Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Rabarberkompot til det søde og salte køkken

Gå til opskrift Udskriv
Rabarberkompot opskrift

Rabarber smager fantastisk når de er i sæson og jeg glæder mig hvert år! Når de lange lyserøde rabarber, så småt begynder at skyde frem, betyder det selvfølgelig at man kan lave sig nogle dejlige rabarber opskrifter. En af mine yndlingsopskrifter er denne tærte med rabarber og marcipan, så god!

I dag vil jeg dele en dejlig opskrift på rabarberkompot, som kan bruges til alt fra kylling og kød, men også morgenmad som fx grød, skyr eller chiagrød. Derudover kan du bruge rabarberkompot i søde sager, eksempelvis desserter som fx rabarbercrumble eller kager som cheesecake eller rabarbertrifli. Du kan også komme det i rabarberhorn i stedet for stykker af rabarber.

De sprøde, men syrlige stængler er super sunde og spækket med fibre, antioxidanter og C-vitaminer. Så spis endelig løs og afprøv dig med nogle lækre opskrifter. Rabarber kan nemlig bruges i både det søde og salte køkken, og eftersom det er så nemt at koge sig en rabarberkompot i en gryde på blot 15 minutter, er det jo skønt at have sådan et glas stående i køleskabet.

Brug rabarberkompot i det salte køkken

Jeg synes rabarber er fantastisk at bruge i det søde køkken, men faktisk også det salte køkken, fx til en helstegt kylling eller magert kød. Jeg er vild med den syrlighed, som rabarberen tilføjer til aftensmadmåltid. Og så pryder den også med den smukke lyserøde/pinke farve – den er jo så smuk og kan løfte ethvert måltid.

Nem hjemmelavet rabarberkompot til skyr, ost og andet morgenmad

Jeg er så heldig, at både mine forældre og farmor har rabarber i haven, så da jeg var hjemme sidst nuppede jeg nogle med hjem. Det resulterede i en omgang rabarberkompot, som jeg kan bruge som topping på min morgenmad – jeg elsker fx kombinationen af skyr, rabarkompot og müsli. Den lyserøde kompot er også perfekt ovenpå chiagrød eller i selskab med ost.

Nem rabarberkompot opskrift

Opskrift på rabarberkompot

Det er virkelig nemt at lave sin egen rabarberkompot. Det tager ikke mere end 10-15 minutter at lave sådan en portion. En portion svarer ca. til to glas, afhængige af størrelsen på dine glas selvfølgelig. Til opskriften kan du både bruge frosne eller friske rabarber.

Hvis du vil lave en dobbelt portion, som skal kunne holde sig mere e 14 dage i køleskabet, er det en god idé at tilsætte lidt atamon. Atamon er nemlig med til at hæmme væksten af skimmel- og gærsvampe, så derfor bruges det til at konservere med.

TIP: Hvis du er vild med kompotter eller andre spændende toppings, så kan du tage et kig på fx min opskrift på blommekompot eller æblekompot.

Få opskriften på kompot med rabarber her:

Reklamelinks er markeret med*
Rabarberkompot opskrift

Rabarberkompot

Opskrift på rabarberkompot til det søde og salte køkken. Brug den syrlige kompot på morgenmaden som fx skyr eller ost, i kager og desserter eller til kylling.
4.88 fra 8 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse5 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 1000 g rabarber (renset vægt)
  • 100 g rørsukker*
  • 1 dl vand

Forslag til krydderier

  • 1 stk vaniljestang*

Noter

  • Til opskriften kan du både bruge frosne eller friske rabarber.
  • Opbevar kompotten på køl i et skoldet glas. 
  • Kan fryses. 

Fremgangsmåde

  • Rabarber skæres i tern, ca 2 x 2 cm og lægges i en gryde med vand og sukker. Måske der skal tilsættes ekstra sukker – afhænger af de enkelte rabarbers syrlighed.
  • TIP: Hvis du ønsker kun at bruge rabarberkompotten i det søde køkken, kan du med fordel koge vaniljekorn fra en hel vaniljestang med.
  • Lad ingredienserne koge langsomt op i 10-15 minutter, afhængig af hvor grov du vil have din kompot. Nu skal det blot afkøle. Kom det på skoldede glas og opbevar på køl.
  • Nyd det på alverdens lækkerier, f.eks. på grød, skyr, chiagrød eller i desserter og kager. Kun fantasien, sætter grænser. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Sådan laver du en sund rabarberkompot uden sukker

Når jeg laver en rabarberkompot smager jeg løbende til med rørsukker. Mængden af sukker afhænger nemlig af rabarbernes surhedsgrad. Det kan virkelig varierer, efter sæson og sort. Start med lidt, og kom så mere i løbende. Hvis du holde den forholdsvis sund, skal du spare på mængden af sukker.

Hvis du vil lave en sukkerfri rabarberkompot kan du bruge sukrin eller honning til at søde med. Det fungerer fint, og du kan altid smage den til efter behov.

Jeg koger rabarberne op i en gryde sammen med en smule vand – kun lige så de bliver dækket og det kan koge. Tiden afhænger også af rabarberne: Jo grovere du ønsker din kompot, desto kortere kogetid. Skal den derimod være mere cremet og blød, som på billederne, kan du lade rabarberne koge mere ud. Men vær forsigtig, så det ikke bliver for smattet.

Prøv også: Du kan også lave en omgang råsyltede rabarber eller bagte rabarber, hvis du har lyst til at udvide dine rabarber-toppings.

Rabarberkompot til kager og dessert

Holdbarheden på rabarberkompot

Du kan som sagt tilsætte atamon, hvis du vil have den stående i mere end 14 dage på køl. Men ellers skal du opbevare kompotten i et rent, skolet glas – det kan være et gammelt syltetøjsglas.

Kan man fryse kompot med rabarber?

En anden mulighed er også at fryse rabarberkompotten ned, men vær opmærksom på at den kan krystallisere ret hurtigt. Men så snart du lader den tø op, er den cremet og lækker igen.

Rabarberkompot-til kylling

Søde desserter og kage med rabarberkompot

Hvis du ikke har den mulighed for at plukke rabarber i haven, så kan de købes i de fleste supermarkeder i sæsonen, og i nogle velassorterede supermarkeder fås de også på frost. Når du først har lavet dig en rabarberkompot, er den genial i desserter som rabarbertrifli eller til is med hvid chokolade på toppen.

Hvis du er forelsket i tanken om en kage med rabarber, kan jeg anbefale dig denne opskrift på rabarberkage med marcipan Eller nogle svampede rabarbermuffins for et andet udtryk.

Kategorier - Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Tebirkes med remonce

Tebirkes med remonce

luftig kartoffelmos

Kartoffelmos

klassiske pandekage opskrift

Klassiske pandekager – grundopskrift

Sauerkraut - guide til egen surkål

Sauerkraut – hjemmelavet surkål

Butternut squash med friskost og urter

Butternut squash i ovn med friskost og urter

Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej

Æbleboller med nødder

Æbleboller med nødder

Surdejspandekager med syltede svesker

Surdejspandekager

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨

marialottes

View

Jun 18

Open
Ny madplan og denne uge finder denne skønne sommersalat!⁠ 🤍⁠
⁠
I uge 25 kan du glæde dig til:⁠
🐥 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme⁠
💚 Spidskålswrap med kylling og ærtepuré⁠
🥖 Salat med varmrøget laks og hytteost og manitobabrød⁠
🥔 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella og bagte kartofler ⁠
🫑 Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce⁠
🍗 Fyldt kyllingebryst med couscous salat med feta⁠
⁠
Ugens snack er jordbærkompot, den er fantastisk! Den er perfekt til scones, til din morgengrød eller morgenyoghurt 🍓 ⁠
⁠
Ha' en fantastisk uge, venner⁠ 🤍⁠
⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK