
Jeg har nok sagt det her før, men jeg er helt tosset med tærte! Det er klart en af mine foretrukne hverdagsretter, da det er nemt at lave og smager så lækkert, hver gang. Altså jeg tror virkelig det er svært at lave en tærte, der ikke smager godt. Der er uendelige muligheder for kombinationer i fyldet, og hvis man så har en frisk salat klar ved siden af, er aftensmaden på en almindelig hverdag reddet.
Vegetarisk tærte med løg og ost
Løgtærte er bestemt ikke nogen dårlig ide. I denne tærte er der udover løg også soltørrede tomater og porre, som virkelig spiller godt sammen med løg. Og selvom smagen sidder lige i skabet, så er det bedste ved denne tærte alligevel, hvor smuk den er med cirklerne af løg i forskellige farver. Så for æstetikkens skyld, er det vigtigt at bruge både hvide og røde løg i tærten.

Læs også: Hvis du er lige så glad for tærter som mig, så tag endelig også et kig på nogle af mine andre tærter, fx tærte med gedeost, laksetærte med hytteost, tærte med græskar eller vegetarisk tærte.
Skøn løgtærte med mix forskellige løg
Først og fremmest er en tærte jo ikke bedre end dens tærtebund. Jeg bruger en grov hjemmelavet tærtedej, som er min go-to opskrift på en sundere tærtedej. Tærtedejen kan laves enten med smør eller med olie – op til dig, hvor sund den skal være!
Du kan også bruge en færdiglavet tærtedej, hvis det skal gå stærkt. Fx hvis du kommer sent hjem og ikke har lyst til at bruge mere tid i køkkenet end højst nødvendigt, så er færdiglavet tærtebund altså en god genvej til et sundt og velsmagende måltid.
Når bunden er på plads, så skal der blot fyld og æggemasse i. Fyldet i denne løgtærte består selvfølgelig af løg og desuden kapers, soltørrede tomater og porre. Æggemassen laves af æg, ost og creme fraiche og desuden krydderier i form af muskatnød og timian. Muskatnød passer virkelig godt til en tærte, hvis du spørger mig – især løgene er i godt selskab!
Opskriften på løgtærte finder du her:

Løgtærte
Ingredienser
Tærtebund
- 1 stk tærtedej (den grove med olie)
Fyld
- 4 stk æg
- 50 g revet ost (fx mozzarella el parmesan)
- 3 dl cremefraiche
- 2 tsk muskatnød (fintrevet)
- 1 stk porrer
- 1 dl kapers (kan undlades)
- 1 dl soltørrede tomater
- 3 kviste timian (finthakket)
- 4 stk rødløg (smø)
- 2 stk løg (små)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tærtebund
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Følg opskrifen på min tærtebund – i denne tærte, er der anvendt opskriften på tærtedejen bagt med olie.
- Efter den er forbagt kan du tilsætte fyld.
Fyld
- Pisk æg, ost, cremefraiche og muskatnød sammen.
- Skær porren i skiver og rør dem i æggemassen sammen med kapers, soltørrede tomater og finthakket timian. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Pil løgene og skær dem i halve. Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund og top med løgene, således at de lægger med skærefladerne opad – ligesom på billederne.
- Tryk dem en smule ned i æggemassen, så de ikke stikker op.
- Bag tærten i ovnen i ved 180° varmluft i ca. 30-35 min, til løgene tager farve og æggemassen har sat sig.
- Velbekomme.
Nem opskrift på løgtærte med timian
Min opskrift på tærte med løg og ost er nem at lave og derfor perfekt til et hverdagsmåltid, selvom en løgtærtes udseende sagtens ville kunne bære at blive serveret til et festmåltid. Eller som en del af en buffet?
Tærten er vegetarisk, men det er helt sikkert, at nogle skiver eller tern af bacon ikke ville ødelægge noget. Man kan også tilføje kyllingestykker, hvis man savner kødet, eller selvfølgelig holde tærten vegetar venlig som opskriften foreskriver. Hver gang jeg laver den synes jeg ikke, at der mangler noget, så jeg foretrækker at keep it simple og kødfrit. Protein er der desuden rigelige mængder af både fra osten og æggene.
Man skal sådan set bare bruge en eller anden slags revet ost, fx mozzarella, parmesan eller cheddar – hvad end du nu har liggende eller har lyst til. Du kan også vælge at bruge hytteost i stedet for revet ost. Det ville være det fedtfattigere alternativ, der samtidig giver en super lækker konsistens.

Prøv også en løgtærte med gedeost
Løg i tærte er noget jeg er svært glad for, og derfor er det her heller ikke den første løgtærte du finder på bloggen. Hvis din interesse er vakt, så må du endelig prøve min gedeost tærte med karamelliserede rødløg. Løg og gedeost smager nemlig så godt sammen! Du kan også prøve en anden opskrift, hvor de to råvarer går perfekt kombinationen. Det er min opskrift på burger med gedeost og karamelliserede rødløg.
Og nu vi snakker om løg: Giv endelig også dette løgbrød et skud, hvor løgets smukke struktur får lov at spille en rolle. Løgene lægges nemlig ovenpå det dejen, inden det kommer i ovnen og bliver til et skønt løgbrød.
