Annonce

Avocadosmash med pocheret æg

avocadosmash med pocheret æg på ristet surdejsbrød

Lækker, hurtig og nem avocadosmash, også kendt som avocadomad toppet med pocheret æg og purløg er perfekt til morgenmad, brunch eller frokost. Det er nemt at lave avocadosmash, og det kan bruges som pålæg på rugbrød, surdejsbrød, madvafler eller toastbrød – uanset hvilken variant du går med, garanterer jeg dig en lækker avocadomad!

Avocadosmash med pocheret æg

Flere nemme opskrifter med avocado:
Avocadodressing og laksetatar med avocado.

Nem opskrift på avocadomad med æg

Det er ret nemt at lave avocadosmash, da du blot skal mose avocadoen med en gaffel. Når du først har lavet den er du næsten i mål.

Det pocheret æg tager ingen tid at lave. Det skal blot koges i vand med eddike i ca. 3 minutter, og herefter i koldt vand. Det er lige prikken over i’et at komme sådan et porøst æg på toppen, og voila så har du den lækreste avocadomad med æg!

Opskriften på mad avocadosmash og pocheret æg får du her:

avocadosmash med pocheret æg på ristet surdejsbrød

Avocado mad med pocheret æg

Hurtig og nem avocadosmash eller avocadomad om man vil, toppet med pocheret æg og purløg er perfekt til morgenmad, brunch eller frokost.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Avocadosmash

  • 2 stk avocadoer
  • ½ stk citron
  • 2 skiver surdejsbrød
  • ½ bundt purløg

Pocheret æg

Fremgangsmåde

  • Skræl avocadoerne og tag stenene ud. Mos det med en gaffel og smag til med masser citronsaft, salt og peber.
  • Rist brødet og hak purløg fint.

Pocheret æg

  • Sæt en gryder over med vand og kom eddike i. Når vandet koget kommes ægenne i gryden og varmes skrues ned, til lige under kogepunket.
  • Pocher æggene i ca. 3 minutter.
  • Tag dem herefter op af gryden og skyl dem hurtigt i koldt vand.
  • Anret avocadosmash på brødet, top med pocheret æg, finthakket purløg og krydr med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lækker avocadosmash med pocheret æg på ristet surdejsbrød

Jeg laver mig gerne sådan en omgang avocadosmash/avocado mad til morgenmad eller frokost, hvis vi har nogle gode modne avocadoer liggende. Det er ikke så tit det sker, men jeg elsker sådan en mad – gerne med masser af citron, et æg og purløg på toppen.

Jeg servere altså på et hjemmebagt surdejsbrød eller rugbrød. Det er så hurtigt og nemt, og så kræver det meget få ingredienser at lave sådan en avocado mad. Du skal kun bruge: modne avocadoer, citron, salt og peber til selve avocadosmashen. Og det er selvfølglig valgfrit om du vil anrette med et pocheret æg på toppen, men det smager dejligt og giver lige den der ekstra cremethed!

mad med avocado og æg
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments