
Lad os blive fortsætte lidt med rabarberne, nu de er i sæson. For et par uger siden bagte jeg rabarbermuffins, som virkelig blev gode(!). De blev spist i løbet af kun få dage herhjemme. Eftersom jeg fik et kæmpe bundt med hjem, valgte jeg at fryse resten ned, så jeg senere kunne tage dem op til en portion rabarberkompot.
Jeg synes virkelig rabarberkompot er lækkert og jeg bruger det på dagligt på min morgenmad. Fx pandekager, vafler skyr, yoghurt eller grød, når de er i sæson. Det bliver spist ret hurtigt, så derfor laver jeg altid en stor portion.
Rabarbertrifli med knas
I denne opskrift har jeg valgt at bruge kompotten til en trifli, som jeg spiste her til morgen. En hjemmelavet trifli med æble eller rabarbertrifli er altså så godt. Jeg elsker trifli – både den tunge med makroner, men også som her: med hjemmelavet müsli. Jeg lavede som sagt to, og den anden gemmer jeg til senere. Så kan jeg nuppe den som snack/dessert.
Selve triflien består egentlig bare af kompotten, lagt i lag med vaniljeskyr og en sukkerfri müsli. Du kan evt. købe en honningristet eller afprøve denne.
Få opskrift på sund rabarbertrifli her:

Sund rabarbertrifli med rabarberkompot
Ingredienser
- 6 dl vaniljeskyr
- 100 g sukkerfri müsli
- 100 g rabarberkompot
Fremgangsmåde
- Start med et lag skyr.
- Derefter rabarberkompot og müsli.
- Fortsæt sådan til dit glas er fyldt op.
- Velbekomme.
