Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Melanzane alla parmigiana

Gå til opskrift Udskriv
Opskrift på Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana er en klassisk italiensk ret, hvor stegte skiver af aubergine lægges i lag med tomatsauce og parmesan imellem. Retten kommes i ovnen, osten smelter og ud kommer en fuldstændig vidunderlig og vegetarisk klassiker. Melanzane alla parmigiana er nem at lave og det mætter utrolig godt. 

Min opskrift på Parmigiana di melanzane følger den helt klassiske vis, hvor aubergineskiverne først saltes og steges, før de tilberedes i ovnen – al forno.  

Italiensk Melanzane med aubergine, tomat og ost

I denne opskrift bruger jeg ikke bare parmesan, men også mozzarella. Parmesanen kommer imellem lagene, mozzarellaen kommer på toppen. Det er seriøst så lækkert! 

Endnu vigtigere end osten, når det kommer til Melanzane alla parmigiana er dog, at aubergineskiverne saltes, før de steges. Auberginer indeholder nemlig masser af vand, som jo ikke smager af noget, samt nogle bitterstoffer, som man også kan trække ud ved at salte. 

Sådan salter du auberginer: Skær auberginerne i skiver, salt dem og vent gerne en halv til en hel time, eller til du kan vride vandet ud af dem. Herefter kan de steges til helt perfekt crispiness. Hvis du gerne vil være på forkant, kan auberginerne fint saltes dagen før og opbevares i køleskabet, indtil de skal bruges. 

Melanzane alla parmigiana

Opskrift på Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana stammer fra de sydlige italienske regioner, Campania og Sicilien. Hvorfor retten helt præcist hedder Melanzane alla parmigiana er der uenighed om. Nogle mener det indlysende, at det er på grund af parmesanosten, mens andre hælder til forklaringen, at ordet ”Parmiciana” på siciliansk hentyder til, at aubergineskiverne stables i lag. 

Lige meget hvem der har ret, så er Parmigiana di melanzane en genial og simpel ret, som især er lækker, hvis man vælger de bedste råvarer:

Vælg en god parmesanost – gerne en der har modnet i 12 eller 24 måneder – gode tomater til saucen eller en italiensk passata. Brug olivenolie til at lave saucen, og en god stegeolie til at stege aubergineskiverne, som fx solsikkeolie. Olivenolie egner sig ikke til at stege i, da temperaturen bliver for høj. Du kan evt. også give retten et godt drizzle olivenolie på toppen lige før servering. 

Reklamelinks er markeret med*
Melanzane opskrift

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana – en italiensk ret med aubergine, lækker tomatsauce og parmesan, som bages i ovnen.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse45 min
Tilberedelse20 min
I alt1 t 5 min

Ingredienser

Auberginer

  • 5 stk auberginer
  • flagesalt*

Tomatsauce

  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g olivenolie*
  • 50 ml hvidvinseddike*
  • 1 dåser hakkede tomater
  • 10 g sukker*
  • 2 stk mozzarellakugler
  • friskkværnet peber
  • 20 g Parmesan

Serveringsforslag

  • 40 g Parmesan
  • 0,5 bundt basilikum

Fremgangsmåde

Auberginer

  • Skær aubergine på langs, der skal blive ca. 3-4 skiver pr. aubergine.
  • Læg dem på et stykke bagepapir. Drys dem med rigeligt salt og lad dem trække i 30 minutter – gerne en time, så salten trækker væden ud. Mens auberginerne trækker, tilberedes tomatsaucen.
  • Vrid nu væden ud af auberginerne.
  • Sæt en pande ved middelhøj varme. Kom lidt olie på panden og steg auberginerne på begge skæresider, til de er lettere gyldne. Kom dem derefter over på et fedtsugende papir.

Tomatsauce

  • Skær løg og hvidløg fint. Sæt en gryde på medium varme og steg løg og hvidløg af i 2 spsk olivenolie i ca. 1 minut, indtil de er transparente.
  • Kom 0,5 dl hvidvinseddike på og lad det fordampe. Kom de hakkede tomater og sukker ved og tilsæt 1 dl vand. Lad det småsimre i ca. 15 minutter. Smag tomatsaucen til med lidt sukker samt salt og peber.
    Tip: Du kan både blende tomatsaucen eller lade den blive som den er, alt afhængig af hvor groft du vil have det. Jeg blender det gerne.
  • Tænd ovnen på 175°, varmluft.
  • Tag et mellemstort fad. Kom lidt tomatsauce i bunden, og kom de stegte auberginer på så det dækker, krydr med friskkværnet peber. Kom ligeledes lidt revet parmesan efter behov og revet mozzarella ved, men sørg for du har til alle lagene. Gentag processen indtil der ikke er mere aubergine tilbage.
  • Bag i ovnen ca. 15-20 minutter.
  • Top med friskrevet parmesan og basilikumsblade.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Tilbehør til Melanzane

Siciliansk Melanzane di parmigiana kan serveres som tilbehør, hovedret eller som en del af en antipasti. Sidstnævnte er det man ofte spiser retten som. 

Hvis du gerne vil servere Melanzane som en del af en hovedret, er det lækkert at servere retten til fx groft brød. Brødet kan nemlig dyppes i tomatsaucen. Mums!

Er du på udkig efter flere klassiske italienske retter, så har jeg masser på bloggen, som fx kan serveres som tilbehør sammen med Melanzane, eller som en del af en italiensk tapas. 

Melanzane med aubergine

Melanzane med parmesan og auberginer

Italiensk Melanzane med aubergine, tomat og ost
Kategorier - Aftensmad, Antipasti
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Pappardelle med svamperagout

Pappardelle med svamperagout

nem kartoffelpizza opskrift

Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin

opskrift på nem pasta med broccolisauce

Spaghetti med broccolisauce og pistacie

Pasta med røget laks og dildpesto

Pasta med røget laks og dildpesto

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet brød med oliventapenade og feta

Pastasalat med pesto og mozzarella

Pastasalat med pesto, tomater og mozzarella

Vodka pasta

Vodka pasta

Tortellini

Tortellini med bacon og ærter i flødesauce

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 22

Open
Madplan til uge 21 er nu ude 🤩⁠ Frygt ej, den står ikke på pandekager hele ugen - MEN det er ugens snack 😋⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:
🫑 Pasta med stegte peberfrugter⁠
💚 Spinatpandekager med agurkesalat⁠
🍝 Salviepasta og grillede peberfrugter med ricottacreme⁠
🐚 Dampede muslinger med pommes frites og estragonmayo⁠
🐽 Pulled pork med coleslaw⁠
🌭 Pulled pork hotdog (resterne fra dagen før)⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 💜⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge16 #uge16madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan⁠

marialottes

View

Maj 21

Open
Salat med syltede rødløg og feta 😋⁠ En sprit-ny salat er netop udgivet på Marialottes.dk. 
⁠
Denne her er lige så farverig som den med rabarber og asparges jeg delte. Men det er jo kendetegnet for forår- og sommersalater. Også hvorfor jeg absolut elsker denne tid på året 🤩⁠
⁠
Jeg elsker syltede rødløg, og det fungere også bare fantastisk i denne salat. Det er nemlig både en bæredygtig og lækker måde at anvende rødløg. De holder sig længere, de smager af mere og så sker der bare noget magisk med farven, når de syltes 💓⁠
⁠
Har du syltet rødløg stående på køl altid? 💓🧅⁠
⁠
I denne opskrift finder du både ingredienser og fremgangsmåde til at lave syltede rødløg og salaten her 🥗⁠
⁠
Det hele er tilgængeligt LIGE NU på Marialottes.dk - velbekomme - du finder opskriften på hjemmesiden, eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#farverigsalat #smukkefarver #sommersalat #forårssalat #salatermedfarver #syltetrødløg #salatmedrødløg #feta #valnødder #salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠

marialottes

View

Maj 17

Open
Bliver man da ikke bare i godt humør af denne farvebombe af en salat?! 🌈⁠
⁠
Denne salat altså bare så smuk og en vidunderlig kombination af det bitre fra radicchio, salte og fede fra feta, syrlig og søde fra de rå marinerede rabarber og sprøde fra asparges og pinjekerner. Salaten her, har det hele! 🤩⁠
⁠
Rabarbersalaten er en sikker vinder hele sommeren, og hvis du har rabarber hjemme i haven eller sommerhuset, så er det altså en fantastisk måde at tilberede den på. Rabarbertærte er også genialt, og det har jeg også opskrift til, hvis du mangler 😉⁠
⁠
Faktisk er rabarber en grøntsag... men den er stadig fantastisk smuk i farven, og hvad end du bruger dine rabarber til, smager det garanteret vidunderligt 😝⁠
⁠
Du finder hvertfald opskrift på denne salat via link i bio, eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#rabarber #farverigsalat #rabarbersalat #salatmedrabarber #asparges #feta #pinjekerner #regnbue #smuksalat⁠
#salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 16

Open
Et lille hej fra Grækenland 🇬🇷 Her er varmt, utrolig smukt og 50 % af tiden går med at spise lækker græsk mad. Jeg elsker det, det er så frisk, lavet med lækre råvarer. Lækre oliven, olivenolie, græsk yoghurt, grøntsager. Listen er lang for al det gode, og jeg fik sådan lyst til at inspirere med lidt græsk mad:⁠
🥒 Tzatziki ⁠
🥗 Græsk salat⁠
🍅 Gyros⁠
🫓 Græske fladbrød⁠
🍗 Kyllinge souvlaki og kartofler⁠
🍴 Moussaka⁠
... og en masse 🍦, ☕️ og græske desserter 🍮⁠
⁠
Alle opskrifterne kan I finde via linket i min profil, hvis du har lyst til at græske-vibes og sommermad☀️🇬🇷⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#græskmad #mad #grækenland #sommermad #tomat #Tzatziki #græsktzatziki #Tzatzikiopskrift #græskeopskrifter #marialottes #oliven #olivenolie #hverdagsmad #sommeropskrifter #græsk #sommer #nemhverdagsmad

marialottes

View

Maj 15

Open
⁠UGENS MADPLAN 🍽 ⁠
⁠
En ny madplan er klar på marialottes.dk med en masse skønne, simple og forårsvenlige opskrifter.⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
I den kommende uge byder madplanen på:⁠
🍅 Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød⁠
🤍 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella med labneh⁠
😋 Butterdejsskåle og blomkålssalat⁠
💚 Enchiladas med guacamole⁠
🍕 Pizza med parmaskinke⁠
🤍 Blomkålspasta⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge20 #uge20madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan #nemmeretter⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK