White russian med kanelsirup og mandel

White Russian med kanel

Det er fredag, julen nærmer sig, og det samme gør tiden med hyggelige stunder, hvor kulden udenfor holdes på afstand med dem vi har kær. Jeg har en stor kærlighed til julen, både fordi der er så mange lækre sager man kan spise og drikke, og fordi julen om noget har en evne til at samle folk.

Jeg plejer at fejre jul med min familie, men i år kan julen ikke undgå at blive anderledes, selvfølgelig på grund af corona. Heldigvis kan jeg hygge med min kæreste Olivier med alt fra hjemmelavet æbleskiver til dejlige juledrikke, og det er så her dagens opskrift kommer ind i billedet: Den skønne kaffedrink white russian. 

For det behøver ikke altid være fx æblegløgg og varm kakao om eftermiddagen, familien samles om. Hvorfor ikke skrue lidt op for den gode stemning og procenterne og byde på en drink en fredag eller lørdag aften?

White Russian med kanel

White russian med kanelsirup

Her får du opskriften på en White Russian med et twist af kanel og mandel. En skøn drink til fredag aften eller julehyggen i december måned.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Kanelsirup

White russian

 • 200 g mandeldrik*
 • 100 g færdigbrygget kaffe (Amaretti Flavour)
 • 50 g vodka
 • 10 stk isterning

Fremgangsmåde

Kanelsirup

 • Bland vand og rørsukker.
 • Lad det koge op ved middelvarme. Når sukkeret er opløst tilsættes kanelstængler. 
 • Lad det simre og koge ind til en sirup i ca. 8-10 minutter. 
 • Lad siruppen køle af. Du skal ikke bruge al siruppen, men den er god at have hvis du har lyst til at den skal være mere sød.

White russian

 • Kom alle ingredienser i en shaker eller glas og ryst/rør det godt sammen. Smag til med kanelsiruppen – jeg brugte 70 g.
 • Kom isterninger i serveringsglassene og hæld drikken i glassene. 
 • Anret med kanelstængler. 
 • Nyd iskold. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
White Russian drinks

Kaffecocktail i samarbejde med Nespresso og 2020 Festive-kollektionen

Jeg har i samarbejde med min faste samarbejdspartner Nespresso, som jeg er ambassadør for, udviklet en juledrink, som er velkendt, og så alligevel ikke. Det er nemlig en white russian med et julet twist i form af kanelsirup og en særligt udvalgt kaffe. 

Traditionen tro har Nespresso igen i år lanceret en række limited edition kaffevarianter her op til jul, de såkaldte Festive Limited Editions. Til Vertuo fås de tre varianter: Vertuo Ill caffeVertuo Italia Pecan Biscotti og Vertuo Italia Amaretti.

Jeg har prøvet at brygge alle tre på min Vertuo Next* kaffemaskine for at finde frem til den variant, der passer bedst i en juledrink. Jeg er gået med den sidstnævnte, Vertuo Italia Amaretti, som har en nogle skønne noter af mandel og et hint af vanilje. 

Vertuo Next* er den nyeste maskine, Nespresso har, og den gør det muligt at brygge en hel kande kaffe med en Carafe-kapsel. Men man kan også brygge klassisk espresso og lungo med Vertuo-kapsler såsom de nye Festive-varianter.

Opskrift på white russian med kanelsirup

Drinken er virkelig simpel at lave. Du skal bare lave din kanelsirup ved at koge vand, sukker og kanelstænger ind – eller alternativt kan du købe en færdiglavet kanelsirup. 

Herefter skal alle ingredienser shakes sammen. Og hvis du har god tid, så synes jeg helt klart du skal gøre klar med nogle kaffeisterninger, fremfor almindelige.

Læs også: Hvis du er vild med de kolde drikke med smag af kaffe, vil jeg lige slå et slag for min opskrift på iskaffe med kaffeisterninger eller hjemmelavet Baileys. Begge to, virkelig nemme opskrifter!

White Russian drink

Ingredienser til white russian med et juletwist

 • Kaffe: Hvilken som helst kan bruges, men Italia Amaretti gør drikken mere fremtrædende i smagen af mandel. 
 • Mandeldrik: I stedet for sødmælk. Risdrik kan også bruges eller din foretrukne plantebaserede mælk. 
 • Kanelsirup: Prikken over i’et, der giver denne white russian kaffe drink sit juletwist. Pynt også gerne med kanelstænger. 
 • Vodka: Alkohol skal der til i en drink. Du kan dog også sagtens udelade det og lave den virgin.
White Russian julestyle

Den velkendte white russian drink i ny forklædning

Da jeg tog en tår af de forskellige Festive editions, så slog det mig, at det var en white russian jeg måtte lave i juleversion. Og den er blevet virkelig julet – altså kan I forestille jer hvor godt kaffe med noter af mandel, kanelsirup og mandeldrik er? Hvis jeg har overbevist dig, så prøv det! Det er lækkert, anderledes og perfekt at samles om, når der rigtig skal hygges. 

Jeg tager dig lige med på en del af min proces her, da denne drink skulle udvikles. Da jeg smagte kaffen med mandler, tænkte jeg først: Ris a la mande! Så jeg prøvede at lave det med risdrik, men for at fremhæve kaffens bittersøde noter af mandel og vanilje, blev det faktisk bedre med mandeldrik. Mandel i mandel – og sødmælken er skiftet ud med en plantebaseret variant, så denne kaffedrink kan serveres som en vegan white russian. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments