Rosmarin kartofler i ovnen

Kartofler er herre lækkert. Der er så mange måde at tilberede dem på. Her kommer der en opskrift på én af de mange gode, og denne er tilberedt i ovnen. Opskriften er nem og de passer sig selv. Nemlig skønne rosmarin kartofler.
Når jeg tænker på rosmarin, så tænker jeg med det samme på rosmarinkartofler – så denne opskrift manglede da bare. Jeg laver dem tit og de er gode til diverse dips, fx fetacreme eller tzatziki. Ovnstegte kartofler med rosmarin smager vidunderligt til lam, og kan gøres græsk-inspireret med førnævnte dips til.
Denne opskrift på ovnbagte kartofler med rosmarin giver dig et lækkert og sprødt ydre og et lun og cremede indre, med et smagfuldt element fra rosmarinen og saltflager. Server dem både som tilbehør i hverdagen og til når du får gæster.

Opskrift på lækre rosmarin kartofler
Disse råstegte kartofler er nemme at lave og passer til meget dejlig mad! De er gode til fisk, helstegt kylling eller klassiske frikadeller. Det tager omtrent 30 minutter at lave sprøde kartofler med rosmarin.
- Forvarm ovnen med varmluft til 200°C.
- Rens kartoflerne grundigt, for skrællen bliver på, det giver flere vitaminer og mere sprødhed.
- Skær dem i kvarte, så de kan få en masse flader der kan blive sprøde, og samtidig blive bagt færdigt hurtigere.
Du kan med fordel smide de færdigsnittede kartofler i en skål, det gør det lettere når de skal vendes med olie, kviste af rosmarin og selvfølgelig flagesalt og friskkværnet peber. Så er du sikker på, at alle flader på alle kartoflerne bliver dækket.
4. Bag dem herefter i et ovnfast fad og vend dem et par gange til de er sprøde og klar til at blive nydt. Er du til salt, så drys gerne en ekstra gang med flagesalt når de kommer ud af ovnen.
Mere inspiration til kartofler som tilbehør: Knuste kartofler med hvidløgssmør, hasselback kartofler eller fyldte bagekartofler med creme fraiche.

Rosmarin kartofler i ovnen
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 45 g olivenolie*
- 5 kviste rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Vask kartoflerne godt og skær dem i kvarte.
- Vend dem med olie, rosmarinkviste, flagesalt og friskkværnet peber. Kom kartoflerne i et ovnfast fad og bag dem i ca. 25-30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Vend dem gerne lidt undervejs.
- Drys evt. igen med lidt flagesalt. Velbekomme.
De bedste ovnstegte kartofler med rosmarin og flagesalt
Rosmarinkartofler laves i ovn. Det er nemt, det sviner minimalt og opvasken er mindsket. Jeg bruger hele kviste af rosmarin. Det giver et mere rustikt udseende. Gør mig kunsten efter med dine råstegte kartofler og servér dem gerne til den bedste langtidsstegte lammekølle eller en skøn culottesteg! Oplevelsen kan deles med gæster, som sikkert vil elske dine kartofler med rosmarin.
Du kan selvfølgelig også lave dem i hverdagen, nu hvor de er så nemme. Alle elsker rosmarin kartofler – det er der ingen tvivl om! Og ovnmad er genialt når det kommer til aftensmad i hverdagene. Om dine ovnbagte kartofler med rosmarin skal serveres med fisk eller kylling, vil det garanteret være et hit. For er der noget bedre en en bagt kartoffel må det være rosmarinkartofler!


