Rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft til drinks

Rabarbersaft er for mig indbegrebet af sommer. Præcis ligesom citronlemonade. Den store forskel mellem de to er bare, at her kan du finde hovedingrediensen i haven, og det gør det endnu nemmere at lave. 

Hvert år laver jeg hjemmelavet saft med rabarber, som jo godt kan holde sig i lidt tid. Men som regel bliver det drukket i løbet af ingen tid. Saften blander jeg op med vand eller danskvand eller lidt stærkere sager om fredagen. At bruge rabarbersaft til drinks er nemlig så lækkert!

Rabarbersaft kan selvfølgelig købes i supermarkedet, men det er så nemt at lave selv. Fra start til slut skal du ikke bruge mere end 15 minutter, hvis du har isterninger til at nedkøle saften med det samme. 

rabarbersaft

Rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje. Brug rabarbersaft til drinks, med danskvand eller champagne. Det tager ingen tid at lave rabarbersaft.
5 fra 3 stemmer
Antal: 1 L
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 500 g rabarber (renset vægt)
  • 150 g rørsukker*
  • 1000 ml vand
  • 1 stk vaniljestang

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Skær rabarber i små tern, på cirka 1 x 1 cm.
  • Kom rabarber vand og rørsukker i en gryde sammen med vaniljestangen.
  • Lad det komme op og koge ved højeste blus. Skru ned efter 5 minutter, og giv det yderligere 10 minutter ved middel varme.
  • Tag gryden af varmen og lad det afkøle. Hæld saften over en sigte, i en skål eller direkete på flaske, hvis det er koldt nok. Vigtigt at flasken er skoldet.
  • Nyd saften som den er, hvis du kan lide den koncentreret. Ellers blandes den op med vand, danskvand, alkohol eller champagne, afhængig af hvor stærk man ønsker den.
  • Skål!
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
rabarber til rabarbersaft

Super nem rabarbersaft med vanilje

Ingredienslisten til saften er utrolig overskuelig. Rabarber, rørsukker, en vaniljestang og vand. Så hvis du har rabarber i haven, er der gode chancer for at du ikke engang behøver at handle ind til denne opskrift. 

Jeg elsker smagen af vanilje sammen med rabarber, så derfor koges saften ind sammen med en vaniljestang. Det smager så dejligt! Du kan også koge fx ingefær med eller komme det frisksnittet i bagefter. Et par friske mynteblade gør sig også rigtig godt i saften. 

Når jeg ikke tryller rabarber om til lækkert bagværk som rabarberkage, rabarbertærte og rabarbermuffins, så bliver det altså til saft. Har du masser af rabarber, der skal bruges, kan du se alle mine opskrifter med rabarber her.

rabarbersaft

Opskrift på koncentreret rabarbersaft

Rabarber er forskellig i sødme, så det kan være en god ide at smage til med sukker undervejs. Generelt jo senere på sæsonen du høster rabarberne, jo sødere er de.

Når rabarberne er kogt ind og du sigter saften fra, må du endelig ikke smide resterne ud! Du har nemlig nu også en lækker rabarberkompot, som du kan bruge til morgenmad eller dessert. Kompot er fx så lækkert oven på fx chiagrød

Hjemmelavet rabarbersaft til drinks

Rabarbersaften er genial at bruge til at lave drinks og cocktails med. Bland det fx op med vodka og danskvand og pynt med lidt friske mynteblade. Du kan også lave en rabarber mojito, hvor du blander saften med lys rom og danskvand og selvfølgelig knust mynte. Det giver i hvert fald nogle velsmagende og flot lyserøde drinks! Du kan også prøve at blande op med champagne, hvis det skal være ekstra festligt. 

Er det varmt udenfor, er der altså heller ikke noget bedre end et læskende glas saftevand – om du så er mest til med eller uden alkohol. 

Holdbarheden er umiddelbart 1-2 uger på køl, men skyller du opbevaringsflasken med atamon kan det godt holde sig længere – især uåbnet, hvis du laver en større portion. 

Flere opskrifter på læskende drikke til sommer

Jeg er glad for sommeren og alt det den indebærer, men nogle gange så bliver det altså for varmt! Og så er det vildt dejligt at kunne køle sig ned med et koldt glas ét eller andet. Derfor har jeg også både opskrifter på iskaffelemonade med citron samt ribssaft på bloggen, som du endelig må gå i krig med, hvis du mangler inspiration til de varme sommerdage! 

rabarbersaft-1
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments