Rabarber lemonade
Her kommer en herlig forårs- og sommerdrink, som har den fineste, lyserøde farve! I dag skal det nemlig handle om en opskrift på rabarberlemonade – en blanding mellem rabarbersaft og klassisk citron lemonade, som kan serveres med eller uden alkohol.
Noget af det bedste ved sommerens lune temperaturer, er at man kan spise uden for. Så er det oplagt at servere drinken til en dejlig middag i det blå.
Jeg vil virkelig slå et slag for at lave hjemmelavet rabarber lemonade, da det er så meget lækrere end noget, man kan købe i butikkerne. Du kan også selv justere mængden af sukker og hvor syrlig drinken skal være.
En læskende pink lemonade med rabarber
Rabarber lemonade eller pink lemonade er perfekt til en lun sommeraften, en sommerfest, Sankt Hans eller en anden festlig lejlighed, hvor der er brug for en drikkelig, lyserød lækkerbisken. Farven er smuk og smagen er forfriskende god.
Opskrift på hjemmelavet rabarber lemonade
Min opskrift på hjemmelavet rabarber lemonade er virkelig nem. I korte træk skal rabarber koges op i citronsaft og vand, så fjernes fra væsken, og så skal der tilsættes sukker og vanilje. Vupti, læskende lækker sommerdrink på vej til dig.
Opskriften bliver til en slags saft, som man selv skal fortynde op med vand eller danskvand. Du kan også drikke det alene, men det bliver nok en anelse intenst.
Flere rabarber opskrifter får du med på vejen.
Opskriften på rabarber lemonade får du her:
Rabarber lemonade
Ingredienser
Koncentreret rabarbersaft
- 1 kg rabarber (renset vægt)
- 3 stk citroner
- 3 dl vand
- 200 g sukker
- 0,5 stk vaniljestang
Rabarberlemonade
- isterninger
- vand
- ¼ bundt frisk mynte
Køkkenudstyr
- Spiseske
- Gryde, ca. 3 L
- 1/2 L patentflaske
Fremgangsmåde
- Skær rabarber i små tern. Kom dem i en gryde med saften fra citronerne og vand. Kog det op og lad det simre under låg i ca. 10-15 minutter. Tag gryden af blusset og lad det afkøle.
- OBS! Det er vigtigt at det ikke buldrekoger, da det vil resulterer i en grim smag. Skal saften være helt ren, kan du skumme overfladen for det hvide skum som der opstår når det simre.
- Si saften gennem en sigte og over i en gryde. Pres rabarberne godt, så du får alt saften ud. Gør evt. dette med et par minutters mellemrum. Brug bagsiden af en spiseske til det.
- Tilsæt sukker samt kornene fra en halv vaniljestang plus den tomme vaniljestang. Kog saften op under omrøring, kun lige til sukker er opløst.
- Tip: Hvor sød man ønsker sin lemonade er en smagssag, så du kan selv justerer til/fra med mængden af sukker.
- Lad den afkøle en smule, inden saften hældes på en 1/2 L skoldet flaske.
Rabarberlemonade
- Fyld glas med isterninger, 1/3 rabarbersaft og vand eller danskvand for resten. Rør rundt og nyd med lidt friske mynteblade.
Spørgsmål og svar til opskriften på rabarber lemonade
Hvor mange personer?
Min rabarber lemonade opskrift giver nok til 4-6 glas – lidt afhængig af hvor tørstig du er og hvilke glas der bruges 😉
Hvad er holdbarhed for lemonaden?
Du kan have den koncentreret saft stående på køl i 3-4 dage.
Rabarberlemonade drink med mynte og citron
En pink lemonade drink er perfekt som velkomstdrink, evt. med lidt gin eller vodka i. Den kan også sagtens serveres som mocktail med danskvand eller almindeligt vand og nogle isterninger.
Lemonade laves selvfølgelig på citron, og det skal der også i i denne pink lemonade opskrift. Citron bidrager med et pift, som er syrligt på en anden måde end rabarberne, så det skal endelig ikke udelades.
Mynte bruges til pynt og giver et dejligt frisk look. Et lille pift af mynte passer desuden så fint til, men det kan hurtigt komme til at overtage, så derfor har jeg holdt mig til at pynte med det fremfor at lave saften til rabarber lemonade med mynte. Alternativt kan du pynte med en citronskive eller citronskal.
Inspiration til flere læskende sommerdrikke: Ribssaft eller citronlemonade.