Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Øllebrød med flødeskum

Samarbejde med Valsemøllen

Gå til opskrift Udskriv
øllebrød opskrift

Jeg har spist SÅ MEGET øllebrød i min barndom, at det halve kunne være nok. Jeg spiste det altid hos min farmor og elskede det! Jeg kan meget tydeligt huske at sidde og spise øllebrød i hendes køkken, og hver gang hun gik ud af køkkenet, ville jeg skynde mig at hælde mere fløde og sukker på, uden at hun så det. Og selvfølgelig var det kun min farmor, der kunne lave øllebrød på den helt rigtige måde. Min mor prøvede utallige gange, men af en eller anden grund var det aldrig det samme … Kender I det? 

Nu til dags elsker jeg også at lave en god omgang øllebrød, og jeg bliver altid nostalgisk. Jeg elsker at få noget sødt om morgenen, så jeg foretrækker klart at spise det til morgenmad ligesom jeg gjorde i min barndom. Men øllebrød til aftensmad, jo hvorfor ikke? 

Sådan laver du øllebrød natten over

Øllebrød er oplagt at lave til dagen efter, så rugbrødet kan stå og suge væske til sig. Du behøver ikke sætte det til natten over, men det giver både mere smag og gør, at der ikke er lige så meget, der skal laves om morgenen. Så det er en rigtig fin måde at sørge for at få lækker morgenmad på travle morgener. Øllebrød kan også tilberedes i mikroovn for at gøre det endnu nemmere. 

I min opskrift bruger jeg hvidtøl, så altså en meget let øl, men det giver virkelig en dejlig smag. Alkoholen fordamper, så børn kan også sagtens spise varianten med øl. Men det kan også erstattes af vand, hvis du foretrækker at lave øllebrød uden øl. 

Tip! Hvis du elsker smagen af øl, vil jeg lige dele opskriften på min nemme ølkage med dig!

  • Ingredienser til øllebrød
  • øllebrød med øl
  • øllebrød-1
øllebrød

Brug dine rugbrødsrester til hjemmelavet øllebrød

Præcis som med min opskrift på ymerdrys, går denne opskrift altså ud til dig, der mangler noget at bruge dine rugbrødsrester til. Og du kan bruge lige den slags rugbrød, som du har liggende. 

Jeg har selv til denne opskrift brugt et rugbrød uden kerner. Man kan også snildt bruge et rugbrød med kerner. Jeg kan fx kun forestille mig, at mit surdejsrugbrød med kerner ville blive til en skøn omgang øllebrød. Hvis du har flere rester tilbage kan du også kigge på min opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage med kaffeganache eller min variant med appelsin.

Opskrift på klassisk øllebrød i samarbejde med Valsemøllen

Denne opskrift er endnu en i rækken af opskrifter, som jeg har udviklet i samarbejde med Valsemøllen. 

Vi sætter igen fokus på at stoppe madspild og lave flere retter med det vi nu har liggende. Og hvem har ikke altid et daggammelt rugbrød liggende, som er blevet lidt for kedeligt til madpakken? Det har vi i hvert fald tit herhjemme, og så er det jo med at få det brugt på kreative måder. Øllebrød er en genial løsning, hvis du spørger mig!

Få opskriften på en dejlig øllebrød her:

Reklamelinks er markeret med*
øllebrød med flødeskum

Øllebrød

Klassisk øllebrød serveret med flødeskum er en skøn og nem morgenmad, som alle kan spise. Forbred dagen før og brug endelig dine rugbrødsrester.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min
I alt25 min

Ingredienser

Øllebrød

  • 150 g rugbrød
  • 150 ml hvidtøl
  • 150 ml vand
  • 15 g sukker*
  • 1 tsk citronskal
  • ¼ tsk flagesalt*

Serveringsforslag

  • 30 g hasselnødder*
  • 100 ml fløde
  • 2 stk friske figner

Fremgangsmåde

Øllebrød

  • Smuldr rugbrødet i en gryde og tilsæt øl samt vand. Lad det stå minimum 10 minutter. Gerne natten over, så rugbrødet kan suge endnu mere væske til sig.
  • Tilsæt sukker, salt og revet citronskal. 
  • Sæt gryden over kog, under omrøring. Smag eventuelt øllebrøden til med ekstra citronskal og sukker. Ligeledes kan du justerer mængden af vand, hvis du synes øllebrøden er for fast i konsistensen. 

Topping

  • Rist hasselnødderne gyldne på en tør pande. Hak dem groft.
  • Pisk fløde til flødeskum og skær figner i kvarte.
  • Anret øllebrøden i et par skåle og top med flødeskum, figner eller andre bær samt grofthakkede, ristede hasselnødder. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Topping til øllebrød

Øllebrødet i sig selv smager selvfølgelig godt MEN lad os nu være ærlige – der skal helst gerne en masse dejlig topping til for at gøre det til den perfekte morgenmad.

Den simple variant er selvfølgelig med fløde og sukker, som jeg ville spise det, da jeg var barn. Æggesnaps er også en helt klassisk topping, hvor æggeblomme piskes sammen med sukker – så simpelt.

Eller hvad med fløjlsblød flødeskum i kombination med sæsonens bær? Min mund løber helt i vand! Jeg kan især forestille mig hindbær som et lækkert, syrligt modspil til øllebrødets tyngde. Man kan også sagtens skære frugt i tern eller skiver, fx æbler eller pærer – alt efter sæson og lyst. 

I min opskrift har jeg eksperimenteret med figner og hasselnødder, som sammen med flødeskum og hakket chokolade, også virkelig kan anbefales. Eller du kan gøre dit knas endnu mere spændnede, ved at lave honningristede hasselnødder med lidt kanel.

øllebrød med flødeskum
Kategorier - Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Rabarberkompot opskrift

Rabarberkompot til det søde og salte køkken

Appelsinmarmelade med vanilje

Appelsinmarmelade med ingefær og vanilje

Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej

Bagt æblegrød med hvid chokolade og mandler

Bagt grød med æble og hvid chokolade

Bærcrumble med valgfrie bær - en sundere dessert

Bærcrumble med valgfrie bær

Æblemos opskrift

Æblemos med vanilje

julevafler

Julevafler med kirsebærskum

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK