Hjemmelavet Baileys

Bailey drink

Min farmor kan godt finde på at sige: ”Vi skal da lige ha’ en til kaffen”. Og så mener hun altså Baileys. Så det er hjemme hos hende, at jeg har smagt den originale Baileys, og det er jo så lækkert. Især hvis man er glad for kaffe, som mig – og som min farmor!

Men jeg har nu også smagt en hjemmelavet version af Baileys, som min kæreste har lavet nogle gange til mig. Og ja, det er nok ingen overraskelse at hjemmelavet altid slår ikke-hjemmelavet. Derfor får I også opskriften her, som er super simpel og derfor lidt af et lifehack, hvis man alligevel har et nogenlunde velassorteret barskab, men mangler Baileys!

Baileys drink

Hjemmelavet Baileys

Hjemmelavet Baileys smager bedre end den du køber færdiglavet på flaske. Servér et glas med isterninger til kaffen og lidt chokolade.
4,84 fra 6 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse3 minutter
Tilberedelse2 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 200 ml cognac
  • 400 ml kahlua
  • 600 ml sødmælk
  • 100 ml fløde

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser piskes godt sammen i en skål. Smag den til med, hvis du synes den er for mild eller kraftig. Er den for kraftig, tilsæt mælk. Er den for mild, tilsæt mere Kahlua eller cognac.
  • Hæld Bailey'en på en 1,5 L flaske. Sæt den på køl i minimum 1 time, så den bliver helt kold. Eller hæld den direkte på glas med isterninger i.
  • Servér evt. til kaffen og lidt petit four.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den hjemmelavet Baileys smager bare bedre!

Jeg elsker den hjemmelavede Baileys, og sådan en baileysdrink er klart lækrest, når den serveres med et par isterninger i glasset, gerne til kaffe og petit four. Det er jo en drink med Kahlua, som er kaffelikør og derfor passer det jo som hånd i handske til en kop kaffe. 

Du kan også lave en drink med Baileys ved at hælde det i kaffen, og på den måde drikke Baileyen varm – det giver kaffen en vildt lækker, cremet smag. Er du ikke den største kaffeelsker, så er det faktisk en ret god måde at blive det på. Eller måske kan du prøve at hælde Baileys i varm kakao.

Bailey opskrift

Bailey

Opskrift på den bedste Baileys drink med Kahlua

Al æren går til min kæreste for denne opskrift. Det er ham, der står 100% for opskriften, og har man både cognac og kahlua i skabet, så er denne opskrift altså nemmere end at gå ned og handle for at få fat i Baileys. 

Opskriftens holdbarhed er 5 dage – da der er sødmælk i. 

Læs også: Hvis du er glad for drinks der smager af kaffe, vil du med garanti elske min opskrift på white russian. Der er både kaffe i, men også en hjemmelavet kanelsirup.

Bailey med kahlua

Drink med Bailey

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments