Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Tzatziki

Gå til opskrift Udskriv
Tzatziki opskrift

Jeg vil gerne dele bedste græske tzatziki med dig! Du får min yndlings opskrift, hvor mængde af hvidløg, græsk yoghurt, urter, agurk og olivenolie er helt perfekt afstemt. Jeg synes det er sjovt at prøve forskellige køkkener af, og lige for tiden er det altså det græske køkken, der har min interesse.

I det græske køkken er det simpel tilberedning af grøntsager i høj kvalitet, der især spiller ind sammen med fisk, lam og kalv. Og øverst på tronen sidder selvfølgelig den lækre, græske olivenolie. 

Lækker aftensmad med smagen af græsk tzatziki

Hvis hvidløg og græsk mad gør dig glad, så er du landet det helt rette sted. En af mine yndlingsopskrifter fra det græske køkken er nemlig tzatziki – den fantastiske, cremede dressing lavet på agurk og græsk yoghurt, og som bare passer godt til alt mad, der tager dig til Middelhavets kyster. 

Jeg bruger den ofte sammen som en skøn dip til diverse frikadeller og kødudskæringer, fx er det vildt lækkert at dyppe disse græske frikadeller med feta eller kyllingefrikadeller i den cremede tzatziki.

Man kan også keep it simple og servere tzatzikien som en dressing til en lækker spidskålssalat eller stegt spidskål. Nogle gange behøver man bare en god salat, brød og en god dip, for at en sund aftensmad er sikret.

Selvom vi har en tendens til at tænke aftensmaden ud fra, hvilket kød vi gerne vil spise, vil jeg opfordre til at man også kan tænke sit måltid på en hel anden måde. Jeg kan godt finde på at beslutte mig for aftensmad med tzatziki og så finde på resten af elementerne ud fra, hvad der passer godt som tilbehør til denne dressing.  

Tzatziki tilbehør til græsk salat

Hjemmelavet tzatziki med agurk og græsk yoghurt

Det er super nemt at lave tzatziki selv, og alt hvad du skal bruge er agurk, en god græsk yoghurt – gerne 10 % og så skal der selvfølgelig hvidløg i. Jeg kommer både lidt olivenolie i selve dippen, men elsker også at komme mere ovenpå den færdige tzatziki.

Tip: Hvis du synes at der skal lidt mere knald på smagen, kan du komme lidt hakkede krydderurter i også, fx mynte, persille eller oregano.

Agurken skal blot rives, presses fri af væske og så skal den røres sammen med de øvrige ingredienser, som er angivet i opskriften.

Opskriften på tzatziki får du her:

Reklamelinks er markeret med*
Tzatziki

Tzatziki

Den bedste og nemmeste opskrift på hjemmelavet tzatziki med agurk hvidløg og græsk yoghurt. Perfekt til salater, brød og som dip.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 2 stk agurker
  • 2 tsk flagesalt*
  • 400 g græsk yoghurt 10 %
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 4 stk sorte oliven
  • 15 g olivenolie*

Noter

TIP: Kom lidt hakkede urter i for variation, fx frisk mynte, persille eller oregano. 

Fremgangsmåde

  • Argurk skæres over på langs og kødet skrabes ud med en ske.  
  • Riv agurkerne groft på et rivejern. Vend dem med 1 spsk salt og lad dem trække i 10 minutter, så væden frigives fra agurkerne. Dryp væden fra gennem en sigte og tryk til sidst al væden ud, men lidt god håndkraft. 
  • Bland græsk yoghurt, hvidløg, citronsaft og olivenolie sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. 
  • Rør agurkerne sammen med yoghurtblandingen. 
  • Anret i en skål eller et fad og drys med ekstra olivenolie, et par oliven samt friskkværnet peber. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Mine bedste tip til en god tzatziki

Min opskrift er meget simpel. Men hvor god en tzatziki, du får lavet, er afhængig af nogle ting. Jeg har prøvet mig frem med forskellige ingredienser og fundet nogle tips til, hvordan din dip/dressing bliver allerbedst: 

  • Olivenolie: Det er vigtigt at vælge en kvalitetsolie, som har en god smag. De billigste olivenolier til stegning har en tendens til at være bitre i smagen, og det skal man helst undgå, når man bruger olien til dressing. Her skal man både bruge lidt i dressingen og lidt ovenpå inden servering.  
  • Vær på forkant: Hvis du har tiden til det, så lav tzatzikien dagen før. Dressingen vil nemlig stå og trække smag, så du får en dressing med meget mere knald på. Vær dog opmærksom på, at du nok skal skære ned på mængden af hvidløg, hvis du laver det i god tid. Brug evt. ½-1 fed mindre.
  • En fed yoghurt: Græsk yoghurt er selvfølgelig det oplagte valg, og det smager altså bedst, hvis man vælger den med 10% fedt. 2% kan selvfølgelig også bruges – eller du kan bruge skyr. 
  • Dobbelt portion: Fordi tzatziki er godt til alt, kan man lige så godt lave dobbelt portion, når nu man er i gang. Dressingens holdbarhed er også rimelig god, da hjemmelavet tzatziki sagtens kan holde sig nogle dage på køl. 
Tzatziki

Sund tzatziki med agurk

Hvad passer til tzatziki?

Der er så mange gode tilbehør og serveringsforslag til den cremede græske dip! Men næsten alt græsk mad passer bare godt sammen med tzatziki. Ligegyldigt om du serverer opskrifter med lam, fisk eller bare en lækker græsk salat.

Nærmest alt kan dyppes i denne græske dressing: Græske fladbrød, grøntsager, kødboller – you name it. Dressingen passer også rigtig godt til sprøde ovnkartofler, som smager så skønt, når de bliver dyppet i tzatziki. Med lidt friske krydderurter på kartoflerne behøver du nemlig ikke mere smag, når de kan spises med den cremede græske dressing, der har et friskt og skarpt pust af hvidløg. 

Og hvis du savner noget mere grønt til den lækre dip, så vil jeg selvfølglig anbefale at servere en græsk salat til.

Holdbarhed for tzatziki

Jeg vil anbefale dig at komme dippen i en lufttæt beholder fordi der er hvidløg i, så du undgår hele køleskabet kommer til at lugte. Holdbarheden er ca. 2 dage i køleskabet.

Aftensmad med tzatziki
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Ovnkartofler

Ovnkartofler med krydderurter

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet brød med oliventapenade og feta

hjemmelavet fetacreme

Fetacreme / fetadip

Myntedip med hvidløg

Myntedip med hvidløg

Olivenbrød

Olivenbrød – bagt i gryde

oliventapenade med kapers og sorte oliven

Oliventapenade – perfekt til tapas, pasta og sandwich

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK