glas.
- Nyd en spsk på din grød.
- Velbekomme.
Hjemmelavet peanutbutter som topping
Jeg elsker at bruge den hjemmelavet peanutbutter ovenpå min morgenmad. Jeg bruger den på alt fra klassisk havregrød, til nemme bananpandekager eller bananvafler.
Tip: Har du nogle peanuts tilovers, kan du komme det i hjemmelavet snickerskage, hvor du tilmed kan bruge din egen peanutbutter du lige har lavet.
