Annonce

Rabarber lemonade

Rabarber lemonade med mynte

Her kommer en herlig forårs- og sommerdrink, som har den fineste, lyserøde farve! I dag skal det nemlig handle om en opskrift på rabarberlemonade – en blanding mellem rabarbersaft og klassisk citron lemonade, som kan serveres med eller uden alkohol. 

Noget af det bedste ved sommerens lune temperaturer, er at man kan spise uden for. Så er det oplagt at servere drinken til en dejlig middag i det blå.  

Jeg vil virkelig slå et slag for at lave hjemmelavet rabarber lemonade, da det er så meget lækrere end noget, man kan købe i butikkerne. Du kan også selv justere mængden af sukker og hvor syrlig drinken skal være.

En læskende pink lemonade med rabarber

Rabarber lemonade eller pink lemonade er perfekt til en lun sommeraften, en sommerfest, Sankt Hans eller en anden festlig lejlighed, hvor der er brug for en drikkelig, lyserød lækkerbisken. Farven er smuk og smagen er forfriskende god. 

Rabarber lemonade opskrift

Opskrift på hjemmelavet rabarber lemonade

Min opskrift på hjemmelavet rabarber lemonade er virkelig nem. I korte træk skal rabarber koges op i citronsaft og vand, så fjernes fra væsken, og så skal der tilsættes sukker og vanilje. Vupti, læskende lækker sommerdrink på vej til dig. 

Opskriften bliver til en slags saft, som man selv skal fortynde op med vand eller danskvand. Du kan også drikke det alene, men det bliver nok en anelse intenst.

Flere rabarber opskrifter får du med på vejen.  

Opskriften på rabarber lemonade får du her:

Rabarber lemonade opskrifter

Rabarber lemonade

Nem opskrift på rabarber lemonade. Her får du en dejlig læskende sommerdrik, som laves med citron, sukker og vanilje. Serveres med isterninger og mynte.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Koncentreret rabarbersaft

 • 1 kg rabarber (renset vægt)
 • 3 stk citroner
 • 3 dl vand
 • 200 g sukker
 • 0,5 stk vaniljestang*

Rabarberlemonade

 • isterninger
 • vand
 • ¼ bundt frisk mynte

Køkkenudstyr

 • Spiseske
 • Gryde, ca. 3 L
 • 1/2 L patentflaske

Fremgangsmåde

 • Skær rabarber i små tern. Kom dem i en gryde med saften fra citronerne og vand. Kog det op og lad det simre under låg i ca. 10-15 minutter. Tag gryden af blusset og lad det afkøle.
 • OBS! Det er vigtigt at det ikke buldrekoger, da det vil resulterer i en grim smag. Skal saften være helt ren, kan du skumme overfladen for det hvide skum som der opstår når det simre.
 • Si saften gennem en sigte og over i en gryde. Pres rabarberne godt, så du får alt saften ud. Gør evt. dette med et par minutters mellemrum. Brug bagsiden af en spiseske til det.
 • Tilsæt sukker samt kornene fra en halv vaniljestang plus den tomme vaniljestang. Kog saften op under omrøring, kun lige til sukker er opløst.
 • Tip: Hvor sød man ønsker sin lemonade er en smagssag, så du kan selv justerer til/fra med mængden af sukker.
 • Lad den afkøle en smule, inden saften hældes på en 1/2 L skoldet flaske.

Rabarberlemonade

 • Fyld glas med isterninger, 1/3 rabarbersaft og vand eller danskvand for resten. Rør rundt og nyd med lidt friske mynteblade.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Spørgsmål og svar til opskriften på rabarber lemonade

Hvor mange personer?

Min rabarber lemonade opskrift giver nok til 4-6 glas – lidt afhængig af hvor tørstig du er og hvilke glas der bruges 😉

Hvad er holdbarhed for lemonaden?

Du kan have den koncentreret saft stående på køl i 3-4 dage.

Rabarber lemonade med citron

Rabarberlemonade drink med mynte og citron

En pink lemonade drink er perfekt som velkomstdrink, evt. med lidt gin eller vodka i. Den kan også sagtens serveres som mocktail med danskvand eller almindeligt vand og nogle isterninger. 

Lemonade laves selvfølgelig på citron, og det skal der også i i denne pink lemonade opskrift. Citron bidrager med et pift, som er syrligt på en anden måde end rabarberne, så det skal endelig ikke udelades. 

Mynte bruges til pynt og giver et dejligt frisk look. Et lille pift af mynte passer desuden så fint til, men det kan hurtigt komme til at overtage, så derfor har jeg holdt mig til at pynte med det fremfor at lave saften til rabarber lemonade med mynte. Alternativt kan du pynte med en citronskive eller citronskal.

Inspiration til flere læskende sommerdrikke: Ribssaft eller citronlemonade.

Pink rabarber lemonade drink

hjemmelavet rabarber lemonade

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments