Stegte tomater med gedeost og basilikum
Stegte tomater med gedeost er en super nem anretning, som tager sig rigtig godt ud på middagsbordet. Retten er simpel: Du skal bare bruge tomater, olie og honning, krydderier og gedeost, og så får du en stor portion velsmag.
Opskrift på stegte tomater med topping
Tomater stegt på panden smager fantastisk med en generøs håndfuld smuldret gedeost på toppen. De stegte tomater er søde og syrlige og får smag af krydderierne – timian, hvidløg, basilikum – og gedeosten tilføjer en perfekt, salt smag.
Stegte tomater
Ingredienser
- 2 stk bøftomater
- 10 g olivenolie*
- 10 g honning
- 2 kviste timian
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum
- ½ rulle gedeost (eller feta)
Fremgangsmåde
- Halvér tomaterne.
- Varm en stor pande op på højeste blus, når panden er rigtigt varm tilsættes olivenolie og tomaterne ligges på, med skærefladen nedad. Steg tomaterne i ca. 2 minutter på medium blus. Tilsæt timian, 1 fed hvidløg samt honning og steg i yderligere 1-2 minutter.
- Sluk for panden og vend tomaterne om og krydr med salt og peber.
- Kom på et fad og top med plukket basilikum og smuldret gedeost. Drys med en god olivenolie inden servering.
Tomater stegt på panden med urter
I min opskrift på stegte bøftomater skal du først og fremmest have fat i nogle store tomater – helst bøftomater. Dernæst skal panden varmes godt op, så tilføjer du olie og så tomaterne med skæresiden nedad. Tomaterne skal ikke have ret længe på panden, men de må gerne lige nå at få lidt farve. Mens tomaterne steger, tilføjer du smagsgiverne: timian, hvidløg og honning.
Når de pandestegt tomater er færdige, drysser du bare med lidt basilikum og gedeost og så er serveringen klar til bordet. Perfekt til en tapasaften, som hurtigt tilbehør eller en simpel frokost med en god bid brød.
Flere opskrifter med tomater
Jeg elsker at spise friske tomater, men jeg elsker også alt det man kan gøre med tomater ved tilberedning, som fx at stege dem. Prøv også mine ovnbagte tomater eller et lækkert foccacia med tomater.