Annonce

Mimosa cocktail til brunch

Mimosa cocktail til brunch

Der er ikke mange ting, der er bedre end at vågne op og vide, at man får serveret brunch. Det kan vi nok godt blive enige om, ikke? Men endnu bedre er det, hvis der er tale om en champagne brunch. Brunch er lækkert, champagne smager godt – what’s not to like? Det er ultimativ luksus. 

Denne Mimosa cocktail er den perfekte drink til at trylle almindelig brunch om til champagnebrunch. Jeg har selv smagt det til en champagne brunch, og Mimosaen her gjorde altså lige livet i det øjeblik meget sødere.

En Mimosa cocktail er også perfekt som velkomstdrink til dine gæster, eller det kan bruges til sommerens grillaftener som en forfriskende læskende drik, der går godt sammen med nogle snacks – for eksempel saltmandler

Mimosa cocktail til brunch

Mimosa cocktail

Drik en forfriskende Mimosa cocktail, bestående af lige dele champagne og friskpresset appelsinjuice. En oplagt drink til brunch, reception mv.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Glas
Forberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 12 cl appelsinjuice (friskpresset)
  • 6 cl champagne (eller cava)

Noter

TIP: Jeg bruger ikke selv en Champagne til denne drink, da jeg gerne vil drikke en god champagne for sig. Derfor bruger jeg Cava eller Prosecco, der begge er oplagte, fordi de også er mousserende som Champagne. 
TIP: Nydes bedst afkølet, så sørg for juice og vinen har været på køl først. 

Fremgangsmåde

  • Find to champagneglas frem eller andet glas efter ønske.
  • Hæld først friskpresset appelsinjuice i glasset og dernæst champagne/cava. 
  • Nyd. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Mimosa cocktail

Opskrift på Mimosa cocktail

Det er nok den letteste cocktail, man kan lave. Hvis det skal være rigtigt, skal man helst bruge friskpresset appelsinjuice, men skal det være nemt, kan du også sagtens nøjes med en købt appelsinjuice – af god kvalitet. 

I min opskrift bruger jeg dobbelt så meget appelsinjuice som champagne, så jeg følger ikke helt traditionerne, men jeg synes den smager bedst sådan. Prøv dig frem og se, hvilket blandingsforhold, du synes er bedst!

Og hvad skal den livlige, mousserende cocktail serveres til? Du finder her mine opskrifter, der er velegnede til brunch

Mimosa drink til brunch eller festlige begivenheder

Men hvad er en Mimosa overhovedet? Lad os lige få det på det rene. Det er en cocktail, der består af appelsinjuice og champagne – lige meget af hver. Man kan også lave det med andre slags juice, som fx grapefrugt eller citron. Noget syrligt i hvert fald. Og så selvfølgelig den boblende champagne.

Det passer især til brunch og bryllupsreceptioner, men er man den heldige type, som flyver førsteklasse, så har man muligvis også fået en Mimosa cocktail serveret dér. 

Mimosa cocktail opskrift

Spørgsmål og svar til opskriften på Mimosa

Hvilken champagne til Mimosa?

Det er det store spørgsmål. Jeg foretrækker at bruge en mindre dyr mousserende vin end champagne, selvom det traditionelt set er den, man skal bruge. Jeg bruger gerne enten Prosecco ellre Cava, da de er i en lidt mere overkommelig prisklasse end champagnen, som i mine øjne fortjener at blive drukket rent. 

Men derudover er det sådan set bare en smagssag, hvad man bedst kan lide. Alle typer bobler kan i princippet bruges. 

Kan Mimosa laves dagen før?

Jeg vil ikke anbefale at lave den dagen før, da den så vil være flad at drikke.

Mimosa cocktail
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments