Stegte tomater med gedeost og basilikum

Stegte tomater med gedeost er en super nem anretning, som tager sig rigtig godt ud på middagsbordet. Retten er simpel: Du skal bare bruge tomater, olie og honning, krydderier og gedeost, og så får du en stor portion velsmag.  

Opskrift på stegte tomater med topping

Tomater stegt på panden smager fantastisk med en generøs håndfuld smuldret gedeost på toppen. De stegte tomater er søde og syrlige og får smag af krydderierne – timian, hvidløg, basilikum – og gedeosten tilføjer en perfekt, salt smag. 

Stegte tomater  


Opskrift på stegte tomater på panden, med krydderurter. Anrettes med gedeost og basilikum – det perfekte tilbehør. Prøv dem her!
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 2 stk bøftomater
  • 10 g olivenolie*
  • 10 g honning
  • 2 kviste timian
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld basilikum
  • ½ rulle gedeost (eller feta)

Fremgangsmåde

  • Halvér tomaterne.
  • Varm en stor pande op på højeste blus, når panden er rigtigt varm tilsættes olivenolie og tomaterne ligges på, med skærefladen nedad. Steg tomaterne i ca. 2 minutter på medium blus. Tilsæt timian, 1 fed hvidløg samt honning og steg i yderligere 1-2 minutter.
  • Sluk for panden og vend tomaterne om og krydr med salt og peber.
  • Kom på et fad og top med plukket basilikum og smuldret gedeost. Drys med en god olivenolie inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tomater stegt på panden med urter

I min opskrift på stegte bøftomater skal du først og fremmest have fat i nogle store tomater – helst bøftomater. Dernæst skal panden varmes godt op, så tilføjer du olie og så tomaterne med skæresiden nedad. Tomaterne skal ikke have ret længe på panden, men de må gerne lige nå at få lidt farve. Mens tomaterne steger, tilføjer du smagsgiverne: timian, hvidløg og honning. 

Når de pandestegt tomater er færdige, drysser du bare med lidt basilikum og gedeost og så er serveringen klar til bordet. Perfekt til en tapasaften, som hurtigt tilbehør eller en simpel frokost med en god bid brød.  

stegte tomater

Stegte tomater med gedeost og basilikum

stegte tomater med gedeost

Flere opskrifter med tomater

Jeg elsker at spise friske tomater, men jeg elsker også alt det man kan gøre med tomater ved tilberedning, som fx at stege dem. Prøv også mine ovnbagte tomater eller et lækkert foccacia med tomater

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments