Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Nøddepostej med svampe

Gå til opskrift Udskriv
Nøddepostej opskrift

En vegetariske nøddepostej er jeg blevet vild med! Jeg er faktisk ikke så stor fan af leverpostej og spiser det sjældent – heller ikke til højtider. Jeg bryder mig ikke så meget om smagen, så lige på det punkt er jeg lidt kræsen. Ikke desto mindre så er jeg helt tosset med denne nøddepostej, som i princippet er en erstatning for leverpostej, men samtidig kan så meget mere end leverpostej kan. Jeg synes i hvert fald smagen er så skøn! 

Du kan spise den som en postej på rugbrød med syltede rødbeder, asier eller lignende på. Eller som en fransk nøddepaté på fx baguette.  

Den perfekte nøddepostej til julebordet

Pate med svampe er selvfølgelig en oplagt ret til julebordet til dig, der er vegetar. Jeg serverede selv en sprød rødkålssalat til denne svampepostej, og så bliver det jo ikke mere julet. Den kan redde enhver vegetarisk julemiddag eller julefrokost. Og ellers er hjemmelavet gammeldags lun rødkål også virkelig lækkert til.

Selv for folk, der spiser kød, er nøddepaté et sikkert hit, for den er dyb i smagen og kan derfor sagtens erstatte den klassiske leverpostej til en julefrokost. 

Pateen er ret julet på grund af hasselnødderne – men jeg vil også mene, at den sagtens kan spises året rundt. Leverpostej kommer jo på frokostbordet hele året, så hvorfor ikke også nøddepostej? 

Jeg er selvfølglig biased, fordi jeg ikke selv kan lide leverpostej, men jeg synes virkelig den her postej er en opgradering af leverpostej. Jeg tror fx den kommer til at blive et hit til påskefrokosten, når det bliver påsketid.

Vegetarisk postej med svampe og nødder

En vegetarisk nødde- eller svampepostej skal i min optik være fuld af smag og gerne have lidt bid. Udover nødder og svampe, bruger jeg derfor kogt quinoa i opskriften, som fungerer godt til at gøre postejen lidt grovere. 

For smags skyld er det ligegyldigt hvilken farve quinoa, du bruger – udseendet taget i betragtning får du en lys paté, hvis du bruger hvid quinoa og en mørkere, mere leverpostej-lignende, hvis du bruger rød eller sort quinoa. 

Alternativt kan du bruge brune ris eller lave en nøddepostej med linser i stedet for quinoa. Tilføjelsen af linser, ris eller quinoa gør nøddepostejen dejlig mættende og desuden fuld af protein. Sundt og velsmagende.

svampe til nøddepostej

nøddepostej

Opskrift på nøddepostej/nøddepaté

Nøddepate er ret nemt at lave. Har du en foodprocessor, så er det især nemt, da både svampe og nødder kan forarbejdes i den. Det er især vigtigt, at du følger fremgangsmåden for nødderne. De skal nemlig ikke males til mel, men derimod hakkes meget groft. Så et par omgange i blenderen eller foodprocessoren burde være nok. Det er igen for konsistensens skyld, så patéen ikke bliver for glat. 

Svampe, nødder og quinoa er de essentielle ingredienser, men der tilføjes også en masse smag til den vegetariske postej i form af timian, soya, løg og hvidløg. Det smager simpelthen himmelsk i kombi med svampe og nødder. Du kommer ikke til at savne kødet, trust me. 

Opskriften på nøddepostej finder du her:

Reklamelinks er markeret med*
Nøddepostej med svampe

Nøddepostej

Nøddepostej med svampe. Her får du en simpel opskrift på postej med svampe/svampepate, som er perfekt til frokost eller i december til jul.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 6 Personer
Forberedelse35 min
Tilberedelse50 min
I alt1 t 25 min

Ingredienser

  • 100 g hvide quinoa*
  • 525 g portobellosvampe
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 spsk tørret timian
  • 45 ml soyasauce*
  • 100 g hasselnødder*
  • 100 g mandler*
  • 150 ml fløde
  • 2 stk æg
  • 2 tsk flagesalt*
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 30 g olivenolie*

Fremgangsmåde

  • Kog quinoa/ris efter pakkens anvisning i letsaltet vand og lad dem derefter afkøle.
  • Rens svampene og hak dem i små tern. Kør dem evt. i en foodprocessor. 
  • Pres hvidløg og snit løg fint.
  • Steg hvidløg og løg af på en pande i lidt olie i et par minutter. Tilsæt svampene og steg dem med til de begynder at frigive deres væde. Når det meste af væden er fordampet tilsættes timian, soya og steges med et par minutter. Tag herefter af panden og over i en skål. 
  • Hak 100 g nødder groft og 100 g nødder fint – ikke til mel, men meget fint. Kom nødderne i skålen med svampe og tilsæt quinoa. Smag til med salt og friskkværnet peber. 
  • Pisk fløde og æg sammen. Vend med svampe-nødde-blandingen, til du har en sammenhængende masse. 
  • Smør en rugbrødsform med smør eller olivenolie og hæld blandingen heri. 
  • Bag nøddepostejen ved 180° varmluft i ca. 50-60 minutter (afhængig af den form du bruger) og kig til den efter 50 min. Har massen sat sig (tjek med en gaffel) og har den fået en gylden og brun overflade, er den færdig. Ellers giver du den 5-10 minutter mere.
  • Lad den akøle i formen og skær direkte herfra eller vend den ud på et fad. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
tilbehør nøddepostej:nøddepate

Brug de svampe du har til din nøddepostej/svampepostej

Nøddepostej eller svampepostej – begge navne kan bruges, da begge ingredienser er lige vigtige. Svampene tilføjer nemlig masser af umami – og det er ligegyldigt, hvilke svampe du bruger. Jeg bruger altid enten champignon – brune, hvide eller begge dele – eller portobello. Disse svampe kan man nemlig altid få fat på og er rigeligt juicy til opskriften.  

Men i princippet gør det ingen forskel, hvilke svampe du bruger – så brug dem du nu har liggende. 

Kategorier - Aftensmad, Frokost, Julemad til juleaften
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

hjemmelavet rejesalat med creme fraiche

Rejesalat med dild

Ramen suppe med kylling og nudler

Ramen suppe med kylling og nudler

Bulgursalat med abrikoser

Bulgursalat med abrikoser, mandler og mynte

Tomatsuppe med gulerod og ingefær

Tomatsuppe – klassisk og cremet

pasta med broccoli på 20 minutter

Pasta med broccoli og spinat

Caponata

Caponata med aubergine – siciliansk antipasti

Hvedekernesalat

Hvedekernesalat med græskar og urteolie

Porretærte med bacon og hytteost

Porretærte med bacon

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK