Lemonade med citron
Står der lemonade på et menukort (altså den hjemmelavede af slagsen), så bestiller jeg sådan en 8 ud af 10 gange. Jeg er tosset med lemonade, og synes det er så forfriskende lækkert!
Selvfølgelig er det også en anelse dyrt, hvis man skal have dækket sit behov for lemonade af diverse restauranter og caféer. Derfor kommer denne opskrift på lemonade til undsætning, for den er nemlig mindst lige så lækker som den man får serveret ude.
Lemonade
Ingredienser
- 6 stk citroner
- 200 g rørsukker*
- 1500 ml vand
Serveringsforslag
- 10 stk isterninger
- 1 bundt frisk mynte
Fremgangsmåde
Lemonade
- Tænd ovnen på 180°, varmluft.
- Halvér alle citroner og vend dem sammen med kun 100 g sukker. Kom citronerne i et ildfast fad og bag dem i ca. 30 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og kom dem over i en gryde med det resterende sukker samt vand. Lad det hurtigt koge op, til sukkeret smelter – i ca. 2-3 minutter.
- Sigt lemoaden over i en beholder og lad det afkøle, før det hældes på flaske. Smag evt. til med mere citron og sukker.
- Servér et glas lemonade i et glas, fyldt med isterninger. Tilsæt et par stilke mynthe og nyd.
Læskende citronlemonade med mynte
Jeg elsker den friske kombination af citroner og mynte. I mit hoved så betyder det altså sommer! Mynten tilføjes, når man serverer den læskende drik, og kan derfor også sagtens udelades, hvis man ikke har det eller er til det. Citronerne giver nemlig rigelig sommer vibes i sig selv.
Sådan laver du lemonade
Den klassiske lemonade er selvfølgelig med citron (og deraf også navnet). Men i virkeligheden kan man lave en lemonade ud af diverse citrusfrugter og bær – det er sådan set op til dig, hvad du har lyst til, og hvad du har på hænderne.
Hvordan laver man lemonade er et spørgsmål med et simpelt svar: Først skal citronerne bages med sukker i ovnen, hvilket trækker citronernes saft ud. Herefter skal de koges op med mere sukker og sigtes. Det er dét. Super simpelt og så lækkert.
Jeg bruger 200 g sukker i opskriften (halvdelen i ovnen, halvdelen i gryden), da jeg godt kan lide den ikke er for sød, men mere har den der bitre citronsmag. Men elsker du sød lemonade, så kan du bare smage til med mere sukker, inden du tager gryden af blusset.
Opskrift på hjemmelavet lemonade med citron
Det her er klart min bedste og nemmeste opskrift på lemonade. Det virker måske lidt omsonst at citronerne skal bages først, men det er et vigtigt step for at få al smagen ud.
Brug også andre ingredienser til lemonade
Prøv at lave andre former for lemonade, hvis du er træt af den sædvanlige (hvis man overhovedet kan blive det?). Lige meget hvad, er det i hvert fald altid lækkert at opdage en ny drink!
- Rabarber: Når rabarberne er i sæson, er det så indbydende at lave lemonade af det. Hak rabarberne groft og smid dem ellers blot i gryden med vand og sukker – det er ikke nødvendigt at bage dem først. Resultatet? En dejlig syrlig, lyserød lemonade! Find en opskrift lige her.
- Ingefær: Ingefær er en rigtig god tilføjelse til citronlemonade. Det giver altså lige et ekstra kick. Tilføj lidt ingefær til gryden og lad det koge med, før du sigter væsken. Prøv også ingefærshots med honning og citron.
- Appelsin: Kombiner citron og appelsin eller prøv en lemonade udelukkende på appelsin. Orangeade?
- Honning: Du kan tilføje honning til opkoget i stedet for sukker – det giver en anderledes, balanceret smag.
- Sirup: Sirup kan også bruges til at søde, og er især smart at tilføje, hvis du gerne vil have din lemonade sødere, efter du har sigtet den.
- Hyldebær: Hyldebær kan godt bruges til lemonade – men er en smule mere besværligt. Bærrene indeholder nemlig giftig blåsyre og skal derfor koges i 20 minutter.
- Andre bær: Hindbær, jordbær, you name it. Tilføj bær til gryden og få pink lemonade!
Holdbarheden for hjemmelavet lemonade
Lemonade kan holde sig i køleskabet i 3 ugers tid. Du kan derfor med fordel lave en stor portion, når nu du er i gang – så har du til mange dage eller hvis du skal holde en fødselsdag, kan du være i god tid.