Annonce

Farserede peberfrugter med ris og grøntsager

farserede peberfrugter med fyld

Farserede peberfrugter er en fantastisk skøn måde at servere peberfrugt på – det er en oplagt kødfri hverdagsret. Konceptet med vegetariske farserede peberfrugter er sådan set helt simpelt: Peberfrugterne bages i ovnen og fyldes så med lækkert fars. I denne opskrift bruger jeg sorte ris, tomater, løg og krydderier som fyld. 

Vegetariske farserede peberfrugter

Farserede røde peberfrugter er en super nem opskrift, hvor man hverken behøver fancy ingredienser eller meget tid. Jeg fylder disse farserede peberfrugter med ris, men du kan i princippet lave fyld af lige dét du har lyst til – jeg foreslår flere ideer til fyld i bunden af opskriften. 

Opskrift på farserede røde peberfrugter med ris

Peberfrugterne skal bages, risene skal koges og fyldet skal steges. Du kan med fordel bruge forkogte ris fra aftensmaden dagen før, hvis du har dét. 

Skal peberfrugterne serveres til aftensmad, kan du også lave ovnkartofler i ovnen, mens peberfrugterne bager. Til sidst rører jeg også en cremet tahindressing sammen, som jeg topper peberfrugterne med sammen med koriander. Dressingen kan dog udelades – og det samme med koriander, hvis man ikke er til det!

farserede peberfrugter opskrift

Farserede peberfrugter med ris og grøntsager

5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 2 stk røde peberfrugter
  • 6 stk cherrytomater
  • ½ stk rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 kviste timian
  • 150 g sorte ris* (forkogte)
  • 20 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille håndfuld koriander
  • 1 portion tahindressing

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Skær toppen af peberfrugterne og gem toppen. Skrab kernerne ud.
  • Kom peberfrugterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter til de er møre.
  • Skær cherrytomater i kvarte. Hak peberfrugttoppen og rødløg i små tern. Pres hvidløg og hak timian fint.
  • Kom olivenolie i en gryde, når den er varm. Tilsæt alle ingredienser, undtagen tomaterne og ris og steg det hele et par minutter under omrøring. Kom nu tomaterne på og rør rundt. Tilsæt kogte ris til blandingen og smag til med salt og peber.
  • Kom fyldet i de bagte peberfrugter og server med friske koriander og evt. tahindressing.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan jeg farsere røde peberfrugter med?

Som alternativ til sorte ris kan du bruge kogt quinoa, brune ris, almindelige ris, rugkerner, hvedekerner, perlebyg osv. Du kan også fylde med sorte bønner. 
Farserede peberfrugter er én opskrift blandt mange, hvor jeg farserer grøntsager med lækkert fyld. Prøv også mine opskrifter på fyldte auberginer med linser og fyldte søde kartofler.

farserede peberfrugter med sorte ris

vegetarisk farserede peberfrugter

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments