Annonce

Urtecreme

urtecreme

Jeg elsker, når der er enten en dip, en dressing eller en creme til et let aftensmad måltid eller frokost. Der står altid mindst én af delene i mit køleskab, som jeg lige kan tage ud og pifte ethvert måltid op med. Om det så er en god estragonmayo, hummus eller pesto – eller denne urtecreme – så tilføjer det altid lige noget ekstra, så måltidet føles mere komplet.  

urtecreme med dild til laks

Urtecreme

Opskrift på nem urtecreme der passer til alt fra fisk, kylling og kød. Den grønne urtecreme er kold og kan laves dage i forvejen.
4,80 fra 5 stemmer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

 • ½ bundt frisk estragon
 • ½ bundt dild
 • ½ bundt purløg
 • 2 stk æggeblommer
 • 15 g dijonsennep* (1 spsk)
 • 15 ml hvidvinseddike* (1 spsk)
 • 180 g smagsneutral olie (2 dl)
 • 60 g creme fraiche 18 %
 • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Noter

Holdbarhed: Kan holde sig op til 1 uge på køl. 

Fremgangsmåde

 • Urter, æggeblommer, sennep og hvidvinseddike blendes sammen.
 • Olien tilsættes langsomt i en tynd stråle, mens der fortsat blendes. 
 • Vend til sidst sammen med 2 spsk creme fraiche. 
 • Smag til med salt og peber. 
 • Kom urtecremen på skoldet glas og opbevar i køleskabet. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En kold urtecreme der passer til alt

Denne creme passer stort set til alle retter. Derfor er det også fordel at have den stående i køleskabet, så den er klar til servering. Man kan nemlig sagtens lave den flere dage i forvejen, uden at det går ud over smagen. Faktisk har den godt af at stå og trække smag. Den kolde krydderurtecreme kan bruges til fisk, som base i en kartoffelsalat, som kold dressing til varmrøget laks, til kylling eller kikærtefrikadeller

Prøv også at smøre den i en sandwich eller på en spinatvaffel med laks. Det er en lækker kombi! Urtecremen har en lidt tykkere konsistens end dressing, så derfor er den perfekt at smøre på. Den passer virkelig også godt til at smøre på et stykke surdejsbrød, hvis man serverer sådan et til grillaften eller fx suppe. Du kan også sagtens bruge cremen til at dyppe ovnkartofler eller pomfritter i.

nye kartofler med kold urtecreme

urtecreme og nye kartofler

Opskrift på grøn urtecreme

Denne opskrift er simpel og kræver ikke ret mange flere ingredienser end når man laver hjemmelavet mayonnaise. Man kan bruge alle mulige slags krydderurter – jeg har dog overvejende brugt purløg og dild, da det har sådan en skøn og sommerlig smag. 

Men du kan prøve med alt fra estragon, persille, kørvel, basilikum til koriander og selvfølgelig dild og purløg. På den måde kan du også variere urtecremen og bruge den til forskellige retter. Dén med dild og purløg er i hvert fald genial til fiskeretter, mens en grøn urtecreme med persille passer fremragende til kartofler og kartoffelsalat

Bruger du basilikum vil du få en smag, der klinger mere af pesto, men selvfølgelig stadig med den lækre, cremede konsistens. Denne kan fx bruges på bruschetta med tomat eller i en sandwich. 

kold urtecreme

Krydderurtecreme til varmrøget laks

Sådan en creme smager fantastisk til varmrøget laks. Det er i hvert fald dét, jeg har brugt denne til. I min opskrift med varmrøget laks laver jeg en rygeostcreme, men hvis du ikke er til rygeost, så er denne urtecreme en perfekt erstatning – især når man bruger dild. Dild og laks er jo et match made in heaven. 

Prøv også at lave urtecremen til andre typer fisk eller brug den til noget helt tredje. Hvis du laver en god portion og lader den stå i køleskabet, er jeg sikker på, at der pludselig dukker en god idé op til, hvad man kan bruge sådan en herlig urtecreme til. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments