Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Melanzane alla parmigiana

Gå til opskrift Udskriv
Opskrift på Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana er en klassisk italiensk ret, hvor stegte skiver af aubergine lægges i lag med tomatsauce og parmesan imellem. Retten kommes i ovnen, osten smelter og ud kommer en fuldstændig vidunderlig og vegetarisk klassiker. Melanzane alla parmigiana er nem at lave og det mætter utrolig godt. 

Min opskrift på Parmigiana di melanzane følger den helt klassiske vis, hvor aubergineskiverne først saltes og steges, før de tilberedes i ovnen – al forno.  

Italiensk Melanzane med aubergine, tomat og ost

I denne opskrift bruger jeg ikke bare parmesan, men også mozzarella. Parmesanen kommer imellem lagene, mozzarellaen kommer på toppen. Det er seriøst så lækkert! 

Endnu vigtigere end osten, når det kommer til Melanzane alla parmigiana er dog, at aubergineskiverne saltes, før de steges. Auberginer indeholder nemlig masser af vand, som jo ikke smager af noget, samt nogle bitterstoffer, som man også kan trække ud ved at salte. 

Sådan salter du auberginer: Skær auberginerne i skiver, salt dem og vent gerne en halv til en hel time, eller til du kan vride vandet ud af dem. Herefter kan de steges til helt perfekt crispiness. Hvis du gerne vil være på forkant, kan auberginerne fint saltes dagen før og opbevares i køleskabet, indtil de skal bruges. 

Melanzane alla parmigiana

Opskrift på Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana stammer fra de sydlige italienske regioner, Campania og Sicilien. Hvorfor retten helt præcist hedder Melanzane alla parmigiana er der uenighed om. Nogle mener det indlysende, at det er på grund af parmesanosten, mens andre hælder til forklaringen, at ordet ”Parmiciana” på siciliansk hentyder til, at aubergineskiverne stables i lag. 

Lige meget hvem der har ret, så er Parmigiana di melanzane en genial og simpel ret, som især er lækker, hvis man vælger de bedste råvarer:

Vælg en god parmesanost – gerne en der har modnet i 12 eller 24 måneder – gode tomater til saucen eller en italiensk passata. Brug olivenolie til at lave saucen, og en god stegeolie til at stege aubergineskiverne, som fx solsikkeolie. Olivenolie egner sig ikke til at stege i, da temperaturen bliver for høj. Du kan evt. også give retten et godt drizzle olivenolie på toppen lige før servering. 

Reklamelinks er markeret med*
Melanzane opskrift

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana – en italiensk ret med aubergine, lækker tomatsauce og parmesan, som bages i ovnen.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse45 min
Tilberedelse20 min
I alt1 t 5 min

Ingredienser

Auberginer

  • 5 stk auberginer
  • flagesalt*

Tomatsauce

  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g olivenolie*
  • 50 ml hvidvinseddike*
  • 1 dåser hakkede tomater
  • 10 g sukker
  • 2 stk mozzarellakugler
  • friskkværnet peber
  • 20 g Parmesan

Serveringsforslag

  • 40 g Parmesan
  • 0,5 bundt basilikum

Fremgangsmåde

Auberginer

  • Skær aubergine på langs, der skal blive ca. 3-4 skiver pr. aubergine.
  • Læg dem på et stykke bagepapir. Drys dem med rigeligt salt og lad dem trække i 30 minutter – gerne en time, så salten trækker væden ud. Mens auberginerne trækker, tilberedes tomatsaucen.
  • Vrid nu væden ud af auberginerne.
  • Sæt en pande ved middelhøj varme. Kom lidt olie på panden og steg auberginerne på begge skæresider, til de er lettere gyldne. Kom dem derefter over på et fedtsugende papir.

Tomatsauce

  • Skær løg og hvidløg fint. Sæt en gryde på medium varme og steg løg og hvidløg af i 2 spsk olivenolie i ca. 1 minut, indtil de er transparente.
  • Kom 0,5 dl hvidvinseddike på og lad det fordampe. Kom de hakkede tomater og sukker ved og tilsæt 1 dl vand. Lad det småsimre i ca. 15 minutter. Smag tomatsaucen til med lidt sukker samt salt og peber.
    Tip: Du kan både blende tomatsaucen eller lade den blive som den er, alt afhængig af hvor groft du vil have det. Jeg blender det gerne.
  • Tænd ovnen på 175°, varmluft.
  • Tag et mellemstort fad. Kom lidt tomatsauce i bunden, og kom de stegte auberginer på så det dækker, krydr med friskkværnet peber. Kom ligeledes lidt revet parmesan efter behov og revet mozzarella ved, men sørg for du har til alle lagene. Gentag processen indtil der ikke er mere aubergine tilbage.
  • Bag i ovnen ca. 15-20 minutter.
  • Top med friskrevet parmesan og basilikumsblade.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til Melanzane

Siciliansk Melanzane di parmigiana kan serveres som tilbehør, hovedret eller som en del af en antipasti. Sidstnævnte er det man ofte spiser retten som. 

Hvis du gerne vil servere Melanzane som en del af en hovedret, er det lækkert at servere retten til fx groft brød. Brødet kan nemlig dyppes i tomatsaucen. Mums!

Er du på udkig efter flere klassiske italienske retter, så har jeg masser på bloggen, som fx kan serveres som tilbehør sammen med Melanzane, eller som en del af en italiensk tapas. 

Melanzane med aubergine

Melanzane med parmesan og auberginer

Italiensk Melanzane med aubergine, tomat og ost
Kategorier - Aftensmad, Antipasti
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Bruschetta-med-svampe

Bruschetta med svampe

opskrift Osso buco

Osso buco med kartoffelmos og gremolata

risotto med knoldselleri og parmesan

Risotto med knoldselleri

pastasauce

Den perfekte pastasauce på 2 minutter!

Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler

Hvid pizza med kartoffel, rødløg og trompetsvampe

opskrift på pasta med græskar

Pasta med græskar, svampe og spinat

Pasta med røget laks og dildpesto

Pasta med røget laks og dildpesto

Opskrift på spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Feb 2

Open
SCORERETTEN til den der elsker bearnaise! 😉⁠ 
⁠
Pasta bearnaise er vildt nemt at lave. Du kan nok tænke dig til hvordan det smager for vi kender jo alle smagen af en god bearnaise 🙃⁠
⁠
Men nu har jeg jo lavet denne pasta-udgave og kan fortælle dig, at det smager godt! Sådan virkelig, virkelig godt 📯⁠
⁠
📘 Opskriften er min kærestes påfund, og da han nævnte den for mig var jeg solgt. På under 20 minutter får du lavet denne cremede og intense pastaret, der har en fantastisk smag af frisk estragon, smør og en syrlighed fra eddiken. ⁠
⁠
Du skal da bare prøve denne! Find opskriften på Marialottes.dk. I dagens story kan du også tilgå den direkte med link, ellers er den at finde i min bio link ⭐️⁠
⁠
#bearnaise #pastaret #estragon #easydish #marialottes

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK