Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Surdejsbrød uden gær

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
Surdejsbrød

Et sprødt brød bagt med surdej, mmmh.. Der findes, i min optik, altså intet bedre! Jeg er blevet ret glad for at bage med surdej, som I måske fornemmer på de seneste indlæg hvor mine bagværk er bagt med surdej. Nu blev det et dejligt surdejsbrød, som jeg vil dele opskriften på.

Jeg delte for nogle uger siden min guide til surdej, som I har taget så dejligt imod. Alle jeres billeder, opskrifter osv., ser simpelthen så fine ud! Det varmer mit lille surdejselskende hjerte. Bliv endelig ved med det, og tag mig også gerne på min Instagram, hvis I bager nogle af mine surdejsbrød og boller eller bare prøver mine opskrifter.

Luftigt surdejsbrød til en hver lejlighed

Jeg kan spise et surdejsbrød til alle mine måltider. Om morgenen med smør og ost på eller sammen med en god omgang scrambled eggs. Til frokost kan jeg godt lide at få brød til min salat eller suppe. Og det samme til aften. Et luftigt surdejsbrød egner sig altså bare til det meste.

surdejsbrød med hvedemel

Et hjemmebagt groft surdejsbrød uden gær

Det er helt oplagt at anvende surdej til brød, og dermed undgå at bruge gær. du på den måde kan undgå at bruge gær. Et hjemmebagt brød bagt med surdej er fantastisk, fordi det også holder længere på fugten, da der ikke er gær i. Når du først har fået øjnene op for at bage med surdej, så bliver du bidt af det. Derudover bidrager surdej med gode sundhedsmæssige egenskaber, smag og karakter i bagværket. Det kan du også læse mere om i min guide, hvor jeg også beskriver step-by-step hvordan du kan starte en surdej op.

Jeg ønsker at vi skal få implementeret mere surdej i vores bagninger, fordi det er mere simpelt end mange tror – det er ihvertfald min opfattelse. Der er selvfølgelig lidt mere arbejde og tid i det, men det er til den uoverskuelige side.

Se også denne opskrift på et lækkert brød med surdej, hvor jeg har tilføjet valnødder og tørrede figner. Et brød der er lidt mere til den søde side, men det fungerer så godt med nødderne og den tørrede frugt. Særligt med et godt lag smør på.

Få opskriften på mit bedste brød med surdej her:

Reklamelinks er markeret med*
Surdejsbrød uden gær

Surdejsbrød

Groft surdejsbrød med luftig krumme og sprød skorpe. Her får du den bedste opskrift på hjemmebagt surdejsbrød uden gær.
4,23 fra 18 stemmer
Antal: 1 Brød

Ingredienser

Brød

  • 100 g surdej
  • 380 g vand
  • 400 g hvedemel
  • 100 g ølandshvedemel
  • 12 g flagesalt*

Køkkenudstyr

  • Bagestål*
  • Dejsnitter*
  • Hævekurv*
  • Condibøtter*
  • Hørklæde*
  • rismel så dejen ikke hænger fast i hørklæde

Noter

TIP: Har du en ovn med dampfunktion, så brug det endelig. Har du ikke denne funktion på din ovn, kan du komme en bradepande under dit bagestål. Når bollerne er sat ind, kommer du vand i bradepanden – det danner lidt damp.

Fremgangsmåde

  • OBS! Jeg bruger en røremaskine.

Dag 1

  • Vand (25°) og mel røres sammen i en skål til al melen er absorberet. Lad det stå i 60 minutter Herved sker der en autolyse, hvor glutennetværket har mulighed for at udvikle sig.
  • Rør surdejen i og tilsæt salt. Rør dejen på langsom hastighed og ælt i ca. 10-12 minutter til du får en glat og smidig dej*
    * Det er vigtigt at dejen bliver æltet godt. Under æltningen dannes der et glutennet i dejen og denne proces er vigtig, da det er dét som holder på luften, når dejen hæver. Man får altså derfor et mere luftigt og fugtigt brød, når dejen er æltet godt. Du ved at dejen er god, når du kan strække et stykke dej, uden at det sprækker – ellers skal det æltes noget mere. Jeg ælter alle mine surdejsopskrifter, men det er forskelligt hvor længe. En vigtig tommefinger-regel er, at holde lidt øje med dejen. Når den begynder at slippe skålens kanter og er smidig samt glat, er den god. Den må nemlig ikke blive for varm eller overæltes, da det kan ødelægge strukturen i dejen.
  • Smør en bøtte (jeg bruger disse firkantet*) med olie og hæld dejen heri. 
  • Lad den stå på køkkenbordet i 4 timer ved stuetemperatur, mens du én gang i timen laver en foldning. Dette gør du ved at hive op i dejen og folder den ind over midten, hele vejen rundt (SE VIDEO, længere nede). 
  • Lav din hævekurv klar ved at lægge hørklæde i og drys med rismel.
  • Kom rismel på et bord og vend dejen ud herpå. Lad dejen flade ud, og tag nu fat i yderkanterne af dejen og fold den ind over midten, så det danner en samling.
  • Kom brødet over i den beklædte hævekurven og lad samlingen vende opad. Lad det stå på køkkenbordet 30 minutter og sæt derefter på køl – gerne 12 timer.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet næsten morgen.
  • Skru ovnen op på 250° varmluft, og lad ovnen varme op i 30-60 minutter, til den er helt varm. Hvis du har et bagestål så lad det varme op med ovnen. Har du ikke et bagestål, kan du sætte din almindelige bageplade ind til den bliver brandvarm.
  • Vend forsigtigt dejen ud på et stykke bagepapir.
  • Drys evt. med lidt mel ovenpå, for et flot udtryk og lav et snit på toppen af brødet.
  • Træk forsigtigt bagepapiret over på bagestålet eller bagepladen og sæt brødet i ovnen.
  • Bag brødet på 250° varmluft i 20 minutter. Herefter skrues ovnen ned på 220° varmluft og brødet bages færdigt i 10-12 minutter til det er gyldent/mørkt udenpå.
YouTube video
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
surdejsbrød opskrift
Kategorier - Bagværk, Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

52 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Sunde havregrynsmuffins med hindbær og kokos

Havregrynsmuffins med hindbær

Knækbrød med polenta

Knækbrød med polentamel

stikkelsbærmarmelade

Stikkelsbærmarmelade

Pandekager uden banan og mel

Sunde pandekager uden banan

kanelbrød med smør

Kanelbrød

Boller med hampefrø

Boller med hampefrø

gulerodsbrud -1

Gulerodsbrud – bløde og luftige

Surdejsbrød med valnødder og figner

Surdejsbrød med valnødder og figner

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad

marialottesdk

View

Jan 22

Open
Så nærmer vi os uge 4, dermed er det også tid til en ny madplan! ⁠
⁠
I madplan uge 4 kan du denne uge glæde dig til en brunlig mad-palette med sæsonpræget mad 😋⁠
⁠
Glæd dig til⁠
🤎 Squash lasagne serveret med salat med parmesan⁠
🤎 Jordskokkerisotto⁠
🤎 Lammefrikadeller med tabouleh salat⁠
🤎 Pasta med salvie og brunet smør⁠
🤎 Svinekoteletter med bagte kartofler og grøntsager⁠
🤎 Svampetærte med rødbedesalat⁠
⁠
OG en skøn snack, nemlig saltkarameller MMMMM⁠
⁠
Find den på dagens Story og i link i bio! ⁠
#madplanuge4 #marialottes #nemmadplan #matplanuke4⁠
#nemmeretter #godmad #hverdagsmad #mums
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK