Rabarbergrød med vaniljeskum

Rabarbergrød med vanilje

Her kommer en skøn og simpel dessert til forår og sommer. Det er en nem opskrift, som er oplagt at lave nu, hvor de skønne, syrlige rabarber er i sæson, og så kan grøden eventuelt gemmes, så du altid har en hurtig dessert på hænderne. 

Rabarbergrød tager ingen tid at lave, og jeg serverer den med flødeskum pisket med vaniljekorn. Grøden kan også serveres med lidt fløde, vaniljeis, kærnemælk eller skyr og kan toppes med noget crunchy som fx makroner. 

Rabarbergrød med vaniljeskum

Rabarbergrød med vaniljeskum

Hjemmelavet rabarbergrød med vaniljeskum er den bedste dessert til forår og sommer med rabarber. Opskriften er nem og grøden jævnes med lidt stivelse. 
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Noter

Holdbarhed: I en lufttæt beholder i køleskabet, 5-7 dage. 
Fryseegnet: Ja. 

Fremgangsmåde

  • Skyl rabarberne grundigt og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vandet, sukker og kornene fra 2 vaniljestænger. Sæt gryden på medium varme og lad det hele småkoge i ca. 20 min.
  • Tag gryden af blusset og bland stivelsen med 3 spsk vand og rør det sammen med grøden under omrørring.
  • Spis grøden lun eller kold. Køl og hold den kold i køleskabet, til den skal spises.
  • Pisk en let flødeskum sammen med vaniljekornene eller server grøden med kold piskefløde.
  • Drys med makroner eller granola.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du den bedste rabarbergrød 

Min opskrift på rabarbergrød er ganske nem. Start med at skylle rabarber og skære dem i tern. De skal koge med lidt sukker, vand og vanilje i ca. 20 minutter, hvorefter kartoffelmel eller Maizena sammen røres med vand og røres i rabarbergrøden, så den tykner. Opbevar din rabarbergrød i køleskabet eller spis den med det samme, mens den endnu er lun.

Opskriften minder altså meget om rabarberkompot, som dog laves uden stivelse. 

rabarbergrød med fløde

Opskrift på nem rabarbergrød med fløde og vanilje 

Rabarbergrød kan både serveres koldt eller lunt. Til de varme sommerdage er det lækkert med en kold dessert, men her i de tidlige forårsdage kan det også sagtens være en dessert, man har brug for at lune sig på. Rabarber er i sæson fra april til juni, så det er bare med at slå til, så længe det varer. 

Rabarber kan også trylles om til alle mulige andre lækre sager, og jeg er virkelig glad for at bruge både den syrlige smag og den fine farve, når jeg er i bagehumør. Find flere opskrifter med rabarber her. 

Inspiration til andre sommerdesserter: Klassisk hjemmelavet koldskål, jordbærkoldskål eller en klassisk rødgrød.

Jævning af rabarbergrød med Maizena eller kartoffelmel 

Grøden tykner ved jævning med Maizena eller kartoffelmel. Det giver en dejlig konsistens, så det kommer til at minde mere om grød end om marmelade. Du kan også bruge en anden slags stivelse eller et andet jævningspulver, fx tapiokastivelse. 

Topping på grød med rabarber 

Rabarbergrøden er blot basen for en skøn dessert. Du kan nemlig tilføje alverdens toppings og pimpe grøden præcis som du har lyst. I denne opskrift laver jeg en nem vaniljeskum ved at piske flødeskum med vaniljekorn. Nogle gange er det nemlig det simple, der er det bedste – især når rabarbergrøden er hjemmelavet. Du kan eventuelt tilsætte lidt flormelis til flødeskummen, for at gøre den sødere eller du kan drysse flormelis på grøden for en let finish. 

Makroner er også en lækker topping, der kan få grøden til at minde lidt om rabarbertrifli.

Du kan også lave en sprød granola, toppe med hakkede mandler eller hasselnødder, kokosflager eller friske bær. 

Rabarbergrød jævning med Maizena

Rabarbergrød bedste opskrift

Holdbarhed for hjemmelavet rabarbergrød? 

Hjemmelavet rabarbergrød kan holde sig i ca. 14 dage på køl, hvis du sørger for at skolde glassene inden. Du kan også skylle glasene med konserveringsmidlet Atamon, hvorved holdbarheden af lukkede glas forlænges til op til flere måneder. 

Hvis du har en stor portion rabarber liggende, kan du derfor roligt lave dobbelt portion og sørge for at opbevare glassene godt – brug fx et gammelt syltetøjsglas. Så har du en hurtig dessert nærmest klar til servering, når du får brug for det.  

Prøv også: En dejlig opskrift på jordbærgrød med fløde, hvis du, ligesom jeg, er ellevild med en frisk og sommerlig dessert.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments