Æblegløgg med eller uden alkohol

Æblegløgg opskrift

Æblegløgg er en skøn alkoholfri version af gløgg, som stadig er fuld af smag. Den laves på æblemost i stedet for med vin, men er lige så krydret og varmende som almindelig gløgg. 

Du kan sagtens købe æblegløgg, og jeg synes der er nogle gode på markedet. Jeg kan især godt lide den fra Løgismose og så spæder jeg selv op med krydderier efter behov. Eller lidt alkohol, alt efter hvornår jeg serverer den. Ikke desto mindre så er det også nemt at lave selv og det hele værd, vil jeg sige. Man bliver nemlig i fantastisk dejlig julestemning, når duften af krydderierne spreder sig i køkkenet.

alkoholfri æblegløgg

Æblegløgg – alkoholfri gløgg

Lav en skøn æblegløgg med eller uden alkohol. Nyd varm gløgg med æble, lavet på æblemost og krydderier som ingefær, kanel og stjerneanis
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 6 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse2 timer
I alt2 timer 10 minutter

Ingredienser

Gløgg

Til servering

 • 2 stk æbler
 • 50 g mandelsplitter
 • 50 g rosiner*
 • 100 ml mørk rom

Fremgangsmåde

 • Skær citronen og ingefær i skiver, og skræl appelsinen for dens skræl (spis appelsinen). Kom alle ingredienserne i en stor gryde. 
 • Bring ingredienserne i kog og tag herefter gryden af blusset, hvorefter gløggen skal trække i gryden i minimum to timer – gerne længere. 
 • Si gløggen, således du kun har væden tilbage. Kom den tilbage i gryden.
 • Skær æblerne i små tern og kom dem op i gryden sammen med mandelsplitter og rosiner. 
 • Varm æblegløggen op igen – den skal ikke koge, men blot blive brændende varm. 
 • Vil du nyde den alkoholfri, udelader du rom – og hvis du kan lide rom, kan du komme lidt i gløggen efter behov. Smag desuden til med ekstra sukker og citron. 
 • Hæld gløggen på glas og nyd.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet æblegløgg uden alkohol til julehyggen

En simpel opskrift, nogle skønne råvarer og lidt ventetid – så har du faktisk æblegløgg. Ventetiden er faktisk den vigtigste, da gløggen skal have lov at stå og trække for at få mest smag ud af krydderierne.

Det er ikke alle, der kan lide almindelig gløgg. Til gengæld vil jeg næsten vove og påstå, at alle kan lide æblegløgg. Det er den perfekte alkoholfrie drink til jul, når man sidder og klippe-klistrer og spiser hjemmelavet lune æbleskiver eller andre lækre julesager som sprøde cookies med nødder.

Eftersom æblegløgg ikke indeholder alkohol, er det også en perfekt drik til børnene – alle kan være med. 

Æblegløgg med krydderier

alkoholfri æblegløgg

Ingredienser til æblegløgg masser af smag

Min æblegløgg laves på en form for ekstrakt, og fremgangsmåden er helt simpel. Du skal nemlig bare tilføje alle ingredienserne til en stor gryde, bringe det i kog og så ellers lade det trække i gryden. Du kan altså roligt tage børnene med i køkkenet – det er altid så hyggeligt med selskab og så særligt i juletiden, hvor hjemmelavet gløgg og familietid kan gå hånd i hånd.  

Vil du have mere inspiration til, hvad juledagene kan gå med i køkkenet, så får du alle mine dejlige juleopskrifter her. 

Opskrift på æblegløgg med æblemost og ingefær

En gløgg uden alkohol skal selvfølgelig stadig smage af noget selvom den er alkoholfri. Derfor er opskriften spækket med varme krydderier, som fx ingefær, kanel, kardemomme, stjerneanis og nelliker. Det er altså alle de gode julekrydderier, som er med til at spice denne alkoholfri gløgg op. Brug endelig hele krydderier og si dem fra senere – det giver altså noget mere power på smagen end de tørrede krydderier, som desuden kan give en lidt pulveragtig fornemmelse, når man drikker gløggen. 

Gløggen laves desuden med æblemost som base, og du kan bruge en hvilken som helst slags. Jeg foretrækker at lave den på rigtig æblemost, dvs. ikke en juice på koncentrat. Jeg kan desuden rigtig godt lide at tilsætte æbletern, mandelsplitter og rosiner for at give fylde til æblegløggen, når den er kogt færdig – nøjagtig ligesom den klassiske rødvinsgløgg.   

Tip til æbleglöggen

Glögg eller gløgg, med eller uden alkohol – det hele kan selvfølgelig lade sig gøre. Og det er jo det bedste ved at lave en hjemmelavet æble gløgg. 

 • Tilsæt rom til gløggen med æble. Vil du tilsætte alkohol, kan du med fordel vælge en mørk rom og tilsætte den, når gløggen er varm. Rom kan tilsættes til hele molevitten eller til enkelte portioner – fx så børnene kan få uden og de voksne kan få med. 
 • Når du skal varme din gløgg op næste dag, kan du også tilsætte rom til sidst, så det lige varmes med, men ikke når op til kogepunktet. 
Varm æblegløgg med kanel

Æblegløgg uden alkohol

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments