Annonce

Kanelsirup

kanelsirup

Nu hvor det er jul er der ekstra knald på de skønne krydderier, som kardemomme, nelliker, stjerneanis, vanilje og kanel. Derfor er dagens opskrift på kanelsirup også helt perfekt, fordi du kan bruge den i hele december måned (eller året rundt) på fx din morgenmad, i søde sager eller i kolde som varme drikke. Det er altid dejligt at have sødt tilbehør stående i køleskabet eller køkkenskuffen.

Jeg elsker smagen af kanel og derfor har jeg brugt 3 kanelstængler, og jeg kunne sagtens finde på at tilsætte et par ekstra – bare for at få ekstra smag af kanel.

Kanelsirup

Kanelsirup

Hjemmelavet kanelsirup til fx pandekager, vafler og drinks.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 flaske
Tilberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Noter

  • Kan holde sig i minimum 3 uger, åbnet. 

Fremgangsmåde

  • Rørsukker og vand hældes i en gryde og lad det koge op ved middelvarme.
  • Når sukkeret er opløst tilsættes tre kanelstængler. 
  • Lad det simre uden log og kog det hele koge ind til en sirup – det tager ca. ca. 8-10 minutter. 
  • Lad siruppen køle af og hæld den på afskolde flaske eller glas. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Kanelsirup til pandekager og vafler

Det er helt oplagt at bruge sirup på pandekager og vafler. Det smager jo så dejligt med sådan en stak af fx pandekager med banan og havregryn, hvor siruppen får lov at løbe ned af. Jeg elsker det! Ovenpå helt klassiske pandekager hælder jeg også gerne denne sirup.

For nyligt har jeg bagt lækre julevafler med kirsebærskum til. Dem har jeg også fået bagt nogle gange efterhånden, og jeg kan afslører at kanelsiruppen også er god at hælde på dem!

Prøv også: Hjemmelavet blommesirup med vanilje

opskrift på kanelsirup

Opskrift på kanelsirup

Hjemmelavet er virkelig lækkert og meget nemt at lave selv. Opskriften kan du lave på under 10 minutter, fordi det tager ikke længere tid at lave sin egen sirup.

Sukker, vand og kanelstænger skal nemlig blot koges sammen til en lækker sirup. Hvis du vil have endnu mere knald på smagen af kanel, kan du tilsætte et par kanelstænger mere.

Du kan i princippet komme de smagsgivere i du vil, hvorfor du kan gøre siruppen endnu mere julet og fx tilsætte kardemommekapsler eller stjerneanis i. Du kan også med fordel koge en vaniljestang med.

TIP: Prøv også at erstatte lys sirup med kanelsirup i en lækker og sprød hjemmelavet granola, så den får en skøn kanelsmag. Du kan komme de råvarer i granoalen som du synes, da det blot er en grundopskrift.

Brug din hjemmelavet kanelsirup til drinks

Kanelsiruppen er virkelig god i drinks – jeg taler af erfaring, fordi jeg har brugt den i min opskrift på white russian nu nogle gange. Virkelig godt! Det er en lidt julet version, hvor jeg har skiftet sødmælk ud med mandeldrik. Prøv den! Eller brug den i andre lækre drinksopskrifter.

Jeg tænker også at jeg skal lege lidt med en hjemmelavet gløgg, hvor jeg kan bruge kanelsiruppen her i stedet for sukker.

hjemmelavet kanelsirup
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments