Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Guide: Mit bageudstyr og tips til køb

{ Indlægget indeholder reklamelinks markeret med * }

Her kommer et indlæg, som jeg har brygget på i et stykke tid. I er nemlig så mange der har efterspurgt det, så det har jeg taget til mig. Jeg linker også til hvor du kan købe tingene, der er markeret med en lille stjerne (*).

Mens jeg sidder her i Paris, vil jeg sætte de sidste punktummer og gøre indlægget helt færdigt til Jer. Jeg savner noget af mit udstyr hernede, men det allervigtigste har jeg dog fået med: surdej, weck-glas, termometer, hævekurv, dejsnitter og dejskraber. Her i Paris øver vi os nemlig på at blive endnu bedre til at bage med surdej.

Mit bageudstyr – hvad bruger jeg til hvad?

Ikke alene her på bloggen skal det fylde og have en plads – det er nemlig også noget af det, som fylder det meste af mine køkkenskuffer og skabe i mit køkken. Så her kommer det. Lad mig præsentere dig for mit elskede bageudstyr som jeg bruger næsten dagligt til mine uendelige mange bagværk, der blandt andet munder ud i lækre surdejsboller, kager og brød. Er du allerede godt igang med surdejsbagning, men vil blive endnu bedre, kan du læse lidt på autolysemtoden.

Jeg har heldigvis en kæreste der er ligeså vild (hvis ikke dobbelt så vild) med surdejsbagning, hvorfor vi deler interessen for bageudstyret – og også gerne en udvidelse af det. Vi drømmer nemlig om kornkværn* til at male noget af vores mel selv. Men ind til nu, har vi det vigtigste til bagningen, og så må kværnen vente lidt, selvom det kunne være dejligt med sådan en kværn. Jeg har nedenfor lavet en liste med alt mit nuværende bageudstyr, som du nu kan læse igennem – enten hvis du mangler inspiration, er ny på området eller blot har lyst til at komme mit køkken nærmere. God læselyst!

MIT BAGEUDSTYR + TIPS


Hvad bruger jeg? + lidt gode råd med på vejen

Weckglas* eller højt glas
Jeg bruger de høje Weckglas til at holde styr på min dejlige surdej. Du kan også blot bruge et almindeligt højt glas, men brug gerne et gennemsigtigt så du kan holde øje med dens aktivitet. Jeg har to glas, da jeg hele tiden skifter mellem dem når jeg fodre surdejen.

Røremaskine*
Det varierer meget fra opskrift til opskrift, om jeg ælter i hånden eller på maskine. Men jeg er så glad for min KitchenAid, selvom den desværre er ved at dø.

Condibøtter*
Bokse, bøtter, kasser – kald dem, hvad du vil. De er helt fantastiske. Jeg bruger dem til flere ting, da låget et helt tætsluttet (nej tak til møl) og fordi de kan stables inde i skabet. Udover opbevaring bruger jeg dem til at vende dejen i, når jeg bager surdej. Det er virkelig smart! Og når de kommes i køleskabet hvor de skal hæve, kan jeg følge med i dejens aktivitets(bobler) fordi bøtterne er gennemsigtige. Jeg anvender altid de 3L condibøtter*. De er uundværlige i mit køkken!

Dejskraber*
Denne lille skraber er guld værd, med andre ord: jeg kan ikke undvære dem! De findes både i plast og stål – jeg ejer begge dele. Den af plastik bruger til at tage dejen ud af min røreskål eller condibøtte, eller når jeg skal samle og spænde dejen op på køkkenbordet. Dejskraberen af stål bruger primært når jeg skal lave boller, grundet den er skarpere og derfor er det nemmere at hakke i dejen – det kan du se i videoen nedenfor.

Formning af surdejsboller

Hævekurve*
Jeg bruger kun hævekurve hvis jeg bager brød – store som små, men ofte bager jeg grydebrød og derfor er det denne* form min dej får lov at hæve i. Hævekurve er gode at bruge, fordi de er med til at holde på brødets form. Dog er det en fordel at bruge et hørklæde til formen, således den ikke klistre fast i kurven. Men du behøver ikke – du kan også bare drysse mel heri. Men det ville være så ærgerligt, hvis det ikke lykkedes med melet alene – så hellere være på den sikre side med et klæde! Et billede af, hvordan det ser ud kan du finde nederst i indlægget. Hævekurve kan desuden give nogle ret flotte mønstre på brødet. Først kommes viskestykket i, herefter rismel og så det formet brød/dejen. Det skal typisk hæve heri, natten over – på køl.

Hørklæde*
Som beskrevet ovenfor, er det nemmere at bruge hævekurve hvis du har et klæde. Jeg har prøvet at undlade nogle gange og et par gange har dejen siddet fast. ØV! Jeg har bedst erfaring med et hørklæde, fordi her sidder dejen ikke fast som med fx bomuld. Hørklædet ligges blot i hævekurven, hvorefter der drysses med rismel inden brødet kommes op i.

Dejsnitter
Du kan lave flotte mønstre og snit med en dejsnitter. Det er svært, men sjovt at lege lidt med.

Meltyper
– Rismel
– Rugmel
– Hvedemel
– Fuldkornsmel (ølands, kamut og spelt er mine foretrukne).

Du kan læse mere om hvorfor jeg bruger rugmel og fuldkornsmel lige her.

Rismel*
Jeg bruger som sagt rismel i mine hævekurve, ovenpå hørklædet. Grunden til rismel er velegnet er, at det ikke indeholder gluten og ikke absorbere væsken i dejen.

Stentøjsgryde*
Hvis du endnu ikke har afprøvet et grydebrød, så har du noget at glæde dig til! At bruge en støbejernsgryde er nemlig det tætteste du kommer på de professionelle brød, hvor man ellers har gode bageovnen der kan komme helt op på +300 grader. Dette kan vores almindelig ovn hjemme i køkkenet ikke, og derfor er en stentøjgryde god, da den kan blive sindsyg varm. Det andet gode ved gryden er, at der dannes damp så snart låget kommer på.

Bagestål*
Et bagestål er fantastisk til bagværk! Det giver et ekstra boost til en sprød skorpe og du får lækre sprøde boller, brød og pizza. Bagestålet lægger man ind i ovnen, og lader det blive brandvarmt.

Termometer*
Et termometer er godt både til at tage temperatur din surdejsstarter, dej når man bager og det færdige brød, der gerne skal være mellem 96-98 grader.

MIT BAGEUDSTYR + TIPS
Kategorier - Artikler, Bagværk, Personligt
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Grove burgerboller med sesam

Grove burgerboller med sesam

Sæsonens råvarer giver dig mere end du måske tror

Sæsonens råvarer giver dig mere end du måske tror

Opskrift på grovboller

Grovboller med surdej og græskarkerner

Toastbrød

Toastbrød – bagt med surdej

Pizzadej til hjemmelavet pizza

Pizzadej til hjemmelavet pizza

Koldhævede speltboller

Koldhævede speltboller

finskbrød

Finskbrød

Ciabattaboller med surdej

Ciabattaboller med surdej

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨

marialottes

View

Jun 18

Open
Ny madplan og denne uge finder denne skønne sommersalat!⁠ 🤍⁠
⁠
I uge 25 kan du glæde dig til:⁠
🐥 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme⁠
💚 Spidskålswrap med kylling og ærtepuré⁠
🥖 Salat med varmrøget laks og hytteost og manitobabrød⁠
🥔 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella og bagte kartofler ⁠
🫑 Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce⁠
🍗 Fyldt kyllingebryst med couscous salat med feta⁠
⁠
Ugens snack er jordbærkompot, den er fantastisk! Den er perfekt til scones, til din morgengrød eller morgenyoghurt 🍓 ⁠
⁠
Ha' en fantastisk uge, venner⁠ 🤍⁠
⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK